English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

میانگین هزینه زندگی خانواده‌های متوسط در تهران / تضاد درآمد و هزینه تهرانی ها در دو سال گذشته!

طبق اعلام سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی هزینه‌های سال ۹۷ خانوار متوسط تهرانی ۴۸۷۲۳۰۰ تومان اعلام شده که نسبت به سال قبل آن۵۷۷۷۰۸ تومان افزایش داشته است، این در حالی است در همین بازه زمانی میزان تورم بیش از ۵۰ درصد بوده و افزایش حقوق تنها ۱۵ درصد اتفاق افتاده است.

میانگین هزینه زندگی خانواده‌های متوسط در تهران / تضاد درآمد و هزینه تهرانی ها در دو سال گذشته!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در دو سال گذشته با تغییر نرخ ارز ، قیمت کالاها به شدت افزایش یافت و به تناسب نوع کالا تغییر زیادی داشته، به طوری که در بخشی مانند مسکن، تورم به بیش از ۱۲۰ درصدی رسیده و حتی در خودرو این تورم ۲۰۰ درصد بوده است، البته مرکز آمار میانگین افزایش قیمت کالاها را بین ۵۰ تا ۶۰ درصد اعلام کرده است که به دلیل اینکه این آمار تنها شامل کالاهای سبد خانوار نیست و شامل برخی کالاهای تخصصی نیز است عملا میانگین تورم را پایین آورده، اما اگر آماری از کالاهای پرمصرف گرفته شود میزان تورم شاید بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ درصد باشد.

با این حال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران هزینه‌های یک خانواده با جمعیت متوسط ۳.۲۳ در سال ۹۷ را منتشر کرده که بر مبنای آن ۴۸۷۲۳۰۰ تومان هزینه ماهانه داشته‌اند و درآمد آن‌ها ۵۳۳۵۸۵۸ تومان بوده که در مقایسه با درآمد و هزینه‌های همین خانواده متوسط در سال ۹۶ اعلام شده شاهد آمارهای عجیبی خواهیم بود، چراکه میزان هزینه خانوار در سال ۹۶ حدود ۴۲۹۴۵۹۲ تومان و درآمد ۴۲۹۴۵۹۲ اعلام شده بود و وقتی این عدد را با درآمد و هزینه سال ۹۷ مقایسه می‌کنیم شاهد افزایش ۵۷۷۷۰۸ تومانی هزینه و افزایش ۱۰۴۱۲۶۶ تومانی درآمد خواهیم بود این در حالی است که در همین مدت نرخ دلار از ۴۲۰۰ تومان به بالای ۱۲ هزار تومان رسید که نشان دهند کاهش ۳۰۰ درصدی ارزش پول ملی بود و به همین واسطه قدرت خرید مردم کاهش یافت اما در کنار همه این اتفاقات میزان حقوق تغییر چندانی نکرد و در نهایت ۱۵ درصد افزایش حقوق رخ داد که در مقایسه با میزان تورم سالانه که بالای ۵۰ درصد بود این عدد بسیار ناچیز بود. از طرف دیگر نسبت افزایش حقوق ۱۵ درصدی میزان افزایش حقوق یک میلیونی خانوارها در سال ۹۷ را زیر سوال می‌برد.

البته رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری موج درباره این نسبت حقوقی گفت: این درآمد اعلام شده برای خانوار است و تنها برای یک فرد نیست و ممکن است در یک خانواده بیشتر از یک نفر شاغل باشد و این آمار به صورت میانگین برای خانواده‌های متوسط در نظر گرفته شده است.

نعمت اله ترکی با بیان اینکه این داده‌ها بر اساس اطلاعات مرکز آمار استخراج شده است، افزود: تمام این عددهای مربوط به هزینه و درآمدها مبتنی بر شاخص‌های بین‌المللی است که مرکز آمار از آن‌ها استفاده کرده و این واقعیتی است که باید پذیرفت، هرچند ممکن است در ظاهر افزایش حقوق از سال ۹۶ تا سال ۹۷ منطقی به نظر نرسد.

نکته حائز اهمیت اینجاست وقتی در سال ۹۶ تورم در کشور کمتر از ۱۰ درصد بود هزینه‌های خانواده متوسط ۴۲۹۴۵۹۲ تومان بوده و پس از ۵۰ درصد تورم نزدیک به ۵۰۰ هزار تومان به آن اضافه شده در حالی که ۵۰ درصد همین هزینه عددی نزدیک به ۲ میلیون تومان خواهد بود و از طرف دیگر وقتی تحریم‌ها تشدید شد و برخی فعالیت‌های اقتصادی تحت تاثیر قرار گرفتند چطور ممکن است در همین بازه زمانی و بدون انجام سرمایه‌گذاری جدید میزان درآمدزایی خانواده‌ها بیش از یک میلیون تومان افزایش یافته باشد. در واقع وضعیت رکودی اقتصاد حاکی از این است که میزان اشتغال‌زایی در کشور نه تنها روندی افزایشی نداشته بلکه نسبت به سال‌های گذشته نیز کاهش داشته است.

از سوی دیگر یک اقتصاددان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج درباره افزایش درآمد خانواده‌ها در زمان افزایش نرخ ارز و تورم گفت: به طور قطع افزایش تورم باعث می‌شد میزان ارزش دارایی‌های افراد بیشتر شود، ازاین‌رو تنها افرادی در این فضا سود بیشتری می‌برند که سرمایه‌های مانند، املاک، خودرو و ... داشته باشند. همچنین تولیدکننده‌ها به دلیل اینکه قیمت کالای خود را متناسب با تورم اعلام می‌کنند تورم نمی‌تواند خسارتی به آن‌ها وارد کند.

کامران ندری با بیان اینکه افراد حقوق‌بگیر بیشترین آسیب را در شرایط تورم بالا می‌بینند، افزود: وقتی حقوق کارکنان و حقوق‌بگیران در سال افزایشی ۱۰ تا ۱۵ درصدی داشته باشد و تورم  بین ۲۰ تا ۵۰ درصد باشد هزینه خانوارها بیشتر از درآمد آن‌ها خواهد بود. بنابراین در شرایط تورم افزایش هزینه‌ها بیشتر از میزان درآمد خانوارهای کارمند با حقوق ثابت خواهد بود.

بر اساس داده‌های سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تهران در سال ۹۷ هر خانوار متوسط ماهانه ۴۷ درصد از درآمد خود را که برابر با ۲۲۸۲۴۶۷ تومان است را برای اجاره‌بها و هزینه مسکن، ۱۹ درصد هزینه معادل ۹۱۷۷۰۸ تومان برای خوراکی، ۱۲ درصد درآمد برای هزینه سایر برابر با ۵۷۹۰۹۲ تومان، هزینه بخش بهداشت و درمان ۹ درصد برابر ۴۳۲۰۲۵ تومان، هزینه بخش حمل‌ونقل ۹ درصد برابر ۴۱۶۸۸۳ تومان، هزینه کفش پوشاک ۱۰۴۴۰۰ تومان برابر ۲ درصد ، هزینه تحصیل و آموزش ۲ درصد برابر ۹۵۴۵۰ تومان و هزینه تفریح و سرگرمی یک درصد و ۴۴۲۷۵ تومان تخمین زده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه