مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران؛
ادامه مشکل تامین آب تهران با وجود بارندگی بیشتر
حسن رضوی گفت: سرانه آب در تهران ۱۸۴ مترمکعب و سرانه آب در کشور ۱۳۰۰ مترمکعب است که فاصله زیادی با سرانه آب تهران دارد، به همین دلیل در این استان مشکلات زیادی برای تامین آب وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری موج، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن اشاره به اینکه سال آبی از ابتدای مهر تا پایان شهریورماه سال آینده محاسبه می شود، گفت: در چند دولت قبل تشکیل آب منطقه ای استان ها سرآغازی بر مشکلات آب و افزایش منازعات بر سر آب شد و ما امیدواریم که مجلس با اصلاح قانون ۸۴ بر توزیع عادلانه آب اقدام کند، هرچند وزارت نیرو با ادغام شرکت آب روستایی و شهری زمینه یکپارچه سازی حوضه های آبریز فراهم شود.
حسن رضوی با بیان اینکه نباید یک استان آب را ملک خود بداند، افزود: در استان تهران شرایط بسیار بدی برای تامین آب داریم و مشکلات ما نسبت به سایر استان ها بیشتر است.
او افزود: وسعت استان تهران یک درصد از کل کشور است اما ۲۰ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که ۴ درصد آن جمعیت شناور است که از استان های دیگر روزانه وارد تهران می شوند و ۹۶ درصد جمعیت این استان شهری هستند به همین دلیل تراکم جمعیت ۲۰ برابر کل کشور است به همین دلیل تامین آب اهمیت ویژه ای دارد.
او با تاکید بر اینکه سرانه آب در تهران ۱۸۴ مترمکعب است، گفت : سرانه آب در کشور ۱۳۰۰ مترمکعب است که فاصله زیادی با سرانه آب تهران دارد، به عبارت دیگر سرانه آب تهران بعد از سیستان و بلوچستان کمترین مقدار را دارد.
رضوی با تاکید بر اینکه زیرساخت های آبی تهران از نظر زمانی ۱۰ سال عقب است، گفت: نماینده های تهران در مجلس از مردم این شهر فقط از مردم رای می خواهند و با وجود اینکه چندین بار به نماینده ها مراجعه شده در زمینه پروژه ها اقدامی نکرده اند.
او با تاکید بر اینکه آمار بارندگی یک سال آبی گذشته ۴۶۱/۷ میلیمتر مکعب بوده که بیشترین بارش در ۵۰ سال گذشته تهران بوده است، گفت: بیشترین بارندگی در یکسال گذشته در سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت بوده است و تراز آبی تهران بالا رفت، چراکه میزان بارندگی اسفند ۹۸ حدود ۹۲ میلیمتر بوده است.
او با تاکید بر اینکه باوجود افزایش ۸ درصدی مصرف آب در تهران توانستیم آب مورد نیاز مردم در تابستان را تامین کنیم، اظهار کرد: تابستان امسال ۸ درصد آب بیشتر برای شرب، ۱۴ درصد آب بیشتر برای بخش کشاورزی و ۱۵ درصد آب بیشتر برای بخش صنعت تامین شد.
رضوی با بیان اینکه تا پایان شهریور امسال ۸۲۵ میلیون مترمکعب آب در سدهای تهران داشته ایم که ۱۰۲ میلیون مترمکعب آب کمتر از حجم سدهای تهران در سال گذشته بوده است، گفت: با توجه به اینکه پیش بینی می شد امسال شاهد سیلاب باشیم بخشی از حجم سدها را از قبل خالی کرده بودیم با این حال در پاییز امسال مشکلی برای تامین آب کشاورزی نخواهیم داشت.
او با اشاره به اینکه رودخواری در تهران بسیار زیاد است، گفت: صدور سند برای رودخانه ها را جزو برنامه اصلی خود گذاشته ایم و تا این لحظه ۱۷۵۴ هکتار رودخانه را سند گرفته ای که رکورد خوبی است.
ارسال نظر