English

حسین متصدی در گفتگو با موج مطرح شد؛

تعامل ذوب‌آهن اصفهان برای خرید زغال سنگ

مدیرعامل شرکت زغال سنگ البرز مرکزی گفت: در سال گذشته نزدیک به ۹۵ درصد از محصول زغال تولیدی در کارخانه زغال شویی به شرکت ذوب‌آهن اصفهان داده شده و این شرکت نسبت به تعهدات خود پایبند است و هیچ مشکلی در زمینه همکاری وجود ندارد.

تعامل ذوب‌آهن اصفهان برای خرید زغال سنگ

مدیرعامل شرکت زغال سنگ البرز مرکزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در حال حاضر مشتری اصلی کارخانه زغال شویی البرز مرکزی، شرکت ذوب‌آهن اصفهان است، گفت: این شرکت سال گذشته نزدیک به ۹۵ درصد از محصولات زغال این کارخانه را خریداری کرده است. به عبارت دیگر از ۱۲۰ هزار تولید زغال سنگ در سال ۹۷ این کارخانه  نزدیک به ۹۵ درصد آن در شرکت ذوب آهن اصفهان مصرف شده است.

حسین متصدی با بیان اینکه مشکلات گذشته در زمینه قیمت گذاری زغال با شرکت ذوب‌آهن اصفهان کاملا حل شده است، افزود: پس از اینکه جلساتی در قالب کمیته زغال در وزارت صنعت معدن و تجارت برگزار شد از تاریخ یکم آذر ۹۷ قیمت این محصول ۲۶.۵ درصد قیمت شمش فولاد خوزستان تعیین شد و این بدان معناست که قیمت این محصول از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار است و در مجموع می توان گفت که نسبت به قبل از توافق بیش از ۴۵ درصد قیمت زغال در بازار افزایش پیدا کرد.

او با تاکید بر اینکه در حال حاضر یکی از عمده‌ترین مصرف‌کننده‌های زغال در کشور شرکت ذوب آهن اصفهان است، تصریح کرد: در حال حاضر برای تامین زغال مورد نیاز کشور نیازمند مواد اولیه هستیم، چراکه در منطقه جنگل های هیرکانی مشکلاتی با سازمان منابع طبیعی در زمینه بهره برداری از زغال در این مناطق وجود دارد که ،آن ها نیز استدلال خود را دارند، اما به طور قطع بهره برداری از این منابع بدون احداث راه و زیرساخت‌های مورد نیاز نیز امکان پذیر نیست.

متصدی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی فعالیت واحد کک سازی با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن به دلیل نبود مجوز سازمان محیط‌زیست متوقف شده است تصریح کرد: در حال حاضر به دنبال جایگزین کردن پروژه جدید هستیم. همچنین معدن زغال گلیران که چند سالی است دوباره خصوصی سازی آن لغو شده و دوباره به دولت برگشته است به دنبال تجهیز آن هستیم، این معدن در سال ۸۳ به بخش خصوصی واگذار شده بود، اما تا سال ۹۲ هیچ اتفاق در آن نیفتاد و در سال ۹۳ از بخش خصوصی پس گرفته شد و فعالیت ان از سال ۹۴ از سر گرفته شده است، هرچند به تازگی بهره بردار بخش خصوصی قبلی نسبت به بازرپس گیری آن از نظر قضایی اقدام کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در منطقه سوادکوه نزدیک به ۲۰۰ هزار تن ذخایر معادن زغال هستند و از آنجایی که برخی کارخانه های کک سازی و فولادسازی شرکت ذوب‌آهن به مواد اولیه نیازمند هستند تسهیل بهره‌برداری از این معادن کمک می‌کند تا کشور نیازمند واردات کک زغال‌سنگ از کشور نباشد و به نوعی از خروج ارز جلوگیری می شود، ویژه در شرایط کنونی که حفظ منابع ارزی از اهمیت بالایی برخوردار شده و از طرف دیگر واحدهای تولید زغال و کک در کشور از فناوری بالایی بهره‌مند شدند و مشکلاتی که در گذشته در زمینه تولید زغال سنگ در ایران وجود داشت از بین رفته است. بیش از ۹۰ درصد تولید فولاد کشور به شیوه احیا مستقیم و ۱۰ درصد باقی مانده به روش کوره بلند است که در رأس ذوب آهن اصفهان به این شیوه تولید را در پیش گرفته. در روش احیا مستقیم وابستگی زیادی به یارانه دولتی حامل‌های انرژی وجود دارد؛ اما ذوب‌آهن نیازمند زغال‌سنگ است که در شرایط کنونی توافقات لازم برای تسهیل تامین نیاز زغال واحدهای کک سازی فراهم شده است، اما این مقوله نیازمند افزایش سطخ اکتشافات معدنی با بهره گیری از تجهیزات پیشرفته اکتشافی و استخراجی است. در گذشته این بخش عمده ای از نیاز زغال سنگ شرکت ذوب آهن اصفهان از طریق واردات تامین می شد که یکی از دلایل آن نبود کیفیت لازم در این محصولات بود که در سال های اخیر سطح و کیفیت تولیدات زغال سنگ البرز مرکزی به عنوان یکی از تامین کننده های نیاز این شرکت بهبود یافته است.

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه