خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
سایپا از رقیبش سبقت گرفت
عملکرد سایپا در چند ماه اخیر و پس از توقف تولید برخی مدل های پراید نشان داد که این خودروساز قابلیت بالایی در افزایش تیراژ تولید محصولات دیگرش را دارد و در همین بازه زمانی توانسته محصولات جدیدی را به بازار معرفی کند و از رقیبش سبقت بگیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، پس از اینکه بازار خودرو در سال ۹۹ دچار التهاب شد دولت به خودروسازان تکلیف کرد که میزان تولید خود را در سال جاری باید افزایش دهند و از آنجایی که سالانه حدود یک میلیون و دویست هزار تقاضای واقعی برای خودرو در کشور وجود دارد قرار شد تولید این میزان خودرو تا پایان سال محقق شود.
گزارش تولید سه ماهه سال ۹۹ نشان می دهد که گروه خودروسازی سایپا با تولید بیش از ۴۷ هزار دستگاه سواری به نسبت گروه صنعتی ایران خودرو، فعالیت بیشتری را در حوزه تولید محصولات سواری داشته است. همچنین آمار تولید سه ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹، حاکی از این است که فعالیت سایپا در بحث تولید، بیشتر و بهتر از ایران خودرو بوده است. خودروسازی سایپا که از بهمن ۹۸ تولید پراید ۱۳۲ را متوقف کرده و از اردیبهشت ۹۹ هم پراید ۱۱۱ را از خط تولید خارج کرده، توانسته به عنوان فعال ترین خودروساز کشور شناخته شود و ایران خودرو را از صدرنشینی در جدول آمار تولید پایین بکشد. البته آمار تولید ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۸ هم نشان می داد که فعالیت ایران خودرو کمتر از سایپا بوده است.
رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در سال جاری هدفگذاری داخلی سازی یک میلیارد دلار قطعه وارداتی خودرو در دستور کار قرار دارد، گفت: با توجه به اینکه در شرایط کنونی نزدیک به ۳۰۰ میلیون دلار از قطعات وارداتی خودرو داخلی سازی شده است می توان این چشم انداز را ترسیم کرد که به راحتی تولید یک میلیون و دویست هزار خودرو در کشور محقق می شود، اما این مساله مشروط به تامین سرمایه مورد نیاز قطعه سازان و خودروسازان است، زیرا هم اکنون خودروسازها به دلیل عدم تناسب قیمت کارخانه و هزینه تمام شده تولید با زیان مواجه هستند
محمدرضا نجفی منش با بیان اینکه مدل های جدید این خودروساز متناسب با قطعات تولید داخل طراحی شده است، افزود: از آنجایی که تحریم ها فشار زیادی را بر صنعت خودروی کشور وارد کرده خودروهای جدید خودروسازان داخلی براساس قطعات داخلی طراحی شده اند، به همین دلیل مشکلی برای تامین قطعات و افزایش تولید آنها وجود نخواهد داشت.
توان افزایش تولید در سایپا
تقریبا از یک سال پیش که زمزمه از رده خارج شدن چند مدل پراید مطرح شد آن زمان بسیاری از کارشناسان نسبت به وضعیت بازار آینده نگران بودند که مبادا میزان تولید خودرو در کشور و سایپا کاهش یابد، چراکه پراید جزو خودروهایی بود که سایپا آن را با قطعات کاملا داخلی تولید می کرد و عملا تهدیدها و تحریم ها روی آن اثر نداشت و می توانست بخشی از نیاز جامعه را تامین کند، اما عملکرد سایپا در چند ماه اخیر و پس از توقف برخی مدل های پراید نشان داد که این خودروساز قابلیت بالایی در افزایش تیراژ تولید محصولات دیگرش را دارد و در همین بازه زمانی توانسته محصولات جدیدی را به بازار معرفی کند تا به نوعی مشتریان نیز مطمئن شوند که افزایش تولید خودرو از سوی این شرکت تضمین شده است، چراکه در همین آمار سه ماهه نیز نزدیک به ۵۰ درصد خودروی تولیدی کشور توسط سایپا انجام شده است.
یک کارشناس خودرو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در حال حاضر صنعت خودروی کشور گرفتار سیاست های غلط کلان اقتصادی شده است، گفت: در حال حاضر ظرفیت بالایی برای تولید خودرو در کشور وجود دارد و تنها به دلیل ضعف قیمت گذاری، محدودیت تخصیص ارز و... خودروسازها مجبورند کمتر از توان خود فعالیت کنند.
فرید زاوه با بیان اینکه هم اکنون تولید خودروی اقتصادی یک مزیت به حساب می آید، افزود: به دلیل تورم و کاهش ارزش پول ملی مردم قدرت خرید خود را از دست داده اند، به همین دلیل ساخت خودروهای اقتصادی تا حدودی می تواند متناسب با شرایط اقتصادی خانواده های با درآمد متوسط ایرانی باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در سال ۹۹ خودروسازان باید یک میلیون و دویست هزار خودرو تولید کنند و گزارش سه ماهه تولید سال ۹۹ نشان داد که گروه خودروسازی سایپا با تولید بیش از ۴۷ هزار دستگاه سواری که تقریبا ۵۰ درصد از کل تولید خودرو کشور است نه تنها رقبای خود را جا بگذارد، بلکه این اطمینان را ایجاد کرده که می تواند با عرضه محصولات جدیدی خود به هدفگذاری تولید برسد.
ارسال نظر