راه اندازی سامانه ملی اطلاعات شغلی/ ارائه کد شغلی به افراد شاغل در کشور
با راه اندازی سامانه اشتغال ایرانیان قرار است اطلاعات شغلی همه افرادی که در سن کار هستند ثبت شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، سامانه ملی اطلاعات شغلی قرار است از روز شنبه مورخ ۳۰ فروردین ۹۹ برای ثبت نام افراد شاغل یا نیروکار راه اندازی شود.
این سامانه که در برگیرنده بانک های اطلاعاتی شاخص های مربوط در حوزه شغل و شاغل و پارامترهای مرتبط با آن است به عنوان یکی از پایگاه های اطلاعاتی در دست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است تا در مواردی نظیر پالایش اطلاعات افراد نیازمند به دریافت بسته های حمایتی، به دولت کمک رسان باشد.
به گفته عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون این سامانه اطلاعات شغلی همه افرادی را که در سن کار هستند، ثبت می کند در واقع در این سامانه شناسنامه یک فرد به لحاظ شغلی ثبت می شود.
مهمترین نکته ای که این سامانه در اختیار می گذارد این است که این اطلاعات را هم به مردم، کارجویان و کارآفرینان و هم به سیاست گذاران ملی و منطقه ای ارائه می دهد به گونه ای که سیاستگذاران بتوانند برای ایجاد شغل و توسعه کسب و کار در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات به کار گیرند.
در واقع این اطلاعات برای مواجهه با مسئله بیکاری در دراز مدت کمک شایانی خواهد کرد بهترین فرصت های شغلی برای تا افراد جویای کار در لایه های نیروی کار ساده ،ماهر و متخصص به دست آید.
در واقع این اطلاعات به سنجش صلاحیت حرفه ای افراد کمک می کند به طوری که وقتی کارفرما بخواهد نیروی کاری را استخدام کند قطعا بداند بعد از اینکه تعیین و انتخاب کرد این نیروی کار چه تخصص و مهارت هایی را دارد تا به درستی بتواند نیروی کارش را پیدا کند همچنین نیروی کار ماهر و متخصص نیز بتواند بهترین فرصت هایی که متناسب با خواسته هایش است پیدا کند .
از جمله اطلاعاتی که توسط این سامانه جمع آوری، تحلیل و عرضه خواهد شد عبارت است از:
- میزان عرضه نیروی کار (با امکان تفکیک بر حسب سن، تحصیلات، جنس، مهارت، تجربه کاری، موقعیت جغرافیایی و …)
- تقاضای نیروی کار (با امکان تفکیک بر حسب حوزه های شغلی در بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات و … و سایر شاخصهای شغل)
- حقوق و دستمزد پیشنهادی توسط کارفرمایان
- حقوق و دستمزد درخواستی توسط کارجویان
- عرضه و تقاضای جغرافیایی نیروی کار
- عرضه مهارت و خدمت توسط کارکنان مستقل
- ویژگیهای شاغل (توانایی، علایق ، ارزشهای کاری ، شیوه های کاری و…)
- شرایط لازم برای شاغل (مهارتها، دانش ، تحصیلات و …)
- تجارب لازم برای شاغل ( تجربه و آموزشهای مهارتی پایه ، پروانه کار و …)
- شرایط شغلی(فعالیتهای کلی شغل، مشروح فعالیتهای کاری، بافت سازمانی، زمینه کاری و…)
- خصوصیات نیروی کار (اطلاعات بازار کار و دورنمای شغلی)
- اطلاعات خاص یک شغل ( وظایف ، ابزار و فناوری و ….)
- ارتباطات بین شغلی در عرصه ارتباط کارفرما و کارکن مستقل، کارآفرین و سرمایه گذار و…
گروه های هدف:
- کارفرمایان
- کارجویان
- کارکنان مستقل
- دانش آموزان و دانشجویان
- مهارت آموزان
- پژوهشگران و محققان
- تدوینگران شغلی
- آمارگران و تحلیلگران بازارکار
معاون توسعه و اشتغال وزیر تعاون، کارو رفاه اجتماعی از مردم خواهش کرد که اطلاعات تکمیلی و مورد نیاز را در این سامانه بارگذاری کنند تا با تطابق اطلاعات مختلف بتوانند داده ها را کامل و به روز کنند و بعد از آن شروع به ارائه خدمات به مردم، کارفرمایان، کارجویان و سیاستگذاران کنند تا بهترین مسیر برای سیاست های اشتغال در پیش روی کشور باشد.
* نحوه ثبت نام در سامانه ملی اطلاعات شغلی
برای ثبت نام در سامانه ملی اطلاعات شغلی باید از طریق آدرس اینترنتی (http://lmis.mcls.gov.ir/) وارد سامانه شوید و گزینه شروع ثبت نام نیروی کار را انتخاب کنید.
سپس در صفحه ای که پیش رویتان باز می شود اطلاعات خود را با وارد نمایید.
پس از ثبت اطلاعات، گزینه بررسی اطلاعات هویتی را انتخاب نمونده سپس یک کد اعتبار سنجی اطلاعات مشاغل به همان شماره تلفن همراه خود که در فرایند ثبت نام سامانه استفاده کرده اید برای شما ارسال می شود که آن را در قسمت کد اعتبار سنجی وارد و سپس تایید کد ارسالی را انتخاب می کنید.
بعد صفحه ای باز می شود که مشخصات شما در آن ثبت شده است و با کلیک در روی گزینه های ( سوابق تحصیلی، سوابق شغلی، مهارت ها، گواهینامه ها) اطلاعات خود را کامل می کنید.
ارسال نظر