خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
سرانجام آزمون ترابردپذیری؛ بازار رقابتی دست نخورد
براساس داده های بروز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، میزان ترابرد برحسب اپراتورهای پذیرا به ترتیب همراه اول حدود ۴۹ درصد از مشترکین سایر اپراتورها را جذب کرده و ایرانسل ۴۷ درصد و رایتل تنها حدود ۴ درصد از مشترکان سایر اپراتورها را جذب کرده و این نشان از جابجایی مشترکان تلفن همراه در شبکه اپراتورهای مختلف برای دریافت خدمات بهتر دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، ترابرد پذیری شماره های موبایل یا MNP ، قابلیتی برای انتقال یک شماره از یک شبکه اپراتور به شبکه دیگر است، این طرح از سال ۱۳۹۵ با هدف ارزیابی و محک زدن اپراتورها اجرایی شد و راه اندازی آن شرایطی را فراهم کرد که مشترکان با حفظ شماره خود بتوانند خدمات مورد نظر خود را از اپراتور جدید دریافت کنند.
برخی در آن زمان مدعی بودند که اجرای این طرح شاید باعث مهاجرت بخشی از مشترکین همراه اول به سایر اپراتورها شود، اما در واقعیت وقتی به داده های سازمان تنظیم مقررات رادیویی نگاه می کنید، متوجه می شوید که خدمات و سرویس های بهتر همراه اول در این سال ها باعث مهاجرت بیشتر به شبکه همراه اول اپراتورها شده است.
براساس داده های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بیشترین درخواست ترابرد مشترکان تلفن همراه بین سال های ۹۵ و ۹۶ بوده است. در سال ۹۶ تا ۹۷ نیز تقاضا برای ترابرد از سمت مشترکان رنج ثابتی را پیموده و نهایتا از سال ۹۷، میل مشترکان به ترابرد کردن شماره تلفن همراه خود کم شده و تاکنون روند ریزشی شدید ادامه دارد.
اشباع درخواست های ترابرد
با وجود اینکه رنج ترابردپذیری در سال های ابتدایی، افزایشی شدید داشت اما میزان ترابرد اکنون به کمتر از سال اول رسیده و این نشان از «اشباع درخواست ها» یا به عبارتی به سرانجام رسیدن نتیجه نهایی این طرح ملی دارد.
براساس داده های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تاکنون یک میلیون و ۳۵۷۱۸۰ نفر درخواست ترابرد داشته اند که از این تعداد ۵۹۸۴۳۳ مشترک از ایرانسل به همراه اول مهاجرت کرده اند و ۶۲۴۴۸ مشترک از رایتل به این شرکت مهاجرت کرده اند.
در مقابل، ۵۶۲۶۵۷ مشترک از همراه اول به شبکه ایرانسل منتقل شده اند و حدود ۲۵۴۸۳ مشترک از همراه اول به شبکه رایتل منتقل شده اند.
این نسبت، حکایت از این دارد که همراه اول توانسته بیشترین جذب مشترکان تلفن همراه را در طول اجرای طرح ملی ترابردپذیری شماره های تلفن همراه داشته باشد؛ به عبارت دیگر مشترکان اپراتورهای جوانتر کشور نظیر ایرانسل و رایتل ترجیح داده اند به شبکه اپراتور با سبقه بیشتر (همراه اول) بپیوندند.
میزان ترابرد برحسب اپراتورهای پذیرا
براساس داده های سازمان تنظیم مقررات رادیویی میزان ترابرد برحسب اپراتورهای پذیرا به این ترتیب بوده که حدود ۴۹ درصد از مشترکین در زمان اجرای این طرح به همراه اول و ۴۷ درصد به ایرانسل کوچ کرده اند و تنها حدود ۴ درصد از مشترکان به رایتل پیوسته اند.
همچنین براساس میزان ترابرد برحسب اپراتورهای فرستنده ایرانسل به ۴۷ درصد بیشترین سهم در فرستادن مشترک داشته و همراه اول هم سهمی ۴۳ درصدی داشته است و رایتل هم به دلیل اینکه نسبت به دو اوپراتور دیگر تعداد مشترک کمتری دارد سهمی ۱۰ درصدی در ترابرد داشته است.
براساس این گزارش هرچند میزان ترابرد در سال های اخیر در میان مشترکان کاهش یافته، اما در مجموع آمارها حکایت از این دارد که کسر ورود و خروجی اپراتورها نشان می دهد همچنان رقابت برای دریافت خدمات بهتر در بین مشترکان وجود داد و همراه اول در این مدت توانسته نسبت به سایر اپراتورها پیشرو باشد. در واقع ترابردپذیری نشانه مزیت های هر یک از اپراتورها در ارائه خدمات به مشترکین است که می تواند مشترکان اپراتورهای دیگر را جذب کند.
ارسال نظر