برای تامین برق مجتمع تجاری، خودم نیروگاه ساختم
یک کارآفرین در حوزه ساخت و ساز، اظهار داشت: برای تامین برق مجتمع و عدم تامین برق از اداره برق منطقه، مجوز ساخت نیروگاه را گرفتم و خودم در کنار مجتمع نیروگاه تولید برق ایجاد کردم.
، توسعه اشتغال و کارآفرینی یکی از مقوله های اساسی در اقتصاد مقاومتی است، که توجه به کارآفرینان و سیاستگذاری های مناسب در جهت حمایت از کارآفرینان میتواند، منجر به کاهش حداکثری نرخ بیکاری و نرخ جرایم شود. برخی از حوزه های کاری به دلیل شرایط منحصر به فرد خود قادرند، بیشترین تعداد نیروی کار را مشغول کنند، که مهمترین حوزه هایی که می توان به آن اشاره کرد، بخش ساختمان است.
صنعت ساختمان به دلیل در برگیری فراوان صنایع پایین دستی، همواره صنایع دیگر مانند، تولیدات آهن، سیمان، برق، کاشی و شیشه را در دایره اشتغالی خود قرار داده است. مهندس «ابوالفضل ملک لو» یکی از کارآفرینان فعال در حوزه ساختمان و پرورش اسب است، که از سال ۷۶ در منطقه آزاد کیش در عرصه ساختمان سازی فعالیت خود را آغار کرده است، و علیرغم مشکلات مختلفی که با آن مواجه بوده است، با عزمی راسخ و اردهای محکم به سوی هدف خویش حرکت کرده است. گفتنی است مهندس ملک لو تا سال ۶۷ مسئول شبکه دیتا، نصب و نگهداری تجهیزات مخابراتی در جزیره کیش بوده است، که از سال ۷۶ وارد حرفه بازرگانی و واردات لوازم صوتی و تصویری می شود، اما به دلیل علاقهای که به کارآفرینی و ایجاد اشتغال داشت، از سود فراوان واردات کالا چشم پوشی کرده و وارد میدانی میشود که بیشترین حجم کارآفرینی را به دنبال داشته باشد.
خبرگزاری موج گفتگویی اختصاصی با این کارآفرین نمونه انجام داده است، که متن آن به شرح زیر است:*با توجه به اینکه رشته شما مخابرات بوده، چرا وارد کار بازرگانی شدید؟
در اواخر دوران ریاست جمهوری آیت الله خامنهای، تصمیم گرفته شد که مناطق آزاد راه اندازی شوند و چون نیاز بود امتیازی برای کسانی که به کیش می روند قائل شود، تا خرید کالا داشته باشند و از معافیت گمرکی استفاده کنند، مخابرات باید یک ارتباط دیتا به اینها می داد تا کارت خرید کالا صادر شود. ۸ ماه گروه های مختلف رفتند ولی کار انجام نشد و من که رفتم، آن کار انجام شد و درخواست کردند من به عنوان مشاور با سازمان منطقه آزاد کیش همکاری کنم. و این مقدمه ای شد تا من به فعالیت در کیش علاقمند شوم، و بعد از یکسال فعالیت مخابراتی در کیش به رئیس اداره کل مخابرات گفتم، من یک سال دیگر بیشتر در مخابرات نمی مانم و فردی را برای آموزش معرفی کنید تا ادامه کار را بر عهده بگیرد، و ورود من به عرصه بازرگانی خیلی اتفاقی و کوتاه مدت بود.
در مدتی که در مخابرات کیش بودید، چه اقداماتی انجام دادید؟
از تا سال ۶۶ مرکز ۱۰ هزار شماره ای کیش، سیستم فیبر نوری و شبکه دیتای کیش را راه اندازی کردم.
پس از ورود به حوزه تجارت و بازرگانی چه اقداماتی را انجام دادید؟
از سال ۷۰ با شراکت یکی از دوستان وارد کار تجاری شدم، که ماهیانه ۴ میلیون دلار واردات کالا داشتیم، و با پشتوانه ملی همکارم، طبق قراردادی که داشتیم، یک سوم سود حاصله به من و دوسوم آن هم به همکارم تعلق میگرفت.
چه اتفاقی سبب شد که وارد کار ساختمان سازی شوید؟
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش به من پیشنهاد داد، که چون در کیش فعالیت گسترده ای دارید، یک ساختمان و یا بنایی در کیش بسازید که اثرتان ماندگار شود، و ما هم پیرو همین پیشنهاد تصمیم به ساخت مرکز تجاری کیش گرفتیم. و مرکز تجاری کیش به لحاظ کمیت بزرگترین بازار کیش شد، که هنوز هم بازاری به بزرگی آن ساخته نشده است، و به لحاظ کمیت با ۴ بازار بزرگ کیش برابری می کند.
