سخنگوی صنعت برق در گفتگو با خبرگزاری موج؛
برق رسانی روستایی در ایران بیش از میانگین جهانی است
مصطفی رجبی مشهدی گفت: در حال حاضر برق رسانی روستایی در ایران به ۹۹.۷ درصد رسیده در حالی که میانگین برق رسانی روستایی در جهان ۷۶ درصد است.
سخنگوی صنعت برق در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به توسعه صنعت برق در چند دهه گذشته گفت: صنعت برق ایران از زمان انقلاب تاکنون پیشرفت زیادی داشته، به طوری که طول شبکه های انتقال و فوق توزیع کشور ۱۰ برابر شده و ظرفیت پست های انتقال هم ۵ برابر شده است.
مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه طول شبکه های توزیع برق کشور بعد از انقلاب ۱۲ برابر شده است، افزود: در این بازه زمانی ظرفیت ترانسفورماتورهای توزیع برق کشور ۱۶ برابر شده است و تعداد ترانسفورماتورها هم نسبت به قبل ۲۹ برابر شده است.
او با تاکید بر اینکه تعداد روستاهای دارای برق نسبت به بعد از انقلاب ۱۳ برابر شده است، اظهار کرد: در حال حاضر برق رسانی روستایی در ایران به ۹۹.۷ درصد رسیده در حالی که میانگین برق رسانی روستایی در جهان ۷۶ درصد است.
رجبی مشهدی افزود: ۴ هزار روستا قبل از انقلاب برق دار شده بودند و این آمار بعد از انقلاب به ۵۷ هزار روستا رسید. همچنین میزان مشترکین برق در ایران از ۳ میلیون مشترک به بیش از ۳۷ میلیون رسید.
سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: شبکه توزیع برق کشور در قبل از انقلاب ۶۸ هزار کیلومتر بود که بعد از انقلاب به ۸۱۵ هزار کیلومتر رسید.
سخنگوی صنعت برق کشور درباره وضعیت برق مصرفی در ایران در سال های گذشته اظهار کرد: در سالهای ۹۷ و ۹۸ تعداد ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار مشترک برق خانگی در رده مشترکین کم مصرف ردهبندی شدهاند. در واقع با وجود طرحهای تشویقی و طرح برق امید، باید اهداف طرح های صرفهجوی مصرف برق، محقق شود و مشترکین اگر در رده خوش مصرف ها قرار بگیرند هستند، میتوانند پس از صرفه جویی ۱۰ درصدی از تخفیف ۱۰۰درصدی برق بهره مند شوند.
رجبی مشهدی بیان اینکه هدف ما در برنامه بلندمدت استفاده از بورس برای تامین تمام برق کشور است، اظهار کرد: بخشی از مشترکینی که مصرف آنها یک کیلووات ساعت است در آینده می توانند برق مورد نیاز خود را از طریق بورس تامین کنند حجم معاملات برق در بورس در سال جاری حدودی ۴ میلیارد کیلووات ساعت با متوسط قیمت برق ۴۶۳ ریال به ازای هر کیلووات ساعت بوده که بهای آن حدود ۶۰ درصد متوسط قیمت برق صنعتی براساس تعرفه تکلیف شده و۳۰ درصد کمتر از قیمت برق در بازار عمده فروشی بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در چند دهه گذشته ایران در صنعت برق به ویژه توسعه شبکه برق روستایی بسیار موفق عمل کرده و برنامه توسعه ای در این صنعت همچنان ادامه دارد، به طوری که در سال جاری برنامه های همچون تحول دیجیتال در بخش توزیع برق بر اساس یکپارچهسازی سامانههای فنی و غیرفنی، افزایش سهم ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر به حداقل ۲ درصد از ظرفیت کل نیروگاه های کشور و حمایت کامل از ساخت کولرهای گازی با راندمان بالا در کشور، تدوین استاندارد و اجرایی کردن استاندارد انرژی دستگاههای کولرگازی با همکاری وزارت صنعت در چارچوب پویش هرهفته_الف_ب_ایران در دستور کار قرار داشته است. در واقع هدف وزارت نیر در بلندمدت تدوین، اجرا و ارتقاء استانداردهایی شبکه برق کشور است ، در حال حاضربخش توزیع، پویاترین بخش صنعت برق کشور است به همین دلیل هدفگذاری وزارت نیرو در صنعت برق تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه در افق ۲۰۳۵است، اما باید توجه داشت که رسیدن به این هدف، نیازمند ایجاد زیرساختهای لازم برای افزایش کیفیت برق است. حال با توجه به اینکه برآوردهای ما نشان می دهد که کشورهای همسایه در آینده به صادرات برق ایران نیاز خواهد داشت باید برنامه ریزی به موقع و همکاری با مشترکین در زمینه مدیریت مصرف برق انجام شود تا حداکثر بهره وری در شبکه برق به وجود آید.
ارسال نظر