English

شروط فعالیت اصناف در دوران کرونا

اصناف به شرط رعایت دو متر فاصله، استفاده از ماسک و دستکش بازگشایی می شوند و کالا نباید پس گرفته شود، همچنین واحد‌های صنفی حتماً باید ضد عفونی شوند و خود مشتری‌ها برای خرید کارت بکشند.

شروط فعالیت اصناف در دوران کرونا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، پس از شیوع ویروس کرونا و اجرای فاصله گذاری اجتماعی در ایران، واحدهای صنفی با مصوبه ستاد مقابله با کرونا تعطیل شدند و بازگشت آنها به کار براساس یک زمانبندی مشروط به رعایت پروتکل های بهداشتی شد، به طوری که واحدهای صنفی ضروری از ۲۳ فروردین در استان ها فعالیت خود را شروع کردند و در تهران نیز قرار است از ۳۰ فروردین به بعد فعالیت خود را از سر بگیرند و تصمیم گیری برای بازگشایی اصناف غیرضروری همچون کافی شاپ ها، تالارهای پذیرایی و...به جلسات بعدی ستاد مقابله با کرونا موکول شده است.

عضو ستاد مقابله با کرونا ی اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در شرایط کنونی حفظ سلامت مردم از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در حال حاضر همه تصمیم های اقتصادی به جلسات ستاد مقابله با کرونا برمی گردد که نه تنها وضعیت موجود کشور از نظر شیوع کرونا را مورد توجه قرار می دهد، شرایط اقتصادی کشور را نیز ملاک قرار می دهد، چراکه اقتصاد ایران در سال های اخیر زیرفشار تحریم ها بسیار شکننده شده و تعطیلی واحدهای صنفی به رکود بیشتر دامن می زند و ممکن است موج جدیدی از بیکاری را به همراه داشته باشد، از این رو ستاد مقابله با کرونا به صورت همه جانبه بررسی های لازم را انجام می دهد.

ابوالفضل روغنی گلپایگانی با بیان اینکه حمایت تسهیلاتی دولت از واحدهای آسیب دیده از کرونا می تواند بخشی از مشکلات آن را حل کند، افزود: در حالی که بسیاری از واحدهای صنفی برای شب عید اجناس به صورت چکی خرید کرده اند و اکنون کالای آن ها در مغازه باقی مانده، به طور قطع در بازپرداخت بدهی های خود با مشکلاتی مواجه هستند و اگر دولت حمایت های لازم از این بخش را انجام ندهد ممکن است در ماه های آینده ضمن افزایش مشکلات قضایی با ورشکستگی واحدهای کسب و کار نیز مواجه شویم.

پروتکل های بهداشتی برای بازگشت اصناف

به گفته برخی کارشناسان پروتکل‌ های بهداشتی برای بازگشت اصناف زمانی موثر است که برای هر صنفی متناسب با فعالیتش پروتکل تدوین شود و نمی توان با اجرای یک سیاست کلی امیدوار بود که جلوی انتشار ویروس کرونا گرفته می شود.

رئیس اتاق اصناف تهران نیز درباره چگونگی بازگشت واحدهای صنفی به کار، گفت: طرح گام دوم فاصله گذاری هوشمند مبتنی بر بازگشایی برخی واحد‌های صنفی از ۳۰ فروردین آغاز می‌شود اما پاساژ‌ها نباید از ۳۰ فروردین فعالیت داشته باشند. در واقع اصناف مشروط بازگشایی می شوند و رعایت دو متر فاصله، استفاده از ماسک و دستکش حتماً باید لحاظ شود و کالا نباید پس گرفته شود، واحد‌های صنفی حتماً باید ضد عفونی شوند، خود مشتری‌ها باید کارت بکشند و از همه مهمتر صنوف باید در سایت وزارت بهداشت ثبت نام کنند.

بیشتر بخوانید:

ابلاغ گام دوم مبارزه با کرونا/ کلیه واحدهای صنفی و صنعتی در سامانه سلامت ثبت نام کنند

قاسم نوده فراهانی افزود: اگر قرار است از اصناف حمایتی صورت بگیرد باید تسریع شود، چون هر چه زمان بگذرد دردی را دوا نخواهد کرد و سازمان تامین اجتماعی که تاکنون اقدامی برای کمک به اصناف انجام نداده باید در این زمینه گامی بردارد، چراکه اصناف آسیب دیده نیازمند حمایت هستند و دولت باید وام کم بهره در اختیار آن ها قرار دهد. همچنین باید توجه داشت که واحد‌های صنفی تعطیل هستند و توان پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را ندارند و در این مورد درخواست زمان کردیم، اما تا امروز جوابی نگرفته ایم، ما توقع داریم زمان کافی در اختیار اصناف داده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج،  در حال حاضر همه دستورالعمل های اقتصادی به تصمیم های ستاد مقابله با کرونا برمی گردد که با توجه به وضعیت موجود کشور از نظر شیوع ویروس کرونا، شرایط اقتصادی کشور را نیز ملاک قرار می دهد، چراکه اقتصاد ایران در سال های اخیر زیر فشار تحریم ها بسیار شکننده شده و تعطیلی واحدهای صنفی به رکود بیشتر دامن می زند. از این رو تصمیم به بازگشایی مجدد واحدهای صنفی به شرط رعایت دو متر فاصله، استفاده از ماسک و دستکش گرفته شده و کالاها نباید پس گرفته شوند، همچنین واحد‌های صنفی حتماً باید ضد عفونی شوند و خود مشتری‌ها برای خرید باید کارت بکشند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه