رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران در گفتگو با خبرگزاری موج مطرح کرد:
ارتقای تولید کشاورزی نیازمند نسل جدید نهادهها
سید مهدی حسینی یزدی گفت: اگر دولت در قیمت خرید تضمینی، قیمت منصفانه ای تعیین کند و سود و صرفه کشاورزان را در نظر بگیرد، به طور قطع بنیّه مالی کشاورزان هم تقویت میشود و کشاورزان به این نتیجه میرسند که با خرید و مصرف نهادههای نسل جدید، محصول بیشتر و سالمتر و بازارپسندتری خواهند داشت.
رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزای موج با اشاره به اینکه امروزه نهاده های کشاورزی علاوه بر نقشی که در افزایش حجم تولید دارند، نقش و اهمیت ویژه ای در رابطه با افزایش کیفیت و سلامت محصولات دارند، گفت: جهان به سمت نهادههای نوین در حال حرکت است و سموم اختصاصی و نهادههای کمخطر و کممصرف به سرعت جایگزین نسل قبلی نهادهها میشود و این در حالیست که ۹۰ درصد سموم در کشور ما یا پرخطر یا پرمصرف یا متوسط خطر است. از این رو ما باید به حرکت خود برای جایگزین کردن نهادههای پرخطر و خطر متوسط به سموم نسل جدید که کم خطر هستند شتاب بدهیم، چرا که سلامت مردم ما و نسل های امروز و آینده این مرز و بوم به این موضوع وابسته است.
سید مهدی حسینی یزدی با تاکید بر لزوم تغییر دیدگاه ها در مورد نهادههای کشاورزی، اظهار کرد: برخی اظهارنظرهایی که در مورد ارزبری واردات نهاده انجام میشود پایه کارشناسی ندارد، چرا که ما غذای ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور را با سم و کود و بذر تامین میکنیم و اگر نهاده، ارزبری دارد چندین برابر آن محصول صادراتی تولید میشود و چندین برابر ارزی که برای نهاده هزینه شده، به کشور برمیگردد. بنابراین ما باید در اندیشه تامین بهترین و باکیفیتترین نهاده برای کشاورزان کشور باشیم و دغدغه ما باید این باشد که کشاورز ایرانی محصل آخرین فناوریهای مدرن را در حوزه نهادهها در اختیار داشته باشد.
قیمت خرید تضمینی منصفانه شود
حسینی یزدی بهترین راهکار ترویج نهادههای باکیفیت و نسل جدید در کشور را قیمتگذاری مناسب در حوزه خرید تضمینی محصولات کشاورزی برشمرد و توضیح داد: اگر دولت در قیمت خرید تضمینی، قیمت منصفانه ای تعیین کند و سود و صرفه کشاورزان را در نظر بگیرد، به طور قطع بنیّه مالی کشاورزان هم تقویت میشود و کشاورزان به این نتیجه میرسند که با خرید و مصرف نهادههای نسل جدید، محصول بیشتر و سالمتر و بازارپسندتری خواهند داشت.
وی ادامه داد: انجمن واردکنندگان سم و کود، ایده برگزاری رویدادی برای ارتقای تولیدات کشاورزی را در تهران با کیفیت بهتر مطرح کردیم که در این بخش انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده و... نیز همکاری های لازم را دارند.
بیشتر بخوانید؛
وی در مورد تفاوت و مزیّت این نمایشگاه نسبت به دیگر رویدادهای حوزه نهادهها که در کشور برگزار میشود، افزود: ما به عنوان متولیان این رویداد تصمیم گرفتیم در نمایشگاه انجمن واردکنندگان سم و کود، انجمن تولیدکنندگان سم و انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده ایران، نقش موثری دارند، ما در سال های پیش دغدغه جمع شدن تامین کنندگان نهادهها داشتیم و در حال حاضر این بستر فراهم شده این شرکت ها وارد یک رقابت سالم شوند تا به ارتقا کیفی فعالیت آنها و ارتقاء نهادههای کشاورزی کشور انجامد و میتوان به جرات ادعا کرد نهادههایی که امروزه در کشور ما مصرف میشود (اگر موانع تحریمی را که موجب توقف ورود برخی برندهای مطرح به کشور شده است، نادیده بگیریم ) با وجود فراز و فرودها و مشکلات، نسبت به 7 سال قبل کیفیت بهتری پیدا کرده است.
رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود با بیان این که نمیتوان مشکلات ناشی از تحریم را انکار کرد، افزود: برخی نهاده های باکیفیت که توسط برندهای مطرح بین المللی مثل بایر آلمان وارد کشور میشد به دلیل تحریم ورود آنها متوقف شد، اما واردکنندگان ما موفق شدند بخشی از تحریم ها را دور بزنند و این نهادهها را به صورت دیگری جایگزین کنند. از طرف دیگر مسئولان وزارت جهادکشاورزی از ظرفیت ها و توانمندیهای شرکت های تامینکننده نهادهها اطلاع دقیقی نداشتند و نمیدانستند تامین کنندگان بخش خصوصی دارای چه ارتباطات مثبت و موثری با کمپانیها و برندهای اصلی و معتبر سراسر جهان هستند که بازتاب این توانمندی ها کمک می کند تا برنامه ریزی ها در راستای تقویت اقتصاد کشاورزی باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، هفتمین نمایشگاه بینالمللی تخصصی نهادههای کشاورزی تهران حضور شرکت های خارجی و داخلی با شعار «دانش جهانی برای کشاورزی ایران» از 17 تا 20 دی امسال در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفتگو برگزار میشود، این نمایشگاه 7 سال پیش بنا به این ضرورت شکل گرفت که آخرین دستاوردها و تعامل با فعالان این بخش را بهبود ببخشد. نکته حائز اهمیت اینجاست که با وجود شرایط تحریمی امسال برای نخستین بار شاهد حضور کشورهای خارجی در این نمایشگاه هستیم.
ارسال نظر