English

موج گزارش می دهد؛

پیش‌بینی افزایش تدریجی نرخ ارز در آستانه نوروز / ثبات نرخ ارز محقق نشد

با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و آغاز سال نو، تقاضا برای ارز مسافرتی افزایش می یابد و این احتمال وجود دارد که قیمت ارز روندی صعودی داشته باشد، هرچند پیش از این رئیس‌کل بانک مرکزی وعده ثبات نرخ ارز را داده بود، حال باید دید آیا دولت ارز مورد نیاز را به بازار تزریق خواهد کرد یا خیر.

پیش‌بینی افزایش تدریجی نرخ ارز در آستانه نوروز / ثبات نرخ ارز محقق نشد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک مرکزی نیمه آبان ماه امسال در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشته بود« پیش تر تاکید کردم به علت سیاست های ارزی بانک مرکزی و نقش صادرکنندگان غیرنفتی در تامین ارز سامانه نیما و واردات در مقابل صادرات و نیز مدیریت و راهبری بانک مرکزی برای کنترل بازار اسکناس ارز ، تامین روانتر نیازهای وارداتی و منطقی تر شدن قیمت ارز را در بازار شاهد خواهیم بود.» هرچند این مقام مسئول بارها پس از وعده کنترل نرخ ارز را داده بود، اما بازار کاملا صعودی است و چشم‌انداز روشنی برای این بازار در ماه پیش رو نیز وجود ندارد، زیرا از یک سو تقاضا برای دلار مسافرتی افزایش می‌یابد و از طرف دیگر اگر دولت کسری بودجه ای برای سال مالی ۹۸ داشته باشد، در همین بازه زمانی نمایان می شود و فشار بیشتری به بازار ارز ی کشور وارد می‌کند. حال باید دید دولت چگونه بازار ارز را ساماندهی خواهد کرد تا بتواند نیاز بازار را تامین کند، البته در شرایط کنونی که خبرهای شیوع بیماری کرونا در کشورهای اروپایی و آسیایی به‌سرعت در شبکه های اجتماعی منتشر شده به نظر می رسد تقاضا برای ارز مسافرتی را تحت تاثیر قرار دهد، اما همچنان تقاضا برای ارز وارداتی بالا خواهد بود، زیرا بسیاری از کارخانه ها مواد اولیه مورد نیاز خود برای سال آینده را از هم اکنون دپو می‌کنند و این روند یعنی افزایش قیمت ارز در کشور.

یک اقتصاددان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در چند ماه اخیر قیمت ارز به صورت تدریجی افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر تغییرات قیمت ارز ناشی از شوک‌های بیرونی اقتصاد کاهش یافته است، به همین دلیل دیگر مانند سال گذشته شوک گونه نیست و به صورت تدریجی روند صعودی گرفته است.

کامران ندری با بیان اینکه احتمالا قیمت ارز در سال آینده نیز همین روند رو به بالا را طی خواهد کرد: افزود: درواقع پیش‌بینی می شود که در سال ۹۹ شوک های خارج از اقتصاد که بر کشور تاثیر می گذاشت کمتر شود و بیشتر مشکلات ساختاری داخلی روی اقتصاد تاثیر بگذارد که این عوامل شامل کسری بودجه، چگونگی اجرای تعهدات یارانه ها، کسری بودجه، اصلاح قیمت حامل های انرژی، بحران صندوق های بازنشستگی، انحصارات شدید در بخش تولید، فساد مالی و اداری و ... است.

او با بیان اینکه افزایش نقدینگی محرک اصلی دیگری در اقتصاد کشور خواهد بود، تصریح کرد: البته نباید نادیده گرفت که شوک های خارج از اقتصاد نیز خیلی قابل پیش‌بینی نیست، اما به نظر می رسد اثر تقابل سیاست خارجی ایران هم اکنون به حداکثرش رسیده و این شوک ها احتمالا کمتر خواهد شد.

او با تاکید بر اینکه جهش در قیمت دلار نخواهیم داشت، تصریح کرد: با توجه به اینکه مرکز آمار و بانک مرکزی آمارهای را مبتنی بر شد اقتصادی بدون نفت ارائه کرده‌اند که مثبت بوده به نظر می رسد تورم در اقتصاد کشور باز ادامه پیدا می‌کند.

سیاست های بانک مرکزی وضعیت ارز را تعیین می‌کند

نرخ ارز در یک سال گذشته نسبت به سال گذشته با نوسانات کمتری مواجه بوده است که این موضوع حکایت از این دارد که اگر دولت تمایل به مدیریت بازار داشته باشد، امکان اجرای آن وجود دارد. یک اقتصاددان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه عمده ارزهای موجود در بازار در اختیار بانک مرکزی قرار دارد، گفت: در شرایط کنونی صادرکننده ها ارز خود را به سامانه نیما تحویل می دهند و تنها بخش جزئی از ارز این بخش ممکن است از طریق آن‌ها وارد بازار آزاد شود، از طرف دیگر سیاست های ارزی از سوی بانک مرکزی تعیین می شود، از این رو می توان ادعا کرد تمام تغییرات ارزی کشور با خواسته بانک مرکزی انجام می شود و اگر بخواهند ارز از ثبات بیشتری برخوردار شود به طور قطع این موضوع رخ خواهد داد.

علی اکبر نیکو اقبال با بیان اینکه اگر بانک مرکزی به اندازه نیاز بازار ارز تزریق کند هیچ تغییری در نرخ ارز به وجود نمی‌آید، تصریح کرد: در شرایط کنونی که به تعطیلات سال نو نزدیک می شویم احتمالا تقاضا برای ارز مسافرتی افزایش پیدا می‌کند و از آنجایی که عده‌ای در استانه ماه آخر سال بازار سیاه برای ارز ایجاد می‌کنند احتمال افزایش قیمت ارز بیشتر می شود، از این رو نظارت کافی در بازار نیز باید وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، قیمت ارز به دلیل اینکه روی تمام کالاهای کشور اثر می گذارد نوسان آن می‌تواند بازار را آشفته کند، بنابراین در برخی ماه‌های سال که به طور سنتی تقاضا برای ارز افزایش می‌یابد احتمال بالا رفتن آن بیشتر است، مگر اینکه دولت به دنبال کنترل و سرکوب بازار ارز باشد که در شرایط کنونی که مشکلاتی در تامین ارز مورد نیاز کشور وجود دارد به نظر نمی‌رسد چنین اتفاقی رخ دهد، بنابراین کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند قیمت ارز به صورت تدریجی افزایش خواهد یافت.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه