خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
دست دلال ها در بازار سیاه گوجه فرنگی / گوجه فرنگی گلخانه ای در راه است
قیمت گوجه فرنگی در برخی مناطق تهران تا ۳ برابر افزایش یافته است، در حالی که هنوز زمان زیادی از پایان کشت بوته ای این محصول نگذشته برخی از مسئولان سرمای زود هنگام را عامل کاهش عرضه گوجه فرنگی عنوان کرده اند، در حالی که برخی دیگر معتقدند دلال ها بازار این محصول را در اختیار گرفته اند و گوجه فرنگی ها را در سردخانه ها نگهداری می کنند و به صورت قطره چکانی به بازار عرضه می کنند تا قیمت آن همچنان بالا بماند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در یک هفته گذشته قیمت گوجه فرنگی به شدت افزایش یافته است و در نقاط مختلف تهران هر کیلو بین ۱۴ تا ۲۰ هزار تومان فروخته می شود، هرچند ورود به فصل جدید و تغییر دما روی تولید این محصول اثر گذاشته است، اما از آنجایی که هر ساله بخشی از این محصول در زمان برداشت خریداری و در سردخانه ها ذخیره می شود تا قبل از ورود محصولات گلخانه ای قیمت در بازار کمی گران تر می شود، اما امسال وضعیت کاملا متفاوت بود و قیمت گوجه فرنگی تا ۳ برابر افزایش یافته است. در حال حاضر ایران سالانه حدود ۶ میلیون تن گوجه فرنگی تولید می کند که حدود ۴۰۰ هزار کیلوی آن گلخانه ای است که بیشتر در فصل پاییز روانه بازار می شود و کمی گرانتر از گوجه گلخانه ای در بازار به فروش می رسد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه پایان برداشت گوجه فرنگی بوته ای منجر به کاهش عرضه این محصول در بازار شده است، گفت: به دلیل سرمای زودرس در برخی مناطق برداشت گوجه فرنگی زودتر پایان یافته و برخی زمین ها به دلیل سرما محصولات خود را از دست داده اند، به همین دلیل عرضه کاهش یافته و قیمت ها بالا رفته است.
رضا نورانی با بیان اینکه با ورود محصولات گلخانه ای قیمت گوجه فرنگی در بازار تعدیل می شود، افزود: در حال حاضر بیشتر از ۱۶ هزار هکتار کشت گلخانه ای در کشور به تولیدات صیفی اختصاص دارد که برداشت از این سطح زیر کشت می تواند نیاز بازار کشور را تامین کند. همچنین با توجه به اینکه در سال جاری آب و هوای نسبتا خوبی را داشته ایم و در سیاستهای کلان کشاورزی هم توسعه کشت گلخانهای در دستور کار قرار دارد روز به روز تولید محصولات گلخانه ای در کشور افزایش پیدا میکند.
او با تاکید بر اینکه دولت در تنظیم بازار صیفی جات نقشی ایفا نمی کند، تصریح کرد: دولت می تواند در زمانی که برداشت محصول وجود دارد مازاد تقاضای داخلی را در سردخانه ها نگهداری کند و در زمانی که محصول در بازار با کمبود مواجه شد به بازار عرضه کند تا همواره قیمت متعادل باشد.
نورانی با اشاره به اینکه محصولات گلخانه ای به زودی به بازار عرضه می شوند، اظهار کرد: با توجه به اینکه تولید گلخانه ای گوجه فرنگی در کشور در شرایط مناسبی است انتظار می رود عرضه محصولات به بازار قیمت را تعدیل کند.
عدم بهره برداری از تنوع اقلیم در ایران
در شرایطی که ایران دارای اقلیم های متفاوتی است و در یک زمان فصل های متفاوتی از سال در چهار گوشه ایران وجود دارد، اما به دلیل عدم استفاده از ظرفیت های اقلیمی در برخی مناطق محصولات صیفی چندان کشت نمی شود، به همین دلیل در برخی از فصل های سال با کاهش عرضه این محصولات مواجه می شویم.
قائم مقام خانه کشاورز در گفتگو با خبرگزاری موج با اشاره به اینکه روند تولیدات محصولات کشاورزی در ایران به دلیل ارتقای فناوری روز به روز افزایش پیدا کرده است، گفت: اما هنوز بین عرضه کننده و تولیدکننده مافیا وجود دارد و این مساله منجر به نوسان قیمت می شود، برای نمونه گوجه را در زمان برداشت ارزان می خرند و در سردخانه ها انبار می کنند تا در قیمت بالایی بفروشند یا محصولی مانند کیوی که به تازگی برداشت آن شروع شده روی درخت کیلویی ۸ هزار تومان از باغدارها خریداری می شود، اما همین الان در بازار کیلویی ۱۳ هزار تومان به فروش می رسد.
عنایت الله بیابانی با بیان اینکه در شرایط کنونی در کشور باید محصولات در مناطق مختلف کشور کشت شود، زیرا تولیدات گلخانه ای نمی تواند تقاضای بازار را به صورت کامل پاسخگو باشد، تصریح کرد: در گذشته برای توسعه فرآوری کشاورزی اقدام چندانی نشده و از آنجایی که ایران اقلیمی کشاورزی است و در یک زمان فصول مختلف دارد باید برنامه های توسعه صنعتی اجرا شود و در اقلیم های متفاوت محصولات متنوع کشت شود تا همواره عرضه محصول در بازار وجود داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در یک هفته گذشته عرضه محصولاتی مانند گوجه فرنگی به شدت کاهش یافته است و قیمت آن در برخی مناطق تهران تا ۳ برابر افزایش یافته است، در حالی که هنوز زمان زیادی از پایان کشت بوته ای این محصول نگذشته و از طرف دیگر در آستانه برداشت کشت گلخانه ای هستیم برخی از مسئولان تغییر دما و سرمای زود هنگام را عامل کاهش عرضه گوجه فرنگی عنوان کرده اند در حالی که برخی دیگر معتقدند دلال ها بازار این محصول را در اختیار گرفته اند و در زمان پایان برداشت بخش عمده ای از محصول را از کشاورزان خریداری کرده اند و الان در سردخانه ها نگهداری می کنند و به صورت قطره چکانی به بازار عرضه می کنند تا قیمت آن همچنان بالا بماند. البته به زودی عرضه محصولات گلخانه ای را خواهیم داشت که می توانند بخشی از نیاز بازار را تامین کنند و در آن زمان شاهد تعدیل قیمت خواهیم بود.
ارسال نظر