خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
تنوع تولید و داخلی سازی چشم انداز سایپا در سال ۹۹
در سال جاری شرکت سایپا برنامه افزایش تولید ۲۹ درصدی خودرو را با تمرکز بر ارائه مدل های جدید و افزایش داخلی سازی خودروها در دستور کار قرار داده است، این روند در حال حاضر که این شرکت از وضعیت زیان دهی خارج شده می تواند به توسعه و تسهیل پروژه های جدید کمک کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، سال ۹۹ صنعت ایران شرایط جدیدی را تجربه می کند و باید در کنار مشکلاتی همچون تورم و ضعف مبادلات تجاری با کشورهای دیگر نیاز داخلی را هم تامین کند، در این بین خودروسازها به دلیل ممنوعیت واردات خودرو از مسئولیت بالاتری برخوردار هستند، حال با توجه به اینکه در ماه های گذشته قیمت ارز به شدت افزایش یافته است و نوعی انتظار تورمی در بازار شکل گرفته در قیمت تمام کالاها اثر گذاشته است، اما خودروسازها باید با قیمت مصوب شورای رقابت محصولات خود را عرضه کنند، حتی درصورتی که مواد اولیه هم گرانتر از همه به آنها تحویل داده شود.
به تازگی هم سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت وعده کاهش قیمت خودرو را داده است سیاستی که تنها در سایه افزایش تولید خودرو محقق می شود. به همین دلیل هفته گذشته شرکت سایپا در مجمع عمومی از برنامه سال ۹۹ خود رونمایی کرده است و درصورتی که محقق شود می تواند به سیاست های دولت هم جامع عمل بپوشاند. این شرکت در سال جاری رشد تولید ۲۹ درصدی را هدفگذاری کرده است که با افزایش تولید محصولات کوئیک و ساینا و همچنین ارائه مدل های جدید خودرو و جایگزینی آن با محصولات قدیمی هدف پیشرو را محقق کند.
در کنار سیاست افزایش تولید برنامه های راهبردی همچون افزیش ساخت داخل خودرویی مانند پژو ایکس ۹۰، افزایش سهم سایپا از ناوگان حمل و نقل شهری و تعیین تکلیف تعهدات بحرانی از طریق طرح های جایگزینی را در دستور کار قرار داده است.
شرکت سایپا با استفاده از بهبود عملکرد و خروج از ماده ۱۴۱ در مسیر سودسازی قرار گرفته که با اجرایی کردن فروش املاک مازاد به این روند سودسازی کمک کرده است و همین مساله باعث شده مدیران شرکت، برنامه افزایش کیفیت تولید تا ۵۰ درصد و بهبود کیفیت فروش تا ۱۰ درصد و افزایش خدمات پس از فروش تا ۵ درصد را برای سال جاری برنامه ریزی کند و همچنین در بخش صادرات نیز ورود به ۵ بازار خارجی و افزایش صادرات به کشورهای منطقه سی آی اس و ظرفیت سازی برای خط تولید سوریه و اسکندریه را در دستور کار قرار داده اند.
مدیرعامل اسبق سایپا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در حال حاضر افزایش تولید خودرو تنها راهکار برای مدیریت بازار است، اظهار کرد: با توجه به اینکه شرکت های خودروسازی کشور در حال حاضر با کمتر از نیمی از ظرفیت تولید کار می کنند در صورتی که سرمایه در گردش واحدها تامین شود و قیمت محصولات نیز متناسب با هزینه تمام شده تعیین شود، به طور قطع افزایش تولید خودرو محقق می شود، زیرا در شرایط کنونی بخش عمده ای از درآمد خودروسازها صرف پرداخت سود تسهیلات بانکی می شود که به نوعی ۵ درصد از هزینه تمام شده خودرو را هم شامل می شود.
سعید مدنی با بیان اینکه در شرایط کنونی دولت با امهال تسهیلات بانکی خودروسازها می تواند در طرح های افزایش تولید آنها مشارکت داشته باشد، افزود: به طور قطع ورود خودرویی مانند رهام به بازار که با بخش عمده ای از قطعات ایرانی ساخته شده است می تواند در تعادل بخشی عرضه و تقاضا موثر باشد، اما این مقوله زمانی می تواند اثر گذار باشد که تیراژ تولید افزایش یابد.
او با تاکید بر اینکه بازار خودروی کشور تنها محدود به خودروسازها نیست و فعالسازی این صنعت می تواند بیش از ۱۰۰ کسب و کار دیگر را فعال کند، افزود: در شرایط کنونی که اقتصاد کشور در رکود به سر می برد صنایع بزرگی مانند خودروسازی ها می توانند زمینه رشد صنایع کوچک را نیز به همراه داشته باشند، از این رو دولت باید از برنامه های افزایش تولید خودروسازها حمایت کند و با تامین سرمایه در گردش آنها پروژه های جدید طراحی و تولید خودرو را تسهیل کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، با توجه به اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری تولید یک میلیون و دویست هزار خودرو را برای خودروسازها هدف گذاری کرده است، شرکت سایپا در مجمع عمومی خود چگونگی دستیابی به هدف افزایش تولید را ترسیم کرده که بر مبنای آن سهم خودروهای مانند کوئیک و ساینا را در سبد کالایی خود افزایش می دهد تا بتواند به رشد ۲۹ درصدی تولید جامه عمل بپوشاند و ۵ بازار صادراتی را فعال می کند و از این طریق ارز مورد نیاز برای کالاهای وارداتی را نیز فراهم می کند.
ارسال نظر