خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
تامین آب تهران تا ۲۵ سال آینده تضمین شد / ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایه پروژه های بخش آب
در حال حاضر موجودی آب تهران تا سال ۱۴۱۰ با همین روند رشد جمعیت جوابگو است، که با بهره برداری از تونل سی کیلومتری که در مسیر سد کرج انجام شده ظرفیت بهره برداری آب تصفیه خانه ششم افزایش می یابد و تا سال ۱۴۲۵ آب مورد نیاز جمعیت تهران تامین می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در بیست و ششمین هفته از پویش هر هفته الف-ب- ایران آیین افتتاح پروژه تصفیه خانه ششم تهران با ارتباط ویدئوکنفرانسی با رئیس جمهور و وزیر نیرو برگزار شد. تصفیه خانه ششم تهران با ظرفیت ۷۵۰۰ لیتر در ثانیه از طریق تونل انتقال آب به طول ۳۰ کیلومتر از محل سد راه اندازی شد، همچنین سه سامانه اصلی طرح بزرگ رینگ شبکه انتقال آب شرب به غرب، شرق و شمال شرقی و شهر جدید و ۲ واحد بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت ۱۷۵ مگاوات روز ۷ آبان ۹۹ به صورت همزمان به بهره برداری رسید که مجموع اعتبار سرمایه گذاری این پروژه ها به ۳۳۴۰ میلیارد تومان می رسید.
وزیر نیرو در مراسم افتتاح تصفیه خانه ششم تهران با اشاره به اینکه در دنیا حدود ۹۶ درصد جمعیت شهرها به آب شرب دسترسی دارند، گفت: در حال حاضر در تهران و شهرهای بزرگ ایران صدرصد آب شرب تامین شده در حالی که در شهری مانند مکزیک سیتی ۲۰ درصد جمعیت تنها چند ساعت در روز دسترسی به آب دارند.
رضا اردکانی با بیان اینکه در ۷ سال دولت ۱۹ هزار ۵۰۰ میلیارد تومان در بخش انرژی سرمایه گذاری شده است، گفت: در این مدت ۱۱ هزار میلیارد تومان اعتبار در بخش آب سرمایه گذاری شده است.
او با اشاره به اینکه تصفیه خانه ششم آب تهران به تدریج به ظرفیت نهایی خود می رسد، افزود: در حال حاضر سامانه انتقال آب در تامین، اهمیت ویژه ای دارد و پروژه های در این بخش اجرایی شده است.
اردکانیان درباره روند اجرای پروژه تصفیه خانه ششم تهران گفت: اجرای این تصفیه خانه از سال ۸۶ برنامه ریزی شد و قرار بود با فاینانس خارجی انجام شود؛ اما تامین منابع محقق نشد و در نهایت با استفاده از منابع عمومی و محل درآمد قبوض آب تامین اعتبار شده است.
۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار پروژه تصفیه خانه ششم
معاون آبفای وزارت نیرو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج درباره جزئیات این پروژه و اهمیت آن برای تامین آب تهران گفت: به طور میانگین مصرف آب تهران یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب است که در شرایط کنونی به دلیل شیوع ویروس کرونا مصرف آب به یک میلیارد و دویست میلیون متر مکعب رسیده است که از ۵ سد تامین می شود و با استفاده از شش تصفیه خانه آب مورد بهره برداری قرار می گیرد.
قاسم تقی زاده خامسی با بیان اینکه در حال حاضر موجودی آب تهران تا سال ۱۴۱۰ با همین روند رشد جمعیت جوابگو است، گفت: با بهره برداری از تونل سی کیلومتری که در مسیر سد کرج انجام شده ظرفیت بهره برداری آب تصفیه خانه ششم افزایش می یابد و تا سال ۱۴۲۵ آب مورد نیاز جمعیت تهران تامین می شود.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر آب تهران جزو با کیفیت ترین آب شرب در سطح کشور است، اظهار کرد: در کل کشور میانگین وضعیت آب شرب اینگونه است که ۵۰ درصد آن از طریق آب سطحی و ۵۰ درصد با آب زیرزمینی تامین می شود، اما در تهران ۷۰ درصد از ترکیب آب شرب از آب سطحی و ۳۰ درصد آن از منابع آب زیرزمینی است به همین دلیل آب تهران از کیفیت بالایی برخوردار است.
معاون آبفای وزارت نیرو در پاسخ به این سوال که آیا کیفیت آب مناطق شرق و غرب تهران یکسان سازی شده است، گفت: چند ماه پیش پس از اینکه تصفیه خانه سد ماملو توسط رئیس جمهوری مورد بهره برداری قرار گرفت کیفیت آب مناطق مختلف تهران یکسان شده است؛ البته آبی که از سد کرج و تصفیه خانه ششم مورد بهره برداری قرار می گیرد با کیفیت ترین آب تهران خواهد بود که مناطق ۵، ۹، ۱۸، ۲۱، ۲۲تهران و شهر پرند را پوشش می دهد.
او درباره میزان سرمایه اجرای پروژه تصفیه خانه ششم تهران گفت: این پروژه با قیمت دفتری ۵۰۰ میلیارد تومان تمام شده است اما اگر هزینه امروز ساخت آن را در نظر بگیریم هزینه آن ۱۰ برابر است و از آخرین تجهیزات روز استفاده شده است.
افزایش کیفیت آب تهران
همچنین انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری موج درباره تاثیر اجرای پروژه تصفیه خانه ششم در کیفیت آب تهران گفت: پیش از این در برخی مناطق تهران بیشتر از آب چاه استفاده می شد که با اجرای این پروژه آب شرب از طریق تصفیه خانه و آب سطحی تامین خواهد شد به همین دلیل کیفیت آب در این مناطق بهبود می یابد که در مسیر عدالت اجتماعی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، یکی از دغدغه های کارشناسان در سال های اخیر تامین آب تهران بوده که با اجرای تصفیه خانه ششم تا حدودی این نگرانی ها برطرف شده است، با این حال رشد جمعیت تهران از طریق مهاجرت از مناطق محروم و فاقد شغل در سال های گذشته افزایش یافته و از طرف دیگر اجرای برخی پروژه های با مشکلات زیست محیطی مواجه است، از این رو مدیریت منابع آب و توسعه پایدار اشتغال در مناطق محروم همچنان باید در اولویت سیاست های کلان کشور باشد
ارسال نظر