محمد مسلمی در گفتگو با موج مطرح کرد؛
راهکار ذوب آهن برای همکاری با شرکت های دانش بنیان
مدیر خرید تجهیزات شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: شرکت ذوب آهن اصفهان برای رفع محدودیت های شرکت های دانش بنیان علاوه بر اینکه پیش پرداخت های بیشتری به آن ها دارد، همواره اطلاعات فنی مورد نیاز ساخت تجهیزات را در اختیار آن ها قرار داده و این سیاست برای بومی سازی قطعات و تجهیزات ادامه دارد.
مدیر خرید تجهیزات شرکت ذوب آهن اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه اجرای پروژههای ساخت داخل هزینه های جانبی بالایی دارد، گفت: با اشاره به اینکه برخی شرکت های دانش بنیان توان مالی پایینی برای اجرای پروژه دارند، همواره در میانه کار با چالش هایی مواجه هستند، از این رو دولت باید در مسیر بومی سازی تجهیزات صنعت فولاد از این شرکت ها حمایت کند، هرچند در حال حاضر شرکت ذوب آهن نیز با چند شرکت دانش بنیان همکاری می کند، اما بهطورکلی رویکرد ذوب آهن در ایجاد ساپلایر یا تامین کننده ها تامین تجهیزات با کمک شرکت های زیرمجموعه بوده است.
محمد مسلمی با بیان اینکه شرکت ذوب آهن اصفهان برای رفع محدودیت های شرکت های دانش بنیان علاوه بر اینکه پیش پرداخت های بیشتری به آن ها دارد، همواره اطلاعات فنی مورد نیاز ساخت تجهیزات را در اختیار آنها قرار داده است، افزود: در برخی مواقع زیرساخت های مورد نیاز تست کالا را برای شرکت های دانش بنیان را فراهم کرده ایم، هرچند با ریسک بالایی برای شرکت همراه است، برای نمونه تست یک دریچه که حجم بالایی ماده ذوب پشت آن قرار دارد در صورتی که به درستی عمل نکند فاجعه بار خواهد بود. با این حال با توجه به امکاناتی مکه در اختیار داریم ریسک های تست را به حداقل می رسانیم.
او با تاکید بر اینکه آزمایشگاه ذوب آهن اصفهان در سطح بالایی برخوردار است تصریح کرد: برای تست تجهیزات گاهی مواقع از آزمایشگاه های مختلفی استفاده می کنیم، زیرا در ریسک قرار دادن تمام تجهیزات در مقابل یک قطعه توجیهی وجود ندارد.
مدیر خرید تجهیزات شرکت ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه نزدیک به ۷۰ درصد تجهیزات در شرکت ذوب آهن اصفهان بومی سازی شده است، تصریح کرد: در صنعت فولاد ایران بومی سازی از سال ها پیش شروع شده است، برای نمونه شرکت ذوب آهن اصفهان از ۲۷ سال پیش ساخت داخل را شروع کرده و امروز در این مجموعه اداری فعالیت می کند که وظیفه آن شناسایی و تامین قطعات مورد نیاز در داخل است و حتی نقشه های برخی قطعات را در اختیار شرکت های دیگر قرار می دهند تا زمینه تولید آن فراهم شود.
مسلمی با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد قطعات قدیمی شرکت ذوب آهن اصفهان در داخل ساخته شده اند، گفت: برای نمونه دریچه خاصی که در حال حاضر شرکت ذوب آهن به دنبال بومی سازی آن هست پیش از این مدل های قدیمی آن را ساخته و استفاده کرده است، اما مدل جدید آن قابلیت بالاتری دارد، از این رو همواره بومی سازی تجهیزات جدید انجام می شود.
او با تاکید بر اینکه شرکت ذوب آهن براساس تکنولوژی روسی ایجاد شده است، اظهار کرد: این کارخانه تکنولوژی پیچیده و «های تک» ندارد، به همین دلیل پایه آن بیشتر سخت افزاری است.
مدیر خرید تجهیزات شرکت ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه قطعاتی که انحصاری و وارداتی هستند در اولویت ساخت داخل شرکت ذوب آهن قرار دارند، تصریح کرد: در حال حاضر برنامه ریزی ها برای تحقق این هدف در حال انجام است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، با افزایش محدودیت نقل و انتقالات باگی و گران شدن تامین تجهیزات از طریق واردات و همچنین در راستای کاهش وابستگی به واردات در صنعت فولاد شرکت ذوب آهن اصفهان همکاری خود را با شرکت های داخلی به ویژه شرکت های دانش بنیان در راستای بومی سازی افزایش می دهد، در این راستا مدیران شرکت اعلام کرده اند که شرکت ذوب آهن اصفهان برای رفع محدودیت های شرکت های دانش بنیان علاوه بر اینکه پیش پرداخت های بیشتری به آن ها دارد، همواره اطلاعات فنی مورد نیاز ساخت تجهیزات را در اختیار آن ها قرار داده است و این سیاست در مسیر افزایش همکاری ها برای بومی سازی قطعات و تجهیزات ادامه دارد.
در حال حاضر نزدیک به ۳۰ درصد از قطعات و تجهیزات ذوب آهن اصفهان وابسته به واردات هستند که سیاست های شرکت نیز در مسیر داخلی سازی این قطعات و تجهیزات است، البته در حال حاضر تولید داخلی برخی از قطعات و تجهیزاتی که پیش از این در شرکت استفاده شده بومی سازی شده است و در حال حاضر مدل های جدید این تجهیزات باید بومی سازی شوند، به همین دلیل بومی سازی به عنوان برنامه ای استراتژیک و پویا در شرکت ذوب آهن دنبال می شود.
ارسال نظر