یا در مسیر ساخت مجتمع تجاری کیش موانعی هم وجود داشت؟
موانع بسیار زیاد بود. چون بازاری که من برای ساخت پیشنهاد داده بودم بسیار بزرگ بود، اداره آب و برق کیش گفت: چون ما نمی توانیم، آب و برق اینجا را تامین کنیم باید حجم بازار را کم کنید. از طرفی من هم نمی خواستم حجم بازار کم شود، مجوز ساخت نیروگاه را گرفتم و برق مجتمع را از نیروگاهی که خودمان احداثکردیم، تامین کردیم. نیروگاه مجتمع تجاری در مدت ۸ سال فعالیت فقط ۴ دقیقه دچار قطعی برق شد، و هر وقت هم که بخشی از جزیره دچار قطعی برق می شد، مردم به داخل مجتمع می آمدند و گاهی اوقات هم برای اینکه از گرمای شب در امان باشند، شب در داخل مجتمع به صبح می رساندند.
آیا وقتی که شما تا این حد جدی و با اراده پای این مجتمع ایستادید، تغییر رفتاری با شما صورت گرفت؟
بعد از این اتفاقات ۱۱۷ هزار متر جواز اضافه بنا گرفتم، و متراژ بنا از ۵۰ هزار متر به ۱۸۷ هزار متر رسید، که گود برداری آن آغاز شده است و ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه صرف خواهد کرد.
در حال حاضر برای ادامه ساخت و ساز با چه مشکلاتی مواجه هستید؟
عمده ترین مشکلات، بانکی است که سرمایه گذاری در کیش را با مشکل مواجه کرده است، و برای ساخت هر گونه بنایی مصالح مورد نیاز باید از خارج جزیره تامین شود، و چون آنجا نیروی بومی ندارد، باید برای همه افرادی که آنجا کار می کنند، مسکن هم تامین شود.
وضعیت سوارکاری کشور چطور است؟
امروزه می توان امیدوار بود که قدم های بهتری برداشته شود، زیرا دیگر محدودیت های قبلی را نداریم و می توانیم در مسابقات بین المللی با اسب های خودمان ظاهر شویم، چیزی که تا چند سال پیش برایمان آزرو بود.
در بحث صنعت واردات و صادرات اسب ها چقدر کشورمان فعال می باشد؟
با توجه به اینکه در کشور از اسب های اقلیمی خوبی برخوردار هستیم تولید اسب روز به روز بهتر می شود. اما ما هنوز نتوانستیم همانند آلمان باشیم زیرا در این کشور برای هر رشته اسب های خاص خودش را پرورش می دهند همین امر باعثشده که این کشور صنعتی صادرات اسبش یک قطب پول ساز شود ما در ایران نژاد های خوبی داریم که می توانیم آن ها را پرورش دهیم.
*فعالیت شما در سوارکاری به چه زمانی بر می گردد؟
من حدود ۲۵ سال است که در این رشته ورزشی فعالیت می کنم و چندین سال هم رئیس هیات سوارکاری استان تهران بودم در حال حاضر هم باشگاه سوارکاری ابرش در چیتگر را دارم که مجموعه بسیار کاملی است هم فضای اقامتی دارد و هم فضای تفریحی که حدود ۲۰ هکتار است.
آیا درست است که می گویند سوارکاری ورزش گرانی است وفقط یک قشر خاص از آن استفاده می کنند؟
خیر اصلا اینطور نیست. من قبلا در مورد این سوال پاسخ دادم اگر شخصی بخواهد سوارکاری یاد بگیرد هزینه خیلی پایینی را باید پرداخت کند، اما اگر بخواهد اسب بخرد هزینه اش بالاتر می رود ضمن اینکه بستگی دارد چه اسبی بخرد. قیمت اسب همانند ماشین می ماند شما هم می توانید پراید بخرید هم می توانید بنز بخرید هزینه هر کدام هم با دیگری متفاوت است.
ما در بحث واردات اسپرم اسب های نژاد دار چه کاری انجام دادیم؟
در بحت اسپرم اسب های نژاد دار باید بگویم که خیلی هزینه زیادی دارد زیرا باید در شرایط خاص نگه داری شود ضمن اینکه باید موقع بارگذاری به این موضوع توجه کرد که کدام ژن قوی تر است تا بتوانیم کره بهتری را بدنیا بیاوریم. با توجه به این موضوع کشورمان پیشرفت خوبی داشته که امیدوارم بتوانیم همانند آلمان نژاد های مختلف را پرورش دهیم.
ارسال نظر