خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
دغدغههای ذوبآهن برای جهش تولید
شرکت ذوبآهن اصفهان که در سال های اخیر برای افزایش ارزش افزوده در تولیدات خود به تولید ریل و ورقهای فولادی خاص روی آورده است، هم اکنون برای تحقق سیاست های جهش تولید، زیرساخت های لازم را در اختیار دارد اما هنوز با چالش تامین مواد اولیه مواجه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، صنعت فولاد ایران در حال حاضر شرایط خاصی دارد، زیرا از یک سو همسایگان ایران همچون عراق و افغانستان در حال بازسازی هستند و به محصولات فولادی و آهنی فراوانی نیاز دارند، از سوی دیگر به دلیل محدودیت صادرات نفت ایران به ناچار باید تمرکز بیشتری بر صادرات کالاهای غیرنفتی داشته باشد. بر اساس همین شرکت ذوبآهن اصفهان به دلیل ورود به تولید ریل و ورق های فولادی خاص ظرفیت بالایی برای توسعه ای صادرات دارد، البته ایران سالانه حدود ۷۰ هزار تن ریل نیاز دارد که شرکت ذوبآهن اصفهان نیز به تامین همین میزان تقاضا متعهد شده است، اما نباید بازارهای صادراتی را نیز فراموش کرد. در واقع شرکت ذوبآهن اصفهان که در سال های اخیر برای افزایش ارزش افزوده در تولیدات خود به تولید ریل و ورق های فولادی خاص روی آورده است، هماکنون برای تحقق سیاست های جهش تولید زیرساخت های لازم را در اختیار دارد و تنها با چالش تامین مواد اولیه مواجه است.
مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه شرکت ذوبآهن در شرایط کنونی ریل بر مبنای سفارش تولید میکند، اظهار کرد: هرچقدر میزان سفارش این محصولات بالا برود ذوبآهن اصفهان میزان تولید خود را افزایش خواهد داد، زیرا هم اکنون ۲۰۰ هزار تن ظرفیت تولید ریل آهن در شرکت ذوبآهن ایجاد شده است.
منصور یزدی زاده با بیان اینکه هم اکنون امکان تولید ریل در اندازه های مختلف وجود دارد، افزود: عرضه ریل در شرایط کنونی مطابق با استاندارد وزارت مسکن و شهرسازی است و اگر به اندازههای دیگری نیاز داشته باشند، امکان تولید آن در شرکت ذوبآهن اصفهان وجود دارد.
وضعیت مواد اولیه فولاد
در دو ماه گذشته به دلیل اینکه سهمیهبندی مواد اولیه مانند سال گذشته برای شرکت های فولادی انجام نشده بسیاری از تولیدکننده های فولاد نسبت به چالش های پیش پای افزایش تولید از کمبود مواد اولیه سخن گفته اند، البته در یک ماه گذشته معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت جلسه ای را با حضور ذینفعان زنجیره فولاد برگزار کرده تا بر مبنای وضعیت بازار قیمت کنسانتره و گندله را تعیین کنند، اما هنوز به توافق نائل نشده و بسیاری فولادی ها معتقدند قیمت این محصولات بین یک تا دو درصد احتمالا افزایش می یابد.
شرکت ذوبآهن اصفهان که به روش کوره بلند تولید میکند نیازمند سنگ آهن با عیار بالاست، بر همین اساس تولید این شرکت به میزان عرضه سنگآهن در داخل وابسته است و وزارت صنعت، معدن و تجارت هم برای ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا سال گذشته سهمیه ای برای شرکت های فولادی تعیین کرده بود، اما برای امسال هنوز تصمیمی در این رابطه اتخاذ نکرده است، اما با توجه به اینکه وزیر جدید وزارت صنعت معدن و تجارت سابقه مدیریت بر شرکت های فولادی را نیز در رزومه خود دارد، به نظر می رسد سیاست سهمیه بندی مواد اولیه برای شرکت های فولادی را دنبال کند و عملا قیمت گذاری کنسانتره و گندله نخستین آزمون وزیر جدید صنعت باشد.
مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین دغدغههای کنونی این شرکت تامین مواد اولیه است، گفت: به طور قطع برنامه افزایش تولید و تحقق اهداف جهش تولید، وابسته به تامین به موقع مواد اولیه است. از این رو وزارت صنعت، معدن و تجارت باید در زمینه تامین پایدار مواد اولیه شرکت ذوبآهن سیاستگذاری کند.
منصور یزدی زاده با تاکید بر اینکه برنامه شرکت افزایش ارزش افزوده در محصولات تولیدی است، اظهار کرد: هرچقدر تولید کالا با ارزش افزوده بیشتری همراه شود، ضمن اینکه می تواند سودآوری بیشتری داشته باشد به دلیل اینکه همسو با سیاست اقتصادی مقاومتی و اشتغالزایی در کشور است از اهمیت بالاتری نیز برخوردار است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در حال حاضر سیاست کلان در بخش صنعت کشور تامین نیاز مواد اولیه صنایع پیشران همچون خودروسازی، نفت و گاز و ... است. از این رو فولادی ها برای ساخت سازه ها و ورق خودروسازی ها و همچنین ریل برای توسعه حمل و نقل عمومی کشور در اولویتهای اقتصاد درونزا هستند. بنابراین برای تحقق این هدف در سال جاری دولت باید روی تامین به موقع و راحت مواد اولیه شرکت های فولادی برنامهریزی کند، تا علاوه بر اینکه نیاز صنایع پایین دستی محقق شود، زمینه صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر نیز مهیا شود.
ارسال نظر