English

حذف مالیات از مناطق آزاد خلاف قانون است

رئیس فراکسیون مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: یکی از اصلی ترین ویژه هایی که مناطق آزاد را از سرزمین اصلی متمایز می کند بحث معافیت های مالیاتی در این مناطق است که در حال حاضر بحث مالیات بر ارزش افزوده به حذف کلی مالیات از این مناطق تسری پیدا کرده است.

حذف مالیات از مناطق آزاد خلاف قانون است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج،کمال دهقانی فیروزآبادی در حاشیه نشست اعضای فراکسیون مناطق آزاد مجلس با مرتضی بانک مشاور رییس جمهور و دبیرشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با تاکید بر اینکه « معافیت های مالیاتی » روند تولید را در مناطق آزاد افزایش داده است افزود: در نشست اعضای فراکسیون مناطق آزاد مجلس شورای اسلامی که با آقای دکتر بانک دبیر شورایعالی مناطق آزاد برگزار شد درباره تسهیلات و معافیت های مالیاتی در مناطق آزاد مباحثی مطرح شد. معافیت مالیاتی مناطق آزاد ؛ موضوعی قانونی است و قانونگذار در قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، معافیت مالیاتی را یکی از زیرساخت های رشد و توسعه این مناطق عنوان کرده است. 

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: یکی از مهمترین موضوعاتی که برای سرمایه گذاران در مناطق آزاد کشور، جذابیت ایجاد کرده بحث معافیت های مالیاتی است. در دنیا هم مناطق آزاد جذابیتشان همین معافیت مالیاتی است.

او ادامه داد: به موجب قانون، مناطق آزاد معاف از مالیات هستند و مدیران عامل این مناطق موظفند به سرمایه گذاران تسهیلات و خدمات در این خصوص را ارائه دهند. 

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ردیف درآمدی بودجه کشور قرار نگرفته اند، افزود: دولت نمی تواند از مالیات هایی که اخذ می کند در مناطق آزاد هزینه کند چراکه دولت اختیار اداره مناطق آزاد را به مدیران عامل سازمان های مناطق آزاد و اعضای هیات مدیره آنها واگذار کرده است و آنها از بودجه سنواتی که از درآمدهای خودشان بدست می آورند استفاده می کنند و خدمات و فعالیت به سرمایه گذاران ارائه می دهند؛ اگر دولت خلاف قانون بخواهد از فعالین اقتصادی و تولیدکنندگان در مناطق آزاد مالیات دریافت کند امکان ندارد در قالب بودجه عمومی کشور هزینه در اختیار این مناطق قرار گیرد.

دهقانی فیروزآبادی اظهار داشت: از ۹ واحد مالیات ارزش افزوده، ۵ واحد را دولت در اختیار می گیرد و الباقی در سایر مناطق و شهرستان ها که طبق ماده ۶ احکام دائمی برنامه توسعه ای ششم آمده است، در حساب متمرکز استان، دهیاری ها و شهرداری ها و روستاهای فاقد دهیاری قرار می گیرد اما به مناطق آزاد طبق قانون مالیاتی، هیچ بودجه ای تعلق نمی گیرد. پس این مجموعه مالیاتی طبق قانون، راهی برای ورود به مناطق آزاد ندارد.

او ادامه داد: به همین منظور قانونگذار راه حلی برای این موضوع پیش بینی کرده که مدیران و اعضای هیات مدیره این اختیار را داشته باشند که عوارضی را وضع کنند و از تولید کنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان عوارض دریافت کنند و از این منبع مالیاتی به سرمایه گذاران خدمات ارائه دهند.

رئیس فراکسیون مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد بر حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد گفت: این اشتباه دولت است که اصرار دارد از تولیدکنندگان و فعالین اقتصادی مناطق آزاد، مالیات دریافت کند؛ اگر اینها مالیات بپردازند، دولت نمی تواند در مقابل، خدمات ارائه دهد و چیزی به مناطق برنمی گردد؛ از طرفی اختیار قانونی به مدیران عامل مناطق آزاد داده شده که عوارض دریافت کنند یعنی کسی که در مناطق آزاد فعالیت می کند باید جریمه مضاعف هم پرداخت کند پس در نتیجه نه تنها معافیتی ندارد بلکه از طرفی باید عوارض هم پرداخت کند. در کل باید گفت اگر معافیت مالیاتی از مناطق آزاد حذف شود دیگر جذابیتی برای حضور سرمایه گذاران وجود نخواهد داشت.

فیروزآبادی تاکید کرد: باید طبق قانون عمل کنیم و به معافیت های مالیاتی مناطق آزاد احترام بگذاریم. 

«مدیران عامل در صورت معافیت مالیاتی در مناطق آزاد، می توانند عوارض از سرمایه گذاران دریافت کنند و درصورتی که معافیت مالیاتی مناطق حذف شود امکان بازگشت به بودجه عمومی کشور برای هزینه کرد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به هیچ وجه امکانپذیر نیست چراکه این مناطق در ردیف درآمدی بودجه کشور قرار نگرفته اند.»

دهقانی فیروزآبادی، عملکرد مناطق آزاد را در دوره دوم دولت تدبیر و امید مثبت ارزیابی کرد و افزود: همکاری و تعامل دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با مجلس شورای اسلامی در این دوره بسیار چشمگیر بوده و هماهنگی بسیار خوبی بین این دو دستگاه ایجاد شده است. ایجاد فراکسیون مناطق آزاد و تعامل با دبیرخانه شورایعالی باعث شده تا فرصتی برای 120 نماینده عضو فراکسیون ایجاد شود تا از نزدیک شاهد مسائل و مشکلات مدیران دبیرخانه شورایعالی و مدیران اجرایی و اعضای هیات مدیره سازمان های مناطق آزاد قرار گیرند و به صورت ملموس با مشکلات و تعارضات حاکم در این مناطق آشنا شوند و راه حل و راهکارهای موثر برای اجرای قانون ارائه دهند.

رئیس فراکسیون مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: خوشبختانه ذهنیت مشترکی در میان نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایجاد شده تا به شناخت نسبی در زمینه مناطق آزاد کشور برسند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه