English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

تجارت فلزات در سایه کرونا / فولادسازان ایرانی در بالاترین

در چند ماه گذشته چین به عنوان مشتری اصلی محصولات معدنی ایران متاثر از کرونا با کاهش ۲ درصدی رشد اقتصادی مواجه شده و تقاضا برای محصولات معدنی نیز قیمت محصولات را بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش داده و این دمینوی کاهش تقاضا در نتیجه رکود در بازار صنایع و فلزات بروز کرده بود و پیش بینی کارشناسان از بازار آینده نیز مبهم است.

تجارت فلزات در سایه کرونا / فولادسازان ایرانی در بالاترین

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، یکی از بخش های که در سال های اخیر نقش موثری در اقتصاد ایران داشته صادرات زنجیره معدن تا فولاد بوده است، به گونه ای که تنها در سال ۹۸ به واسطه صادراتی که داشت ارز آوری چند میلیارد دلار برای کشور به همراه داشت، امسال نیز در ابتدا همین روند مثبت را طی کرد، اما در ادامه تحریم های جدید آمریکا و در نهایت بروز کرونا سد راه درآمدهای ارزی این بخش شده، هرچند در حال حاضر وضعیت تولید مناسبی است و شرکت هایی مانند ذوب آهن اصفهان و فولاد مبارکه که جزو بزرگترین تولیدکننده های محصولات فولادی در ایران هستند توانسته اند به هدفگذاری های سالانه ای خود دست یابند؛ با این حال چشم انداز بازارهای بین المللی مبهم است و نمی توان دورنمای روشنی از وضعیت عرضه و تقاضا ترسیم کرد. در این رابطه با کارشناسان گفتگو کردیم که در ادامه دیدگاه کارشناسان درباره وضعیت صنعت فولاد و بازارها را می خوانید؛

یک عضو هیات مدیره انجمن فولاد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه کاهش قیمت نفت و کرونا در بازار جهانی باعث کاهش فعالیت های اقتصادی شده است، گفت: در حالا حاضر تقاضا کاهش یافته و عرضه همچنان بالاست و همین مساله باعث کاهش قیمت شده است، البته بسیاری از واحدهای بزرگ تولیدات خود را کاهش داده اند که باعث می شوند در آینده کاهش عرضه نیز رخ دهد.

احمد دنیا نور با بیان اینکه در نیمه دوم اسفند در ایران همه ساله کاهش قیمت برخی محصولات رخ می دهد، افرود: در این دور زمانی، مواد اولیه تقاضا ندارد و بیشتر واحدها به دنبال فروش محصولات هستند و همین مسائل روی قیمت تاثیر می گذارد.

او با تاکید بر اینکه کرونا و کاهش قیمت نفت روی تمام زنجیره فولاد اثر می گذارد، تصریح کرد: بیشتر تاثیر کرونا و کاهش قیمت نفت بعد از عید نمایان خواهد شد و از آنجایی که کاهش قیمت ها ابتدا روی محصولات نهایی خود را نشان می دهد بعد از عید شاهد کاهش قیمت مقاطع و ورق های فولادی خواهیم بود و بعد روی حلقه های میانی نیز تاثیر می گذارد.

این عضو هیات مدیره انجمن فولاد با تاکید بر اینکه امسال فشار تحریم ها بر صنعت فولاد ایران تشدید شده است، اظهار کرد: سال ۹۷ حدود ۸.۵ میلیون تن صادرات محصولات فولادی داشته ایم و امسال نیز ۸۰ درصد اهداف صادراتی محقق می شود، اما در سال ۹۹ ممکن است صادرات به ویژه برای بازارهای اروپایی کاهش داشته باشد مگر اینکه فروش محصولات فولادی ایران در شرق آسیا افزایش یابد.

او با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی تحریم فولاد فراتر از نبود مبادلات مالی است، تصریح کرد: پیش از این مشکل مبادلات مالی عامل اصلی محدودیت صادرات محصولات فولادی کشور بود و امروز هم این مشکل وجود دارد و هم اینکه اگر در تراکنش های مالی مبدا ایران باشد تحریم علیه خریداران اعمال می شود برای همین منظور تقاضا از بازارهای غربی برای خرید محصولات ایرانی کاهش می یابد.

دریانور با تاکید بر اینکه در حال حاضر عدم صادرات سنگ آهن از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت دنبال می شود، اظهار کرد: شاید در ادامه افزایش تحریم های غرب علیه صنعت فولاد ایران و کاهش تقاضا در بازارهای بین المللی دولت تغییراتی در استراتژی محدودیت صادرات مواد اولیه ایجاد کند.

وضعیت تجارت پس از بروز کرونا

یکی از بزرگترین تولیدکننده های فولاد در دنیا که بخش عمده ای از صادرات سنگ آهن ایران نیز به بازارهای این کشور انجام می شود کشور چین است، این کشور در چند ماه اخیر به دلیل شیوع کرونا با کاهش تولید مواجه بوده است، زیرا برخی از شهرهای این کشور تحت قرنطینه بوده و از طرف دیگر صادرات محصولات نیز تحت تاثیر کاهش تقاضای خارجی قرار داشت و در مجموع ۲ درصد از رشد اقتصادی این کشور نیز در چند ماه گذشته کاسته شد. از این رو درباره تاثیر محدودیت های ناشی از کرونای چین و ایران بر صنعت فولاد با رئیس اتاق ایران و چین گفتگو کردیم، او با اشاره به اینکه شیوع کرونا نه تنها تجارت چین را بلکه بسیاری از بازارهای جهانی را نیز تحت تاثیر قرار داده است، به خبرنگار موج، گفت: در حال حاضر بسیاری از واحدهای صنعتی چین با صدرصد ظرفیت تولید نمی کنند و این موضوع متاثر از بروز کرونا در چین و سایر کشورها هست و همین کاهش تولید بخش صنعت باعث کاهش تقاضا برای مواد اولیه معدنی شود.

مجیدرضا حریرچی با بیان اینکه هم اکنون بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از قیمت محصولات معدنی کاهش یافته است، افزود: این کاهش قیمت در نتیجه محدودیت تجارت با کشتی نیست، بلکه به دلیل کاهش تقاضای واحدی صنعتی برای مواد اولیه محصولات فلزی است و آن ها چشم اندازی برای فروش محصولات ندارند زیرا کالاهای پایین دستی نیز با کاهش تقاضا روبرو شده اند.

او با تاکید بر اینکه بازار تا چند ماه آینده نیز روندی کاهشی خواهد داشت، تصریح کرد: تولیدکننده های چینی برای جلوگیری از شیوع کرونا بخشی از فعالیت های خود را کاهش داده اند و این رویه تا توقف کامل کرونا ممکن است ادامه داشته باشد و از طرف دیگر معلوم نیست تا چه میزان کشورهای دیگر را درگیر کند، از این رو نمی توان چشم انداز روشنی درباره وضعیت تجارت فلزات در بازارهای بین المللی اعلام کرد. بنابراین این نگرانی از وضعیت بازار آینده باعث شده بسیاری از تولیدکننده ها با صدرصد ظرفیت تولید نکنند و همین موضوع روی کاهش تقاضای محصولات فلزی نیز اثر می گذارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در حال حاضر عمده صادرات فولاد ایران به کشورهای آسیایی و اروپایی است و اگر رکود ناشی از شیوع کرونا و حتی کاهش قیمت نفت در بازارهای این دو منطقه تاثیر منفی بگذارد و تشدید تحریم ها نیز مشتری های اروپایی فولاد ایران را فراری بدهد در سال آینده ممکن است صادرات تحت تاثیر قرار بگیرد، هرچند برخی از کشورهای همسایه در حال بازسازی هستند و می توانند بازارهای جایگزینی برای محصولات فولادی ایران باشند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه