رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
ادعای شیوع بیماری واگیردار و تلفات بالا در مرغداری ها را قویا تکذیب می کنم
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ادعای شیوع بیماری واگیردار و تلفات بالا در مرغداری ها را قویاً تکذیب میکنم.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور در رابطه با ادعای شیوع بیماری و تلفات بالا در واحدهای مرغداری گفت: ادعای شیوع بیماری واگیردار و تلفات بالا در مرغداری ها را قویاً تکذیب میکنم.
وی افزود: سامانه (GIS) به طور مداوم در حال جمع آوری، ذخیره سازی و نمایش دادههای مکانی و زمانی است و تمام فعالیتها و تغییرات در زمینه دام و طیور را رصد و پایش میکند.
رفیعی پور تأکید کرد: هیچ گزارشی مبنی بر شیوع بیماری واگیردار در مرغداریها توسط این سامانه گزارش نشده است و این تلفات احتمالاً موردی و به دلیل مشکلات مدیریتی در برخی از مرغداریها ایجاد شده است.
وی افزود: این سامانه تمام پارامترهای اصلی اپیدمیولوژی هر بیماری را که تعیین کننده بروز، توزیع و تأثیرات بیماریها باشد، رصد کرده و اطلاعات آن قابل رؤیت است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: این سامانه توانایی شناسایی و نمایش دادههای مکانی و زمانی بروز بیماریهای خطرناک مانند نیوکاسل و آنفولانزای فوق حاد پرندگان در صنعت طیور کشور را دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی از افراد با نظرات غیرکارشناسی خود باعث تشویش در کشور میشوند، عنوان کرد: واحدهایی که مدعی تلفات بالا به دلیل بیماری هستند، میتوانند به واحد دامپزشکی مرتبط با واحد تولیدی خود مراجعه کنند تا مسئولان دامپزشکی مربوطه دلایل تلفات را بررسی و به آنها اعلام کنند.
رفیعیپور افزود: آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور کنترل شده و نسبت به سال گذشته تعداد کانونهای این بیماری کاهش چشمگیری داشته است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص شیوع بیماری کرونا در دنیا و انتقال آن از طریق حیوان به انسان خاطرنشان کرد: این ویروس بالغبر ۱۰ سال است که بین انسان و حیوان مشترک بوده و از حیوان به انسان منتقل میشده اما در حال حاضر این ویروس در بدن انسان جهش ژنتیکی داشته و (۱۹COVID-) خطرناکتر از ویروس انتقالیافته از حیوان است.
رفیعی پور با اشاره به اینکه مردم بهمنظور رعایت بهداشت و حفظ ایمنی خود، محصولات و فرآوردههای گوشتی را از مراکز مجاز و فروشگاههای زنجیرهای تهیه کنند، اذعان کرد: توصیه ما به مردم این است که همه فرآوردههای خام دامی، گوشت قرمز، مرغ، سایر ماکیان و همچنین دام و طیور زنده و یا آبزیان را از مراکز مجاز و تأیید شده در شبکه توزیع سازمان دامپزشکی تهیه کنند.
وی تأکید کرد: تمام مراکز مجاز تحت نظر دامپزشکی هستند و بیماریهای مشترک بین انسان و دام بررسی میشود.
ارسال نظر