وزیر راه و شهرسازی:
یک سوم تولیدات داخلی صنعت ساختمان به کشورهای مختلف صادر می شود
وزیر راه و شهرسازی گفت: صادرات یک سوم تولیدات داخلی صنعت ساختمان به کشورهای مختلف صادر می شود.
به گزارش خبرگزاری موج، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نمایشگاه صنعت ساختمان در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت داشتن صنعت ساختمان سازی و استفاده از تکنولوژیهای نوین خبر از اعمال تغییرات گسترده در مبحث ۱۱ مقررات ملی ساختمان دارد.
وی گفت: ما اگر بدنبال صنعتی سازی هستیم باید مبحث ۱۱ را بصورت جدی پیگیری کنیم این مبحث که در خصوص مقررات ملی ساختمان سازی است با تغییرات قابل توجهی در آینده ابلاغ خواهد شد.
اسلامی ادامه داد: خوشبختانه در کمتر از یک دهه گذشته تحول اساسی در صنعت ساختمان ایجاد شده است. ما برای پیشرفت نیاز داشتیم که تحولی اساسی در مصالح ساختمانی و تاسیساتی بهوجود بیاید و لوازمی تولید شود که بتواند صنعتی سازی را پشتیبانی کند و خوشبختانه این اتفاق افتاده است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در غرفههایی که امروز در این نمایشگاه بازدید کردیم، تولیدکنندگان نشان دادهاند که در تراز کشورهای پیشرفته قرار گرفتهاند و توانستهاند سهم بازار صادراتی داشته باشند. در بازدید از این نمایشگاه همه تولیدات تولیدکنندگان به فروش میرسد و اذعان داشتند که یک سوم این تولیدات صادر میشود.
وی رونق ساخت و ساز را نکته مهمی دانست و درباره نقش صنعتی سازی در طرح اقدام ملی افزود: برنامه این است که در تولید مسکن، حداقل سالیانه ۴۰۰ هزار واحد باید با اراده و پشتیبانی دولت اتفاق بیافتد، در کف طبیعی سالانه تولید مسکن ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار واحد توسط خود مردم بهصورت صنعتی یا سنتی در حال تولید است. صنعتی سازی شتاب میدهد که بتوانیم رونق ساختمان را در بخش تولید داشته باشیم و این موضوع کشندهای است که محصولات تولیدی را جذب کند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: امیدوارم سازندگان بهویژه مهندسان مشاور در نقشههایی که تولید و طراحی میکنند و در جزئیات از این تولیدات در ساختمان و تاسیسات استفاده کنند تا بتوانیم با ایجاد بازار و مشوقهایی که امروز در قانون برای صنعتی سازی وجود دارد و پیشبینی شده است، بتوانیم به صنایع مقیم رونق دهیم و مردم بتوانند از کیفیت آن استفاده کنند. وقت آن رسیده است سنتی سازی که باعث اتلاف مصالح، اتلاف منابع و اتلاف انرژی است را کنار گذاریم. منظور از سنتیسازی، بساز و بفروشی است که کار پسندیدهای نیست و در این دوران که به تحولی نیاز داریم تا منابع را بهینه استفاده کنیم، راهحل این است که به سمت کالاهای نوین برویم و از تکنولوژیهای جدید استفاده کنیم.
اسلامی با بیان اینکه صنعتی سازی هم در زمان، هم در قیمت و هم در کیفیت بهرهبرداری در دوره عمر کمک میکند توضیح داد: زمانی که سرعت ساخت بالا میرود، زمان ذخیره میکنیم و قیمت تمام شده کاهش پیدا میکند و زمانی که ملاحظات زیست محیطی و مصرف بهینه انرژی را رعایت کنیم، کمک میکند که هزینههای دوره عمر کاهش پیدا کند. پس هم اتلاف انرژی نداریم و هم استهلاک کمتری داریم و بهره وری افزایش پیدا میکند.
وزیر راه و شهرسازی در پایان درباره نقش بخش تعاون در خروج بازار مسکن از رکود با توجه به اینکه برگزار کننده نمایشگاه صنعت ساختمان است گفت: در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم از ظرفیت اتاق تعاون و بخش تعاونی برابر ضوابط ساخت و ساز استفاده کنیم.
ارسال نظر