English

بازاریابی اینترنتی، ضرورت دنیای امروز

شیوع بیماری کرونا مانند یک کاتالیزور خریدهای اینترنتی را به شدت با رشد روبه‌رو کرد چرا که در فضای کنونی، عموم جامعه به خدمات غیرحضوری افزایش یافته و تقریبا تمام کسب‌وکارها در تکاپوی ارائه خدمات غیرحضوری به مشتریان خود هستند.

بازاریابی اینترنتی، ضرورت دنیای امروز

خبرگزاری موج-محسن جوهری؛ در روزگار کنونی تقریبا تمام کسب وکارها به حضور فعالانه در اینترنت نیاز دارند. این حضور می‌تواند یک اطلاع‌رسانی درباره فعالیت اقتصادی باشد و یا فراتر از آن به ارائه محصول یا خدمت بینجامد. آنچه در این خصوص بسیار مهم جلوه و ضرورت بازاریابی اینترنتی را دوچندان می‌کند، حضور مخاطبان هدف اکثر کسب‌و‌کارها در فضای اینترنت است. با این حال، همچنان شاهد حضور تعداد اندکی از شرکت‌ها در این عرصه هستیم و در مواردی هم که شرکت‌ها در این محیط فعال شده‌اند غالبا بدون بدون هیچ طرح و برنامه مشخص و مدونی حضور دارند. در این میان شیوع بیماری کرونا مانند یک کاتالیزور خریدهای اینترنتی را به شدت با رشد روبه‌رو کرد چرا که در فضای کنونی، عموم جامعه به خدمات غیرحضوری افزایش یافته و تقریبا تمام کسب‌وکارها در تکاپوی ارائه خدمات غیرحضوری به مشتریان خود هستند.

کرونا هرچند در بسیاری از زمینه‌ها مشکلات عدیده‌ای به وجود آورده است ولی با ایجاد تحول در توسعه خدمات اینترنتی، شرکت‌ها را بیش از گذشته به ارائه خدمات اینترنتی وادار کرده است. با توجه به شرایط موجود عملا دیگر بحثی برای حضور فعالانه در فضای اینترنت باقی نمی‌ماند اما سوال اصلی این است که آیا حضور در این فضا نیاز به راهبرد خاصی دارد یا خیر؛ پاسخ قطعا مثبت است. به طور کل راهبرد بازاریابی اینترنتی باید مرکب از چهار مولفه عمده باشد: اهداف، پیام، روش انتقال، تلاش.

اهداف عینی یعنی به منزله تاثیری است که می‌خواهید بر مشتری بگذارید. پیام به منزله فرصت‌هایی اعم از اطلاع‌رسانی و ارائه محصول است که شرکت برای مشتریان هدف خود فراهم می‌کند. روش نیز تعیین‌کننده قابلیت‌هایی مانند توسعه وب‌سایت، ارسال پیام الکترونیک و ... است که محتوا به وسیله آنها ارائه می‌شود. پرنهایت تلاش در راهبرد بازاریابی اینترنتی نشان‌دهنده میزان هزینه‌کرد شما در این حوزه است.

برای ورود به این عرصه در ابتدا باید بدانیم بازاریابی اینترنتی به چه معناست و علت گرایش بسیاری از کسب‌وکارها به آن چیست. نکته قابل ذکر این است که بازاریابی اینترنتی با بازاریابی سنتی اهداف مشترکی دارند؛ یعنی افزایش آگاهی نسبت به برند، حفظ مشتریان و پیدا کردن مشتری‌های جدید. اما تمام این موارد در بازاریابی اینترنتی با یک تفاوت عمده انجام می‌شود؛ ارائه محتوا با هزینه کمتر به جامعه بزرگتر. پس علت انتخاب این نوع بازاریابی بسیار واضح است. شما می‌توانید با تولید محتوای مناسب و انتشار آن در فضای مناسب به بهترین سطح آگاهی از برند و در نتیجه افزایش فروش محصول خود برسید. در گام بعدی باید دید بهترین فضا برای حضور در اینترنت کجاست. 

