محمد اسلامی:
باید به سمتی برویم که بتوان مصرف سوخت را بهینه کنیم
وزیر راه و شهرسازی گفت: باید به سمتی برویم که بتوان مصرف سوخت را بهینه کنیم و با استفاده از سامانههای جدید آلودگی صوتی و محیط زیست را کاهش دهیم.
به گزارش خبرگزاری موج، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سامانه سپهتن برای کنترل ناوگان حمل و نقل عمومی طراحی و در تمامی اتوبوسهای بین شهری نصب شده است گفت: با دوربینهایی که در اتوبوسها نصب شده تمامی حالات و رفتار رانندگان اتوبوس به صورت کامل ضبط بررسی میشود.
وزیر راه و شهرسازی افزود: سامانه سازمان راهداری و پلیس راهور جایگزین این سامانه که توسط سازمان راهداری طراحی شده است تمامی رفتار رانندگان اتوبوس و کامیونها را بررسی و ضبط میکند و این دوربینها از طریق سازمان راهداری و حمل و ننقل جادهای و پلیس راهور قابل رسد است.
اسلامی اظهار کرد: این سامانه به صورت بر خط تمامی فعالیتهای اتوبوس را رسد میکند و جایگزین سیستمهای سنتی و تاخوگراف شده و دیگر رانندگان اتوبوس نیازی ندارند در پلیس راه ساعت بزنند چرا که این سامانه توسط پلیس راهور تمامی ناوگان را به صورت بر خط کنترل میکند.
او بیان کرد: مردم میتوانند با اپلیکیشنهایی که در موبایلهای خود نصب میکنند مسافران خود را دنبال کنند و وضعیت بار آنها را در تمامی نقاط کشور کنترل و مشخص کنند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سامانه ۱۴۱ و مرکز مدیریت راهها در قالب یک اپلیکیشن موبایلی قویتر کاملتر و ۲ سویه طراحی شده است گفت: در گذشته این سامانه یک سویه بوده و تنها کاربر میتوانست اطلاعات یک طرف را دریافت کند، اما با طراحی این سیستم جدید کاربر میتواند اطلاعات راهها، ترافیک، تصادفات و پیشنهادات خود را وارد اپلیکیشن کند.
اسلامی یادآور شد: در صورتی که حادثه و یا تصادفی در جاده رخ دهد مسافران میتوانند اطلاعات آن را وارد اپلیکیشن کنند تا پلیس راهور هرچه سریعتر اقدامات لازم را انجام دهد.
او افزود: طبق برنامه ریزیهایی که صورت گرفته سامانه سپهتن در ناوگان حمل و نقل بارهم نصب میشود و نصب آن در تانکرهای سوخت رسان در اولویت قرار دارد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: این سامانه هم اکنون بهترین جایگزین برای نرم افزارهای صهیونیستی و جاسوسی است و به مردم توصیه میکنیم از این نرمافزارهای بومی که بسیار قابل اعتماد است استفاده کنند چرا که هم میتواند اطلاعات دریافت کنند و هم اطلاعات وارد کنند.
اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر هزینههای انجام شده برای برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته گفت: ما یک ریال هم از بودجههای دولتی برا برگزاری این نمایشگاه هزینه نکردهایم و شرکتهای خصوصی که در این نمایشگاه حضور داشتهاند از محل اجاره غرفه هزینههای برگزاری را تامین کردهاند.
او افزود: در نمایشگاه امسال ۳۸۴ شرکت حضور داشتند که بخش عمده این شرکتها بخش خصوصی بودند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به وضعیت آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: ما بیش از حد از سرمایههای آیندگان هزینه کردهایم و محیط زیست را نابود و سلامتی خود و نسل اینده را به مخاطره انداخته ایم.
اسلامی اظهار کرد: باید به سمتی برویم که بتوان مصرف سوخت را بهینه کنیم و با استفاده از سامانههای جدید آلودگی صوتی و محیط زیست را کاهش دهیم.
او با اشاره به اینکه دولت و وزارت راه و شهرسازی توسعه بخشهای ریلی را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: تا جایی که در نقاط مختلف کشور امکان پذیر است به سمت برقی شدن وسایل حمل و نقلی باید برویم تا از طریق آن بتوان میزان آلایندگیهای زیست محیطی را کاهش دهیم.
وزیر راه و شهرسازی افزود: وزارت راه و شهرسازی نوسازی ناوگان حمل و نقلی را در دستور کار خود قرار داده است تا از طریق آنها بتواند میزان مصرف سوخت را به حداقل برستاند.
اسلامی گفت: ناوگان حمل و نقلی باید تمامی استانداردهای روز دنیا را داشته باشند و سوخت آنها یورو ۵ باشد تا شاهد کاهش آلودگی های زیست محیطی کمتر باشیم.
او با اشاره به اینکه در مدت کوتاهی نوسازی ناوگان حمل و نقل جادهای متوقف شده بود افزود: اخیرا طی تفاهم نامهای که با شرکتهای خودرو ساز و وزارت صمت منعقد کردهایم امیوداریم نوسازی ناوگان را به جریان بیاندازیم و آنها را عملیاتی کنیم.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: دولت برای کاهش آلودگی هوا و استفاده از خودروهای با کیفیت مصوبه قانونی دارد و من به عنوان ریاست کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط زیست دولت همواره بر این موضوع تاکید میکنیم و اجازه نمیدهم هیچ مصوبهای از کمیسیون به دولت برود که بخواهد محیط زیست را آلوده کند.
اسلامی در پایان گفت: دولت مصوبات قاطعی در حمایت از محط زیست داده و قانون در اینباره شفاف است و همه مکلف به رعایت قانون هستند.
ارسال نظر