خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
نوسان چند روزه به معنای بازگشت شاخص کل نیست / روند مثبت به تصمیم گیری مسئولان بستگی دارد
پس از عبور شاخص کل از کف حمایتی یک میلیون و دویست هزار واحدی همچنان نگرانی درباره افت شاخص وجود دارد، هرچند روز چهارشنبه بازار مثبت بود اما نوسان چند روزه به معنای بازگشت شاخص کل نیست و ادامه روند مثبت به تصمیم گیری مسئولان بستگی دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، پس از عبور شاخص کل از کف حمایتی یک میلیون و دویست هزار واحدی در هفته گذشته نگرانی تمام بازار سرمایه را فرا گرفته، هرچند روز چهارشنبه بازار مثبت بود اما نوسان چند روز نمی تواند به معنای بازگشت شاخص کل باشد و ادامه روند مثبت به عزم و تصمیم گیری مسئولان بستگی دارد.
به دلیل روند نزولی جدید شاخص بورس ایران در هفته گذشته حدود 5 هزار میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بورس خارج شد و بسیاری از سهامداران به دنبال خرید صندوق ها و اوراق رفتند؛ زیرا آینده روشنی برای بورس متصور نیستند، چراکه از وقتی مسئولان ادعا کردند سرمایه خود را به بورس بسپارید روند نزولی آن آغاز شده و هرسهامی که دولت پشتوانه آن بود و مردم را به خرید آن تشویق کرد یا تخفیف داد تنها به مردم زیان وارد کرد.
سهامداران منتظر اقدام جدی دستگاه های نظارتی
در هفته ای گذشته شاخص بورس تا حدود یک میلیون و ۱۲۰ هزار واحد نزول کرد و از همین سطح برگشت شاخصی که به گفته واعظی مسئول دفتر رئیس جمهوری قرار بود کف آن یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد باشد و حالا پس از اینکه حدود ۶۰ درصد دچار افت شده و همین میزان خسارت به سهامداران وارد کرده است.
در حال حاضر بسیاری از سهامداران منتظر اقدام جدی دستگاه های نظارتی برای رسیدگی به تخلفات بورس در چند وقت اخیر هستند. در واقع بسیاری از سهامداران معتقدند دولت و سازمان بورس به دلیل اینکه از کارمزد معاملات سود می برند همواره نوسانات شدید ایجاد می کند تا بسیاری مجبور به معامله شوند و از طرف دیگر حقوقی سهام های شاخص ساز بخش عمده ای از سهام های خود را در اوج قیمت فروخته اند و الان حاضر نیستند با نصف قیمت همان سهام را خریداری کنند و بازهم به دنبال کاهش قیمت سهام هستند.
بیشتر بخوانید؛
بازگشت بورس در ابهام بیشتر / هدف بازارگردان ها نقدشونگی است نه متعادل کردن بورس!
وضعیت معاملات
در روز پایانی هفته گذشته بازار با تقاضای خوبی همراه شد و نمادهای بزرگ بازار بیشتر مورد توجه بودند و باعث رشد 33 هزار واحدی شاخص کل شدند، هرچند پس از افت دو هفته ای سهام بزرگ بازار دو روز مثبت شدن شاخص کل طبیعی به نظر می رسد و برای ادامه این روند و برگشت بازار به شرایط عادی نیاز به حمایت های خوب از بازار سرمایه است و در صورتی که بازار سرمایه با حمایت واقعی همراه باشد می تواند به آینده بهتر برای بازار سرمایه امیدوار بود.
شاخص کل بورس روز چهارشنبه با رشد 2.89 درصدی و افزایش 33230 واحدی به 1.183 میلیون واحد رسید و شاخص هموزن بورس0.63 درصد رشد داشت و به 433 هزار واحد رسید و این معاملات نشان داد که نمادهای کوچک همچنان به اصلاح خود ادامه می دهند.
مجموع ارزش معاملات کل بازار بورس و فرابورس روز چهارشنبه به 232410 میلیارد ریال رسید و ارزش معاملات خرد بیش از 9,804 میلیارد تومان بود که نسبت به روزهای عادی بورس هنوز فاصله زیادی وجود دارد، به عبارت دیگر در بهار امسال ارزش معاملات روزانه بین 20 تا 30 هزار میلیارد تومان بود و معاملات کنونی نشان می دهد که خیلی ها در منفی های سنگین گیر کرده اند و بسیاری هم اعتماد لازم برای وارد کردن سرمایه جدید را ندارند به همین دلیل در روز چهارشنبه با وجود اینکه 33 هزار واحد شاخص مثبت بود اما میزان ورود پول حقیقی حدود 342 میلیارد تومان بود.
ارزش سهام عدالت روز نخست بهمن ماه در مقایسه با روز گذشته، ۴.۴ درصد (۳۳۵هزار تومان) افزایش داشت و ارزش سبد ۵۳۲هزار تومانی و یک میلیون تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۷ میلیون و ۹۸۰هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۴۱هزار تومان رسید. همچنین ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲هزار تومانی سهام عدالت به ۴ میلیون و ۷۸۸هزار تومان رسیده است.
راهکارهای حمایت از بورس
در شرایط کنونی، بورس نیازمند اقدام جدی است و سازمان بورس باید سود فروش سرمایه گذاری شرکت های سرمایه گذار برای دو ماه پایانی امسال و سال آینده را طلب کند؛ چراکه این شرکت ها سهام با قیمت های پایین دارند و برخی از آنها بی توجه به رشد پیشران های عملیاتی و سوددهی شرکت ها، صرفا برای خوشامد سهامداران عمده یا فشار سهامداران عمده، به عرضه های آبشاری دست می زنند.
بازار سرمایه نیاز فوری و اورژانسی به بسته نجات مالی دارد، اگر امروز این کار انجام نشد که البته خیلی هم دیر شده رها کردن بازار 5،800 هزار میلیارد تومانی که تقریبا دو برابر حجم نقدینگی کشور است می تواند منجر به بحران شود، زیرا بسیاری از مردم سرمایه های خود را از دست داده اند.
همچنین مجلس باید قوانین پایداری ایجاد کند و مانع از صدور دستورالعمل ها و مقررات وزارتخانه ها شود که به بورس و سرمایه مردم آسیب می زند، چراکه در ماه های گذشته شاهد بودیم که دولت به بهانه های مختلف اهداف خود که همان سود بیشتر بود را در بورس دنبال کرده و در نهایت یک دستورالعمل یا تغییر قیمت گذاری را بهانه ریزش ها کرده است.
ارسال نظر