English

نماینده ادوار در گفتگو با خبرگزاری موج؛

ضعف طرح های معیشتی ریشه در ضعف مجلس دارد

هادی مقدسی گفت: در شرایطی که قیمت بنزین افزایش می‌یابد و مجلس از آن اطلاعی ندارد و از طرف دیگر درآمد حاصل از آن به گونه ای هزینه می‌شود که تورم زاست نشان دهند ضعف نمایندگان مجلس است.

ضعف طرح های معیشتی ریشه در ضعف مجلس دارد

یک نماینده ادوار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه وقتی گام دوم انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده، یعنی در حال حاضر ساختار نیازمند به اصلاح است گفت: در شرایط کنونی انقلاب به بلوغ چهل ساله رسیده است، اما ضعف‌های ساختاری، اداری و ... دارد که باید اصلاح شود، یکی از این مباحث ضرورت جوان‌گرایی برای حرکت در مسیر اهداف نظام و تمدن سازی است.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هشتم با بیان اینکه در سال ۸۷ وضعیت عدالت اجتماعی در کشور بسیار ضعیف‌تر از شرایط کنونی بود، افزود: در آن سال‌ها ۵۵ درصد مردم بیمه داشتند و ۴۵ درصد فاقد هر نوع بیمه‌ای بودند، از این رو اقداماتی در زمینه بیمه عشایر، بیمه کارگران ساختمانی، بیمه باربران، بیمه زنان سرپرست خانوار و... اجرا شد و آن‌هم این‌گونه که هزینه‌ای بر دولت تحمیل نشد، به عبارت دیگر در بیمه کارگران ۸۰ درصد از حق بیمه از محل صدور پروانه های ساختمانی شرکت های سازنده تامین شد و ۲۰ درصد نیز از متقاضیان دریافت می‌شد، بنابراین دولت در شرایط کنونی نیز می توانست از مردم با روش های بهتری حمایت کند.

هادی مقدسی با تاکید بر اینکه دولت باید در بلندمدت منابع حاصل از محل هدفمندی یارانه‌ها را در راستای رونق تولید بکار می گرفت اظهار کرد: وقتی هر ۱۰۰۰ میلیارد تومان پول نقد وارد بازار می‌شود یک درصد تورم ایجاد می‌شود، بنابراین در بسته معیشتی اگر به جای پول نقد بسته کالایی به مردم ارائه می‌شد نه تنها کالاها مصرف می‌شد و چرخ اقتصاد می‌چرخید مانع از افزایش نقدینگی و به تبع آن تورم می‌شد. اجرایی نشدن این طرح به شیوه کنونی تا حدودی ناشی از ضعف مجلس است که در اجرای این طرح نقشی نداشت، از این رو باید در مسیر گام دوم انقلاب راهبردی اصولی‌تر اتخاذ کند.

او با تاکید بر اینکه دولت به جای گران کردن قیمت بنزین می توانست از ۳۰۰ هزار نفری که سالانه بالای ۲ میلیارد تومان دارند مالیات بگیرد، گفت: طبق اعلام مسئولان سازمان مالیاتی ۳۰۰ هزار نفر در کشور درآمد بسیار بالایی دارند که مالیات نمی پردازند، این در حالی است که قانون این اجازه را داده است که از این افراد مالیاتی تا ۴۵ درصد اخذ شود. بنابراین در حال حاضر نیاز است که برنامه‌ها به‌گونه‌ای پیش بروند که خطاهای گذشته را اصلاح کند.

این نماینده ادوار با تاکید بر اینکه مطابق گام دوم انقلاب باید اقداماتی در هر سه قوه انجام شود اظهار کرد: در شرایط کنونی اقداماتی در مسیر اصلاحات ساختاری در قوه قضائیه آغازشده، اما باید در همه قوه‌ها انجام شود.

مقدسی با تاکید بر اینکه در حال حاضر افرادی در کشور به کار گرفته می‌شوند که تخصص لازم را ندارد، گفت: وقتی فردی به دلیل اینکه در اوایل انقلاب در جهاد سازندگی حضور داشته به عنوان وزیر کشاورزی به کار گرفته می‌شود در حالی که در رشته عمران فارغ التحصیل شده است حکایت از بی توجهی به تخصص‌ها در به‌کارگیری نیروی انسانی است، هرچند ممکن است یک فرد از مدیرت خوبی برخوردار باشد، اما توجه به تخصص افراد یکی از ضرورت‌های است که در حال حاضر جامعه باید به آن بپردازد و ساختار سازی جدید باید علاوه بر جوان‌گرایی مبتنی بر تخصص باشد.

او درباره رویکرد اخیر نمایندگان مجلس نسبت به وضعیت اقتصادی و معیشت مردم اظهار کرد: در حال حاضر بیشتر نمایندگان به دنبال جایگاه شغلی خود بعد از خروج از مجلس هستند، از این رو دغدغه چندانی برای حل مشکلات معیشتی مردم ندارد بر همین مبنا قوانین و مقررات توسعه‌ای و زیرساختی چندانی نیز تدوین و مصوب نشده است، این در حالی است که گام دوم انقلاب متکی بر جهش اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است و باید ضعف‌های موجود در ساختارهای اداری اصلاح شود، برای نمونه اگر تاکنون نتوانسته‌ایم مراودات اقتصادی خود با کشورهای که مناسبات سیاسی خوبی با ایران دارند را توسعه دهیم به دلیل ضعف دیپلماسی است که نتوانسته در مسیر توسعه روابط اقتصادی کشور در فضای بین‌المللی گام بردارد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه