English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

کارآفرینی که دغدغه اش اشتغال و صادرات است

بنیانگذار شرکت زر ماکارون با نگاهی به وضعیت فعالیت شرکت می گوید بعد از اینکه خطوط تولید این کارخانه راه اندازی شده تا زمان اورحال بدون استراحت کار کرده است و در شرایط کنونی هم ۱۰۳۰۰ نفر در زرماکارون کار می کنند.

کارآفرینی که دغدغه اش اشتغال و صادرات است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، این روزها که کشور در تحریم و فشار اقتصادی است بیش از همیشه به کارآفرین نیاز دارد، مرتضی سلطانی بنیان گذار گروه صنعتی زر با این نگاه که کار در تولید یعنی کار کردن بدون تعارف، به تازگی در یک برنامه تلویزیونی از فرصت های اقتصادی کشور در زمان تحریم سخن گفته و راز موفقیت خود را اینگونه تشریح کرده است؛ بنا به گفته خودش، وی ۶۲ سال دارد و متولد قلعه مبارک آباد قم است؛ او که در یک خانواده ای فقیر با ۴ فرزند یتیم بزرگ شده، از کودکی خود اینگونه می‌گوید: زمانی که برای مدرسه ابتدایی فردوسی قم ثبت نام کرده حی یک جفت کفش نداشتم و آرزوی یک کفش پلاستیکی را در سر می‌پروراندم  و شرایط گاهی از این بدتر هم بود و حتی توان خرید یک نان بربری برای همه را نیز نداشتیم و در همان سنین مدرسه با قبر شستن و خرید خرما و شیرینی برای قبرستان نخستین درآمدم را برای خانواده به ارمغان آوردم. وی در ادامه با خرید یک کالکسه شغل واکس زنی را انتخاب می کند و به فراخور مخارجی که مدرسه و زندگی بر او تحمیل می کند کارهای مختلفی را انجام می دهد و این چالش ادامه دار شد تا زمانی که انقلاب شد و وقتی بستر تولید را فراهم دید با چند نفر از دوستانش نخستین کارگاه سوله سازی را در یک منطقه روستایی راه اندازی کرد و بعد هم با ریختگری و قطعه سازی کم کم با صنعت اجین شد.

بعدها از شهرک صنعتی کاوه دل می کند و در منطقه هشتگرد کارخانه تولید ماکارونی با برترین فناوری روز دنیا احداث می کند که تحولی در کیفیت تولید و بسته بندی ایجاد می کند که بعدها نقش مهمی در سرانه مصرف کشور و صادرات ایفا می کند و دیگر واردات  ماکارونی از ایتالیا متوقف می شود، زیرا دیگر واردات این محصول صرفه اقتصادی نداشت و این توسعه صادرات تا جایی ادامه داشت که زر ماکارون نخستین مدال افتخار صادرات در کل کشور را از آن خود کرد.

بنیانگذار شرکت زر ماکارون با نگاهی به وضعیت فعالیت شرکت می گوید بعد از اینکه خطوط تولید این کارخانه راه اندازی شد تا زمان اورحال بدون استراحت کار کرده است و در شرایط کنونی ۱۰۳۰۰ نفر در زرماکارون کار می کنند.

او معتقد است در شرایط کنونی بستر صنعتی سازی در کشور وجود دارد، زیرا در شرایط سخت تحریم هم واحدهای توسعه ای زر ماکارون توسط جوانان کشور ساخته شده است و شاید می توان گفت یکی از دلایل دشمنی کشورهای دیگر با ایران به خاطر این است که استعدادهای زیادی در ایران وجود دارد، از طرف دیگر امروز باید آنهایی که سرمایه مردم بدبخت را خوردند بدانند که خوشبخت نخواهند شد.

با توجه به مشخصات طبیعی ایران و تجزیه و تحلیل محصولات غیرنفتی، روشن است در بلندمدت باید وابستگی به درآمدهای نفتی را با جایگزینی صادرات محصولات غیرنفتی کاهش داد، از طرف دیگر در حال حاضر نقاط قوت ایران در صادرات و امتیازات رقابتی صادرات صنایع غذایی تا حدودی نادیده گرفته شده است. بنابراین تنها راه خروج از شرایط فعلی، استفاده از منابع و توسعه صنایع و تولیدات درحال گسترش است.

با توجه به قابلیت‌های ایران در زمینه تولید موادغذایی با کیفیت مرتضی سلطانی معتقد است که رشد صادرات صنایع‌غذایی صادرات غیرنفتی تنها به افزایش درآمد ارزی از طریق گسترش صادرات انواع کالاها و خدمات خلاصه نمی‌شود، بلکه توسعه صادرات نقش مهم‌تری را به‌عنوان یک استراتژی رشد و توسعه در اقتصاد کشور عهده‌دار است. در واقع صادرات صنایع‌غذایی به‌عنوان صنایعی وابسته به بخش کشاورزی، نقش مهمی در ارزآوری کشور ایفا می‌کند و علاوه بر این نقش تعیین‌کننده‌ای هم در اشتغال و توسعه اقتصاد دارد.

حال با توجه به سیاست‌های اقتصادی کشور برای کاهش واردات، افزایش تولید، افزایش صادرات و ارزآوری، لزوم بررسی موانع اصلی تحقق حضور شرکت‌ها در بازارهای صادراتی بیش از پیش احساس می‌شود. توسعه صادرات از طریق تشویق شرکت‌های صادرکننده به صادرات بیشتر و تحریک تولیدکنندگانی که فعالیت صادراتی ندارند به شروع صادرات است. از این رو شرکت‌ها باید بازارهای هدفی که بیشترین تقاضا برای محصولات تولیدی‌شان دارند را شناسایی و در آن بازارها با جدیت و تخصص ورود کنند. همچنین مدیران شرکت‌های غذایی برای شناسایی فرصت‌های کسب‌وکار مناسب به‌صورت مداوم بازارهای مختلف و شرایط کشورها را جهت صادرات رصد کنند تا بتوانند برنامه استراتژیک و ماموریت بازاریابی و مدیریتی را تدوین کنند.

ثبت برند در کشورهای بازار هدف و ارائه محصول باکیفیت و با بسته‌بندی جذاب اهمیت زیادی برای موفقیت در ورود به بازارهای جدید دارد، بنیانگذار شرکت زر ماکارون راه تحقق این اهداف را بسته‌بندی خوب و متناسب با ذوق و سلیقه مصرف‌کنندگان بازار هدف می داند.  از سوی دیگر بنگاه‌ها باید به بخش تحقیق و توسعه خود توجه بسیاری داشته باشند و با سرمایه‌گذاری مالی و صرف وقت و برنامه‌ریزی مدون به جدیدترین فناوری تولید و بسته‌بندی و تنوع‌بخشی به محصولات در صنعت خود طبق سلایق بازارهای هدف انتخابی دست یابند. همچنین شرکت‌ها باید سعی کنند، نشان استانداردهای لازم برای محصولات چه در سطح ملی و چه بین‌المللی را دریافت کنند؛ چرا که بر اعتبار و اطمینان محصولات در نگرش مشتریان بازار هدف می‌افزاید.

یکی دیگر از راه‌هایی که می‌تواند در توسعه صادرات و افزایش کیفیت محصولات تولید شده تاثیرگذار باشد. همچنین بهره‌گیری از نیروهای انسانی و ماشین‌آلات مدرن است که می تواند بر عملکرد صادراتی موثر باشد. در این راستا شرکت‌هایی مانند زر ماکارون صنعت غذا به‌صورت دوره‌ای تجهیزات و ماشین‌آلات خود را به‌روز کرده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه