English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

ظرفیت های فناورانه در همکاری خارجی صنعت لوازم خانگی / ۳۰ تا ۴۰ درصد قطعات وارداتی است

صنعت لوازم خانگی ایران، توان تامین نیاز داخلی را پیدا کرده و البته صاحبنظران برای همکاری با شرکای خارجی، حفظ تولید داخلی را ملاک عمل می دانند؛ اما از آنجایی که علی رغم برخی موضع گیری ها، طبق مشاهدات میدانی و نظرسنجی از فروشندگان و مصرف کنندگان، هنوز در بخش کیفیت، تنوع و بعضاً قیمت محصولات با رقبای خارجی فاصله داریم، حفظ منافع مردم و کشور نباید قربانی شود.

ظرفیت های فناورانه در همکاری خارجی صنعت لوازم خانگی / ۳۰ تا ۴۰ درصد قطعات وارداتی است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، در سال های اخیر بازار لوازم خانگی ایران فراز و فرودهای زیادی را طی کرده و اما بلاخره در شرایط کنونی توان تامین نیاز داخلی را پیدا کرده و برخی برای همکاری با شرکای خارجی، حفظ تولید داخلی را ملاک عمل می دانند. اما از آنجایی که هنوز در بخش کیفیت و تنوع محصول، فاصله زیادی با رقبای خارجی داریم، بسیاری از فعالان اقتصادی معتقدند باید منافع مردم و کشور در این بخش تصمیم گیری ها ملاک عمل قرار گیرد، چراکه تنها ارتقای فناوری و رقابت در سطح بالا می تواند کیفیت بالا را رقم بزند.

اما حالا که صنعت لوازم خانگی ایران توان تامین نیاز داخلی را پیدا کرده صاحبنظران این حوزه برای همکاری با شرکای خارجی، موکدا توصیه میکنند که می بایست حفظ تولید داخلی ملاک عمل باشد. اما طبق مشاهدات میدانی و نظرسنجی از فروشندگان و مصرف کنندگان، هنوز در بخش کیفیت، تنوع و بعضاً قیمت محصولات (به نسبت تولید داخل بودن) فاصله زیادی با رقبای خارجی داریم؛ از این رو بسیاری از فعالان اقتصادی معتقدند باید منافع مردم و کشور نیز ملاک عمل قرار گیرد؛ انصاف نیست که از مصرف کننده بخواهیم برای حمایت از تولید داخل چشم بر کیفیت و تکنولوژی روز دنیا ببندد اما هنگام پرداخت هزینه، مبلغی نزدیک به کالای وارداتی را هم پرداخت کند.

وضعیت صنعت لوازم خانگی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه لوازم خانگی جزو صنایعی است که در دو سال گذشته به صورت پیوسته رشد قابل ملاحظه ای داشته است، گفت: امسال حدود ۳۵ درصد رشد در تولید محصولات لوازم خانگی داشته ایم؛ با وجود اینکه برخی برندهای خارجی ایران را ترک کرده بودند اما خوشبختانه  شرکت های ایرانی توانستند با محصولات جایگزین خلا را پر کنند.

یدااله صادقی با بیان اینکه در شرایط کنونی انواع لوازم خانگی توسط شرکت های ایرانی تولید می شود، افزود: در حال حاضر محصولات داخلی که جایگزین محصولات شرکت های کره ای شده اند از کیفیت مناسبی برخوردار هستند، اما با توجه به اینکه بخشی از قطعات لوازم خانگی همچون کمپرسور یخچال و ال ای دی تلویزیون ها وارداتی هستند حدود ۳۰ درصد از صنعت لوازم خانگی همچنان وارداتی باقی مانده است. البته در برخی محصولات درصد کمتری واردات انجام می شود و البته قطعات وارداتی به صورت CKD به کشور منتقل می شود و ارزش افزوده آن هم برای کشور خواهد بود.