وب‌سایت یک شرکت را می‌توان اصلی‌ترین رکن برای حضور در فضای اینترنت و انجام بازاریابی اینترنتی معرفی کرد. معمولا در ابتدای مسیر سایت‌ها برای اطلاع‌رسانی شروع به کار می‌کنند و در ادامه راه با توجه به نیاز شرکت قابلیت‌های ارائه محصول یا خدمت نیز در سایت قرار خواهد گرفت. 

نخستین موضوعی که در طراحی سایت باید لحاظ شود طراحی جذاب برای مخاطب و سهولت دسترسی به قابلیت‌های سایت است. معمولا در سایت از رنگ‌ها و المان‌های سازمانی شرکت استفاده می‌شود که علت این کار نیز مشهود است. نکته مهم این است که محتویات سایت باید تداعی‌کننده برند شرکت باشد. 

در مرحله بعدی باید به سئو سایت (بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو) توجه شود. سئو به منظور بهبود عملکرد سایت بر اساس استانداردهای موتورهای جستجو و جذب بازدیدکنندگان بیشتر از این طریق انجام می‌گیرد. از جمله فاکتورهایی که در سئو سایت تاثیرگذار هستند استفاده از محتوای مناسب، قرارگیری لینک سایت در سایت‌های دیگر، ساختار مناسب برنامه‌نویسی سایت و ... اشاره کرد.

اما راه بعدی برای معرفی یک برند در اینترنت استفاده از قدرت شبکه‌ های اجتماعی است. استفاده از شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه در سال‌های اخیر به شکل افسارگسیخته‌ای افزایش یافته و عملا تمامی رده‌های سنی را درگیر خود کرده است. پس عملا مهم نیست جامعه هدف شما در چه رده سنی قرار دارد، با استفاده از تبلیغات در این فضا به طور قطع با جامعه هدف خود ارتباط خواهید گرفت. علت آن نیز مشهود است؛ تقریبا تمامی افرادی که قدرت خرید محصول و خدمات شما را دارند روزانه چندین بار به تلفن همراه خود و شبکه‌های اجتماعی مراجعه می‌کنند. پس می‌توان بعد از سایت  شرکت به عنوان درگاه رسمی ارتباط مشتریان، از شبکه‌های اجتماعی برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر روی مشتریان استفاده کرد. برتری مشهود این نوع تبلیغات نسبت به دیگر تبلیغات آفلاین، امکان رصد و دریافت بازخورد است. با انتشار تبلیغات شرکت در فضای مجازی تعداد بازدیدکنندگان به راحتی قابل تشخیص است و به عبارت دیگر ضریب نفوذ تبلیغات کاملا معلوم می‌شود. همچنین در این فضا، شرکت شما به صورت مستقیم از مصرف‌کننده بازخورد دریافت می‌کند که این موضوع در رفع مشکلات و نواقص احتمالی شرکت شما بسیار موثر است.

البته استفاده از ظرفیت فضای مجازی بخش‌های بسیار گسترده‌ای دارد و درگاه‌های دیگری همچون ایمیل مارکتینگ، تبلیغات پاپ‌آپ، تبلیغات کلیکی و ... وجود دارند که بعد از سایت و شبکه‌های اجتماعی می‌توان از آنها بهره برد. نکته مهم در بهره‌گیری هرچه بیشتر از بازاریابی اینترنتی تولید محتوای واحد برای تمامی درگاه‌ها و انتشار آن طبق زمان‌بندی مناسب است. در نهایت اینکه با توجه به تغییر چشمگیر سبک زندگی عموم جامعه و استفاده هرچه بیشتر افراد از فضای اینترنت، شرکت‌ها برای ادامه بقای خود چاره‌ای به جز استفاده از بازاریابی اینترنتی ندارند، کما اینکه در صورت استفاده مناسب و با آگاهی از این مجرا، گستردگی بازار و قدرت رقابتی‌شان بیش از پیش خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه