خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
پوست اندازی سایپا نشان از عزم راسخ در تحقق شعار جهش تولید دارد
سایپا با معرفی خودروی اس پی ۱۰۰ که بخش عمده ای از قطعات آن در داخل تولید می شود توانسته گام محکمی در راستای تحقق شعار جهش تولید با عبور از تحریم های آمریکا بردارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در حال حاضر مهمترین رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش خودرو دستیابی به تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو است تا با افزایش ۳۰ درصدی تولید نسبت به سال گذشته تقاضای واقعی بازار نیز پاسخ داده شود. در همین راستا شرکت سایپا که توانسته در سه ماهه نخست امسال حدود ۵۰ درصد از تولید خودروی سواری کشور را به عهده بگیرد، با از رده خارج کردن چند مدل پراید و معرفی خودروهای جدید در مسیر جلب رضایت مشتریان گام برداشته است.
به عبارت دیگر در سال های گذشته بسیاری از مصرف کننده ها نسبت به کیفیت پراید انتقاد داشتند، در شرایطی که این خودروی اقتصادی ارزانترین محصول بازار بود و حتی بسیاری نسبت به از رده خارج کردن آن انتقاد داشتند. مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با تاکید بر اینکه در حال حاضر که واردات خودرو ممنوع است نباید خودروهای اقتصادی از رده خارج می شدند، گفت: «به دلیل تورم، قدرت خرید مردم کاهش یافته است و از طرف دیگر هم قیمت خودرو به شدت افزایش یافته، به همین دلیل خودروی مانند پراید که صددرصد داخلی سازی شده بود و امکان افزایش تیراژ تولید هم داشت نباید از رده خارج می شد زیرا مزیت تولید برای تامین نیاز مردم داشت.»
بیشتر بخوانید؛
مدل های جدید سایپا
در حال حاضر خودروی شاهین به عنوان یکی از مدل های پیش فروش سایپا معرفی شده و با توجه به درصد بالای بومی سازی و پلتفرمی مشترک ایرانی و خارجی که با نام SP۱۰۰ در سه مدل سواری، کراس آوور و هاچ بک طراحی شده می تواند با افزایش تیراژ در آینده بازار خودروی کشور را متحول کند، زیرا در طراحی این خودروها حرکت جدیدی انجام شده و با مشخصاتی کاملا متمایز از محصولات قبلی سایپا تولید می شوند.
در شرایط کنونی گروه خودروسازی سایپا با اتکاء به تجربه های خود در مونتاژ، طراحی و تولید خودروهای پراید، تیبا، ساینا و کوییک، پروژه SP۱۰۰ را در صنعت خودروسازی داخلی اجرا کرده و خروجی آن شاهین است که ورود این محصول جدید تاثیر بسیاری در ارتقای تصویر ذهنی مردم و مشتریان نسبت به برند سایپا خواهد داشت. این خودرو که از سطح ایمنی بالایی برخوردار بوده و در بین خودروهای داخلی منحصر به فرد است و حتی توانایی کسب سه ستاره یورو NCAP را دارد.
در شاهین قرار بود از موتور ملی استفاده شود، اما ظاهراً استفاده از این پیشرانه، تا اطلاع ثانوی، به تعویق افتاده است، با این حال در سال جدید سایپا ابتدا مدل شاهین دنده ای را به بازار عرضه می کند و از سال ۱۴۰۰ مدل اتومات با آپشنهای بیشتر تولید و عرضه می شود و از گیربکس کرهای HPT که قبلا هم در ساینا اتومات و کوییک اتومات، از آن استفاده شده بهره مند خواهد شد.
مشاور خودرویی وزیر صنعت دولت یازدهم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه مدل های جایگزین شده پراید همچون ساینا و تیبا ۲ در سایپا همان پراید نیستند و قطعات مشترک دارند، گفت: در تمام دنیا خودروسازان از قطعات مشترک برای تولید خودروهای خود استفاده می کنند این یک روال طبیعی است.
سعید مدنی درباره خودروی پلتفرم اس پی ۱۰۰ سایپا هم گفت: این خودرو در سال ۹۲ بهوسیله مرکز تحقیقات سایپا با یک شرکت چینی و با همکاری یک طراح آلمانی انجام شد، اما به دلیل تحریم ها و کمبود نقدینگی تعلل شرکای خارجی برای همکاری باعث تاخیر در اجرای این پروژهها شد و در نهایت مرکز تحقیقات سایپا با همکاری شرکت TGI چینی پروژه را به پایان رساندند. در این پروژه قطعهسازان ایرانی حدود ۶۰ درصد آن را تامین کردند و قطعهسازهای چینی هم تقریبا همکاری ۴۰ درصدی دارند و عملا این کار مشترک را پیش بردند و از آنجایی که این پروژه در تامین قطعات با مشکل تحریم روبرو نیست یک مزیت برای بازار آینده ایران خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در حال حاضر مهمترین رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش خودرو دستیابی به تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو است و بسیاری از کارشناسان با از رده خارج شدن پراید به تحقق این هدف تردید دارند، اما از آنجایی که سایپا توانسته خودروی اس پی ۱۰۰ را با درصد داخلی سازی بالا معرفی کند و از طرف دیگر نیز بخشی از قطعات آن در چین که از تحریم های آمریکا تبعیت نمی کند تامین می شود به همین دلیل تردید ها کمرنگ شده و پذیرش برنامه افزایش ظرفیت تولید منطقی بنظر میرسد و همین امر خود حاکی از آن است که سایپا عزم راسخی در تحقق شعار جهش تولید دارد.
ارسال نظر