سخنگوی گمرک:
ایران مجددا به عنوان عضو شورای اجرایی تیر سازمان ملل انتخاب شد
سخنگوی گمرک از انتخاب مجدد ایران به عنوان عضو شورای اجرایی تیر سازمان ملل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از گمرک ایران، سید روح اله لطیفی سخنگوی گمرک گفت: در هفتاد و چهارمین نشست کمیته اداری کنوانسیون تیر در ژنو سوییس، نماینده گمرک جمهوری اسلامی ایران در رقابتی فشرده، مجدد توسط اعضا انتخاب شد.
سخنگوی گمرک افزود: مصطفی آیتی، با حضور رقبای منطقهای، و با تلاش و همکاری مجدانه گمرک جمهوری اسلامی ایران، وزارت امور خارجه و اتاق بازرگانی ایران برای سومین دور متوالی با اجماع اعضای کنوانسیون تیر، به عنوان عضو شورای اجرایی تیر سازمان ملل انتخاب شد.
وی گفت: کنوانسیون تیر یکی از مهمترین ابزارهای بینالمللی در حمل و نقل و ترانزیت بینالمللی کالا در بین کشورهای عضو با پوشش بیمه بینالمللی تیر است و نقش بسیار مهمی در توسعه ترانزیت و تجارت در فضای بینالمللی دارد، این کنوانسیون دارای ۷۶ عضو از جمله اقتصادهای بزرگ جهان همچون چین، اتحادیه اروپا، آمریکا، هند، روسیه، … است.
لطیفی تصریح کرد: شورای اجرایی تیر مهمترین بازوی تصمیم گیری کنوانسیون تیر سازمان ملل متحد، متشکل از ۹ نفر از خبرگان کشورهای عضو که با اجماع آرا، برای یک دوره ۲ ساله انتخاب میشوند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران پس از ۴۶ سال عضویت در این کنوانسیون در سال ۹۵ برای اولین بار با انتخاب آقای مصطفی آیتی به عضویت این شورا درآمد و با توجه به حضور مؤثر و فعال، برای سومین بار متوالی به همراه نمایندگان اتحادیه اروپا، اتریش، هلند، ایتالیا، روسیه، ترکیه و آذربایجان و ازبکستان موفق به کسب آرای اعضا کنوانسیون شد.
سخنگوی گمرک تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران دومین مصرف کننده کارنه تیر در دنیا است که حضور نماینده کشورمان در بالاترین سطح این کنوانسیون، نقش مهمی در توسعه ترانزیت کشور و منطقه خواهد داشت.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور و قرار گرفتن در کریدورهای مهم شرق-غرب، شمال-جنوب، حضور در مجامع بینالمللی، از جمله فرصتهایی است که میتوان از آن در توسعه تجارت منطقهای و افزایش صادرات و خدمات ترانزیت کشور بهره برد.
وی درباره طرحهای توسعه ترانزیت ایران و منطقه گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر با اجرای طرحهای تیر الکترونیک با کشورهای ترکیه و آذربایجان و همچنین توسعه حمل و نقل ترکیبی در کریدورهای اسلونی-ایران، کتای (هند-آسیای میانه از طریق چابهار-افغانستان) گامهای مؤثری در توسعه ترانزیت و تسهیل تجارت منطقهای برداشته است.
بازگشایی مسیرهای ترانزیتی عراق
با تصویب دولت عراق و اعلام هیئت گذرگاههای مرزی این کشور، پنج مرز این کشور برای ورود و خروج کامیونهای ترانزیتی فعال شد. در این زمینه لطیفی گفت: ۵ مرز رسمی عراق برای تردد کامیونهای ترانزیتی فعال شده که دو مرز آن مربوط به ایران و مابقی با عربستان و اردن است.
وی افزود: دو مرز زرباطیه و منذریه (مهران و خسروی)، از این پس میتوانند مسیر کامیونهای ترانزیتی برای عبور از خاک عراق باشند.
براساس این گزارش، پیش از این به علت عضو نبودن عراق در کنوانسیون تیر امکان تردد کامیونهای ترانزیتی از این کشور مهیا نبود و با تصویب این کنوانسیون و اعلام هیئت گذرگاههای مرزی این کشور، این امکان در روزهای اخیر فراهم شده است.
ارسال نظر