خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
آیا مردم سیاست های خودرویی را تحمل نکرده اند؟ / خط قرمز کیفیت و قیمت خودرو کجاست؟
سیاست های خودرویی کشور در سال های اخیر چندان موفقیت آمیز نبوده است، اما همچنان موضع گیری برخی مسئولان نسبت به وضعیت تولید و کیفیت خودرو کاملا حمایتی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، با وجود اینکه بارها مسئولان وعده خصوصی سازی خودروسازی های داخلی را داده اند، اما همچنان موضع گیری آنها نسبت به وضعیت تولید و کیفیت خودرو کاملا حمایتی است. به تازگی علیرضا محجوب ، عضو فراکسیون امید مجلس گفته« ما از خودروسازان داخلی حمایت میکنیم. کنترلهای اضافی بر روی خودروسازان باعث شده که آنها از فعالیت عادی خود باز بمانند. در ژاپن برخی کالاها بارها بیشتر از بازار بیرون فروخته میشوند، ولی مردم تحمل میکنند، اما ما نه قیمت و نه کیفیت کم را تحمل نمیکنیم.»
این اظهار نظر عجیب در حالی رخ می دهد که بسیاری از مردم نسبت به کیفیت خودرو اعتراض دارند و خودروسازی ها پس از تشدید تحریم ها با وجود گران کردن قیمت خودرو برخی از آپشن های آن را نیز حذف کردهاند.
پیش از این ولی ملکی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه اشتغال جزو اولویت های کشور است، وضعیت فعالیت صنعت خودرو را اینگونه توجیه کرد: در شرایط کنونی باید کمک کنیم که خودروسازان به تولید خود ادامه دهند و در آینده اگر تحریم ها برداشته شد زمینه تحول در صنعت خودرو را به وجود بیاوریم.
بیشتر بخوانید:
تحلیلی بر آخرین قیمت خودرو در بازار / عرضه کم دلیل افزایش قیمت خودرو
در حال حاضر مشکل اینجاست که میزان عرضه خودرو بسیار کمتر از تقاضاست و از طرف دیگر کمبود قطعات وارداتی باعث شده بسیاری از نمایندگی های خودروسازان داخلی خدمات مناسبی به مشتریان ارائه ندهند، حال سوال این است وقتی ایران 50 سال است که سازنده خودرو بوده و تاکنون بخشی از قطعات را وارد کرده میتواند در بازه زمانی کوتاهی تمام تقاضای بازار را پاسخ دهد؟
مشاور وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان تولید خودرو در کشور کاهش قابل ملاحظهای داشته است، گفت: سیاستی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 98 با عنوان داخلی سازی قطعات دنبال کرد، عملا نمیتواند تاثیری در وضعیت صنعت خودروی کشور در شرایط کنونی داشته باشد، زیرا این استراتژی در رویکردی بلندمدت در خودروسازی تاثیرگذار است.
تکنولوژی روز دنیا به کشور وارد نشود، مشکلات صنعت خودرو باقی می ماند
سعید مدنی با بیان اینکه یکی از خلاهای موجود در صنعت خودروی کشور ضعف فناوری در تولید برخی قطعات خودرو است، افزود: تا زمانی که محدودیتها برقرار است و تکنولوژی روز دنیا به کشور وارد نشود مشکلات صنعت خودرو باقی می ماند. از طرف دیگر تورمی ناشی از نرخ ارز و ... باعث افزایش فاصله بین قیمت واقعی خودرو و قیمت در بازار می شود که نارضایتی مصرفکنندهها را نیز در پی خواهد داشت.
در بررسی لایحه بودجه 99 برخی نمایندگان مجلس، بندی را پیشنهاد کرده بودند که بر مبنای آن واردات خودروهای اقتصادی و هیبریدی از سر گرفته شود که با ایراد شورای نگهبان این بند حذف شد. حال با توجه به اینکه امسال تولید چند مدل پراید و پژو 405 از خط تولید خارجی می شود، عملا میزان تولید خودرو از تیراژ سال گذشته هم کمتر می شود. بنابراین به نظر میرسد صنعت خودروی ایران علاوه بر تورم جدید با مشکل تامین قطعات کیفی نیز مواجه می شود، آیا در این شرایط منظور برخی نمایندگان مجلس از تحمل قیمت و کیفیت خودرو این است که مردم نسبت حوادث خودرویی که بخشی از آن در نتیجه کیفیت پایین خودرو است بی توجه باشند، یا اینکه طبقه متوسط جامعه باید خودرو دار شدن را به فراموشی بسپارند، زیرا پیش از این با حقوق یک سال کارگر میشد یک پراید خرید، اما در حال حاضر قیمت پراید برابر با حقوق سه سال یک کارگر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، سیاست های خودرویی کشور در سال های اخیر موفقیت آمیز نبوده، چراکه در سال های اخیر چندین پرونده فساد داشته و قیمت خودرو نیز با وجود پرداخت ارز 4200 تومانی با تورم بالایی مواجه بوده است، از این رو بخشی از این مشکلات به ضعف عملکرد دستگاه های اجرایی و نظارتی برمیگردد که در راس آن وزارت صنعت، معدن و تجارت و مجلس هستند.
ارسال نظر