رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در گفتگو با خبرگزاری موج؛
تاثیر یک تا دو درصدی بنزین بر قیمت صیفیجات/ گوجهفرنگی گلخانه بهزودی عرضه و قیمت را تعدیل میکند
رضا نورانی گفت: قیمت محصولات کشاورزی ممکن است در نتیجه سهمیهبندی بنزین ۱ تا ۲ درصد گرانتر شود و کمبود گوجهفرنگی به دلیل پایان فصل گوجهفرنگی بوتهای است که در هفتههای آینده به عرضه گوجهفرنگی گلخانهای قیمت آن کاهش مییابد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در حال حاضر به دلیل اینکه موضوع سهمیهبندی و اختصاص سهمیه بنزین به وانتها وجود دارد، گفت: قیمت محصولات کشاورزی ممکن است در نتیجه سهمیهبندی بنزین ۱ تا ۲ درصد گرانتر شود و این استدلال درست نیست که قیمت بنزین چون ۵۰ درصد گرانتر شده پس باید محصولات دیگر نیز گران شود، به همین دلیل قیمت محصولات کشاورزی نباید در نتیجه حمل و نقل تغییر قیمت داشته باشند.
رضا نورانی درباره دلایل افزایش قیمت گوجهفرنگی در بازار گفت: از آنجایی که در ماههای پایانی فصل تولید بوده سرما و برف در روزهای اخیر باعث شده میزان دپوی گوجه در فضای باز از بین برود، از این رو میزان عرضه گوجهفرنگی بوتهای کاهش یافته و در مقابل به دلیل اینکه تولیدات گلخانهای در شش ماهه دوم سال برداشت میشود در هفتههای آینده گوجهفرنگی گلخانهای وارد بازار میشود و قیمت این محصول را کاهش میدهد.
او درباره میزان گوجهفرنگی انباری در کشور افزود: در پایان فصل گوجه بوتهای را در نهایت میتوان چند هفته نگه داشت و این محصول اگر در بلندمدت انبار شود لکههای سیاه پیدا میکند و تغییر رنگ پیدا میکند، به همین دلیل تقاضای بالایی ندارد.
او با تاکید بر اینکه در حال حاضر حدود ۱۶ هزار هکتار گلخانه در کشور داریم که تولیدات صیفی دارند، اظهار کرد: تولیدات این میزان سطح زیر کشت نیاز بازار را تامین میکند و از آنجایی که در سیاستهای کلان کشاورزی توسعه کشت گلخانهای وجود دارد روز به روز تولید این محصولات افزایش پیدا میکند.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران درباره مقایسه تولیدات گلخانهای و بوتهای، گفت: میزان مصرف کود شیمیایی در کشت گلخانهای کمتر است، اما در فضای باز به دلیل اینکه آفت از زمینهای مجاور وارد کشت میشود میزان سم در کشت گلخانهای کمتر از زمینههای فضای باز استفاده میشود، به همین دلیل میتوان گفت محصولات گلخانهای کمتر به سمپاشی نیاز دارند.
نورانی درباره نوسانات قیمتی در محصول گوجهفرنگی اظهار کرد: وقتی قیمت محصولات صیفی افزایش پیدا میکند پس از آن به یکباره کاهش مییابد، از طرف دیگر در این فصل تولیدات صیفی کشورهای خلیجفارس به بازار میآیند و ایران نمیتواند محصولاتی مانند گوجه به این کشورها صادر کند و تنها محدود به بازار عراق و روسیه میشود که در صورتی که میزان عرضه گوجهفرنگی خلیجفارس بیشتر میشود صادرات ایران کاهش مییابد. البته نباید نادیده گرفت که کشورهای حوزه سی آی اس به توسعه کشاورزی گلخانهای پرداختهاند و این بازارها نیز تنها برای یک بازه زمانی چندساله وجود خواهند داشت.
او با اشاره به اینکه دولت تنها دو محصول برای تنظیم بازار شب عید سیب و پرتقال را تزریق میکنند و در سایر محصولات دولت دخالتی ندارد، گفت: تنها در شرایطی که مازاد عرضه محصولات کشاورزی وجود داشته باشد دولت کمک به کشاورزان میکند تا مازاد تولیدی را وارد صنعت کند، در غیر این صورت برای هیچکدام از محصولات صیفی دولت نقش کنترلی بر قیمتها ندارد. بنابراین امروز نیز نگاهی برای کنترل قیمت گوجه از طریق دولت وجود ندارد و باید با حمایت از تولید میزان عرضه و قیمت این محصولات را به تعادل رساند.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران درباره وضعیت کشاورزی ایران در سال جاری و آینده اظهار کرد: امسال نسبت به سالهای گذشته از نظر آب و هوایی شرایط بسیار مساعدی داشتهایم و حتی در استانهای همچون اصفهان که سالها خشک بودهاند چشمههای آن دوباره جاری شده و این اتفاق در یک دوره ۲۰ ساله بیسابقه بوده است و امیدواریم این شرایط با تدوین برنامههای کشاورزی و الگوی گشت در مسیر توسعه هدایت شود، در حال حاضر نیز تولید برخی محصولات بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در یکهفتهای اخیر قیمت گوجهفرنگی روند افزایشی خود را آغاز کرده بود که پس از آن سهمیهبندی بنزین نیز رخ داد و این دو مقوله هیچ ارتباطی به هم نداشتند، اما از آنجایی که به پایان فصل تولیدات بوتهای گوجهفرنگی رسیدهایم عرضه آن کاهش پیدا کرده که باعث افزایش قیمت آن نیز شده است و از آنجایی که سیاست عرضه توسعه گشاورزی گلخانهای سالهاست که در کشور انجام میشود، مسئولان از عرضه تولیدات گلخانهای و کاهش قیمتها در هفتههای اخیر خبر داده اند.
ارسال نظر