او درباره ظرفیت های که در صنعت لوازم خانگی کشور برای تولید قطعات خاص وجود دارد، گفت: به طور کلی فناوری تولید محصولاتی مانند کمپرسور یخچال و ال ای دی تلویزیون در اختیار چند شرکت خارجی وجود دارد که هنوز ظرفیت آن در داخل کشور به وجود نیامده است و از طرف دیگر صرفه اقتصادی در تولید قطعات لوازم خانگی هم باید مد نظر قرار بگیرد تا سرمایه گذاری جدید در این بخش انجام شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با تاکید بر اینکه خوشبختانه صنعت لوازم خانگی در مسیر رو به رشدی قرار دارد و اعتماد مصرف کننده جلب شده، گفت: می توانیم ادعا کنیم به صورت نسبی در تامین لوازم خانگی به خودکفایی رسیده ایم هرچند در تمام دنیا ۳۰ تا ۴۰ درصد قطعات لوازم خانگی شرکت ها وارداتی هستند. 

ارتقای فناوری برای افزایش رقابت پذیری

در حال حاضر صنعت لوازم خانگی ایران به این سطح رسیده که می تواند نیازهای بازار داخلی را تامین کند، از این رو دور نمای این صنعت باید افزایش صادرات به کشورهای همسایه باشد و این هدف با وجود رقبای قدرتمند آسیایی در صورتی محقق می شود که فناوری در این صنعت به پای تولیدکنندگان خارجی برسد.

رییس هیات مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه شرکت‌های کره ای بر اثر مسائل سیاسی در آن زمان قطع همکاری کرده اند، گفت: هرچند در شرایط کنونی شرکای ایرانی شرکت های کره ای با زیرساخت های مناسبی که در خلال سال های گذشته در جریان تولید مشترک ایجاد کرده اند توانسته اند محصولات جایگزین را به مرحله تولید تجاری برسانند و بازار این محصولات هم در حال حاضر مناسب است اما همواره این شرکت ها تابع سیاست های کلان صنعتی کشور عمل خواهند کرد زیرا معتقدیم که باید همکاری در راستای منافع ملی باشد و مشارکت با خارجی‌ها سبب ارتقای کیفیت تولیدات داخلی شود.

علیرضا موسوی‌مجد با بیان اینکه در ۲ سال گذشته شرکت‌های ایرانی تولیداتی را با برند سام و جی پلاس به بازار عرضه کرده‌اند، گفت: باید توجه داشت که شرکت های کره ای در ایران مونتاژ کار نبوده اند و از آنجایی که زیرساخت‌های لازم برای تداوم همکاری با این برندهای کره‌ای در ایران وجود دارد باید سیاست گذاری لازم در این بخش انجام شود. هر چند باز هم تاکید می کنم که شرکت های ایرانی علی رغم وجود تمام ظرفیت ها و ساختارهای لازم، برای تداوم همکاری قبلی خود با شرکت های کره ای تابع سیاست های کلان کشور هستند.

او با تاکید بر اینکه جامعه نیازمند کالای باکیفیت است، تصریح کرد:  همکاری با شرکت های خارجی‌ در زمینه لوازم خانگی باید به افزایش عمق ساخت داخل و فناوری تولید ختم شود تا کالاهای با کیفیت تری تولید شود و مردم از مزایای چنین مشارکت‌هایی نفع ببرند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در شرایط کنونی تقاضای کافی برای تولیدات کشور در داخل وجود دارد، زیرا ممنوعیت واردات لوازم خانگی باعث شده همیشه برای محصول داخلی خریدار وجود داشته باشد و تداوم این روند به شرط آن است که در بخش کیفیت، تنوع، تکنولوژی و از همه مهمتر قیمت، قابلیت رقابت داشته باشد. از این رو ارتقای فناوری و کیفیت به عنوان یک ضرورت مطرح است و در صورتی که شرایط همکاری با برندهای خارجی فراهم شود ظرفیت های فناوری زیادی برای ارتقای تولید در این صنعت وجود دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه