English

جزئیات ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی خانوارها در سامانه املاک و اسکان + آموزش تصویری

کلیه سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی، مالک و مستاجر و تمامی مالکین واحدهای مسکونی باید اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود (با مالکیت های رسمی ، وکالتی ، تعاونی شهری و روستایی) را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند.

جزئیات ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی خانوارها در سامانه املاک و اسکان + آموزش تصویری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، با آغاز ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی خانوارها در سامانه املاک و اسکان به نشانی  http://amlak.mrud.ir کلیه سرپرستان خانوارها اعم از شهری و روستایی ، مالک و مستاجر واحدهای مسکونی مکلف شدند اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود (با مالکیت های رسمی ، وکالتی ، تعاونی شهری و روستایی) را ظرف مدت دو ماه از تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در این سامانه درج کنند.

بدین منظور زمان ‌بندی مراجعه به سامانه ملی املاک و اسکان جهت درج اطلاعات سکونتی و ملکی اعلام شد که براساس آن سرپرستان خانوار باید بر اساس آخرین رقم کد ملی خود مطابق با جدول زمانبندی ارائه شده به سامانه ملی املاک و اسکان کشور مراجعه نمایند. 

همچنین همه سرپرستان خانواری که موفق به ثبت ‌نام در تاریخی که اعلام شده نشوند، می ‌توانند از تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ با مراجعه به سامانه املاک و اسکان نسبت به ثبت اطلاعات سکونتی خود در سامانه املاک و اسکان اقدام کنند.

تبصره- ثبت نام اشخاص حقوقی، اشخاص حقیقی که کمتر از ۱۸ سال سن دارند، اتباع خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور در آینده اطلاع رسانی خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

زمان‌بندی مراجعه به سامانه ملی املاک و اسکان جهت درج اطلاعات سکونتی و ملکی

گفتنی است برای ثبت نام توجه به نکات زیر ضروری است:

  • ورود به سامانه لازم است با یک شماره همراه که مالکیت آن برای کدملی شما ثبت شده باشد وارد سامانه شوید.
  • برای ثبت واگذاری ملک در سامانه املاک و اسکان ضرورت دارد در کنار اطلاعات ملک در لیست املاک تحت مالکیت، گزینه ثبت واگذاری ملک انتخاب شود.
  • موجران باید واحدهای مسکونی خود را که در اختیار مستاجر است در قسمت افزودن ملک بعد از ورود اطلاعات ملک، در قسمت اطلاعات سکونت، گزینه "شخص دیگری ساکن است. " را انتخاب کرده و اطلاعات مستاجر  را در آن وارد نمایند.
  • چنانچه واحد مسکونی خالی نباشد و خالی نمایش داده شود وضعیت اقامت ملک خود را با انتخاب گزینه ثبت یا تغییر ساکن مشخص کنید.
  • وارد نمودن کد رهگیری برای ثبت فروش یا سکونت ملک الزامی نیست.
  • امکان ویرایش اطلاعات بعد از ثبت نهایی وجود ندارد. لازم است در وارد نمودن اطلاعات خود دقت لازم را به عمل آورید.
  • اقامتگاه اصلی اقامتگاهی است که در آن زندگی می‌کنید و اقامتگاه فرعی اقامتگاه دوم خانواده شماست.

به گفته محمود زاده معاون وزارت راه و شهرسازی طراحی این سامانه به گونه ‌ای ساده انجام شده تا متقاضیان به راحتی بتوانند ثبت نام کنند، همچنین فیلم‌ های آموزشی متعددی در این خصوص تهیه شده است تا تمامی خانواده‌ ها با استفاده از تلفن همراه و رایانه خانگی و در موارد استثنا از طریق کافی نت‌ ها بتوانند در این سامانه ثبت نام کنند. 

ثبت محل اسکان

در ابتدا وارد سایت سامانه املاک و اسکان به نشانی  http://amlak.mrud.ir شوید.

سامانه املاک و اسکان

سپس در صفحه اصلی با کلیک روی «ورود به سامانه» فرآیند ثبت آغاز می ‌شود. در ابتدا لازم است شماره همراه‌تان را جهت ورود به سامانه وارد کنید. توجه داشته باشید که شماره بایستی به نام خودتان باشد.

سامانه املاک و اسکان 1

اگر برای اولین بار به این سامانه مراجعه کرده باشید، به صورت خودکار به صفحه احراز هویت سامانه سماوا منتقل خواهید شد که در این قسمت لازم است کد ملی خود را وارد کنید.

سامانه املاک و اسکان 2

در ادامه کد اعتبارسنجی به شماره شما ارسال شده و که با وارد کردن آن می‌ توانید وارد سامانه ثبت املاک شوید.

سامانه املاک و اسکان 3

در هنگام اولین ورود، رمز عبوری به شما اختصاص داده می‌شود که بایستی آن را به خاطر بسپارید تا در ورودهای بعدی به سامانه از آن استفاده کنید. البته امکان تغییر و بازیابی رمز فراموش شده وجود دارد.

سامانه املاک

برای شروع لازم است تا اطلاعات هویتی خود از قبیل شهر محل تولد، تحصیلات، وضعیت تاهل، شغل و ... را ویرایش و ثبت کنید.

سامانه املاک و اسکان5

در مرحله بعد از شما خواسته می ‌شود تا مشخصات خانوارتان را وارد کنید.اگر سرپرست خانوار هستید گزینه «سرپرست» را انتخاب کنید.

املاک1

سپس روی گزینه جهت افزودن افراد زیرمجموعه کلیک نمایید و مشخصات تمامی اعضای خانواده‌تان را وارد کنید.

سامانه املاک

در غیر این صورت با انتخاب گزینه «زیر مجموعه» بایستی مشخصات سرپرست خود را ثبت کنید.

حال باید ملکی را که در حال حاضر در آن اقامت دارید و زندگی می‌کنید را ثبت کنید.

اگر مالک کل یا بخشی از این منزل هستید، با انتخاب گزینه «مالک خودم هستم» فرآیند خوداظهاری را ادامه دهید.

ثبت اقامتگاه اصلی توسط مالکین

سامانه املاک1

در این مرحله از شما اطلاعاتی درباره میزان مالکیت، نوع سند، تاریخ شروع مالکیت و اقامت خواسته می‌شود که بایستی به طور دقیق وارد کنید.

سامانه املاک2

گفتنی است؛ به سندی که در اداره ثبت اسناد و املاک و یا دفاتر اسناد رسمی منجر به نقل و انتقال مالکیت می‌شود (اصطلاحا سند به نام شخص جدید می‌شود) رسمی گفته می‌شود و به هر سند دیگری غیر از سند رسمی مثل قولنامه و مبایعه نامه سند عادی می‌گویند.

مرحله بعدی به اطلاعات ملک از قبیل شهر، نوع، متراژ، کد پستی و ... اختصاص دارد. اگر کدپستی منزل خود را ندارید می‌توانید از طریق سامانه شرکت ملی پست، آن را بیابید.

ثبت اقامتگاه1

در مرحله بعد بایستی اطلاعات قبوض خدمات شهری ملک (آب، برق و گاز) طبق قبض‌های صادر شده رسمی شرکت‌های مربوطه وارد کنید. در صورتی که هر کدام از اطلاعات قبض‌ها را ندارید قبل از رفتن به مرحله بعد، قبض مورد نظر را حذف کنید. توجه داشته باشید که جهت تسریع شدن فرآیند احراز هویت به ثبت حداقل ۲ قبض نیاز است.

ثبت اقامتگاه2

همچنین در بخش پایین صفحه بایستی شماره تلفن ملک را به همراه پیش شماره وارد کنید. در صورتی که منزل شما بیش از یک تلفن دارد با انتخاب گزینه «افزودن تلفن جدید» آن‌ها را وارد کنید.

سپس با انتخاب گزینه «پیش نمایش» وارد آخرین مرحله می‌شوید. با توجه به این که فعلا امکان ویرایش اطلاعات املاک ثبت شده وجود ندارد، در صورت اطمینان از صحت اطلاعات وارده، دکمه ثبت را بزنید. حال در صفحه «املاک تحت مالکیت» مشخصات ملک ثبت شده نمایش داده خواهد شد.

ثبت اقامتگاه3

ثبت اقامتگاه اصلی توسط مستاجرین

 اگر مالک اقامتگاه اصلی خودتان نیستید می توانید گزینه «شخص دیگری مالک است» را انتخاب کنید.

املاک4

در صفحه جدید اطلاعات مالکیت اقامتگاه خود از قبیل شخصیت حقیقی یا حقوقی، کد ملی، شماره موبایل مالک و تاریخ شروع اقامت خود را وارد کنید و به مرحله بعد بروید.

ثبت اقامتگاه4

سپس باید مطابق مراحلی که در بالا ذکر شد (از مرحله ثبت استان و شهر به بعد) بایستی اطلاعات ملک را براساس سند تکمیل کنید.

ثبت سایر اقامتگاه‌ ها

برای ثبت سایر اقامتگاه‌های خود بایستی از طریق شماره همراه، کد ملی و رمزی که پیش‌تر دریافت کردید، وارد صفحه کارتابل شخصی‌تان در سایت سامانه ملی املاک و اسکان کشور شوید.

کدامنیتی

سپس با انتخاب گزینه «ثبت اقامتگاه جدید»، بایستی مالک بودن یا نبودن آن را مشخص کنید. بعد از آن نوبت به انتخاب گزینه «ملک جدید» می‌رسد. شپس باید اطلاعات مالکیتی آن را وارد کنید و بعد نوبت تکمیل اطلاعات درباره استان و شهر، کد پستی، متراژ و ... ملک مورد نظر است.

مرحله بعدی به تاریخ شروع اقامت و نوع اقامتگاه برحسب اصلی یا فرعی بودن، جدا از خانوار و ... اختصاص دارد.

افزودن اقامتگاه

در نظر داشته باشید که آیا شرایط استحقاق اقامتگاه جدا از خانوار را مطابق قانون مصوب دارید و در صورت حائز بودن، آن را انتخاب نمایید.

اقامت جدا

سپس اطلاعات قبوض و شماره تلفن ثابت آن را وارد کنید و در آخرین مرحله، اطلاعات وارد شده را بررسی و در صورت صحت، آن‌ را تایید کنید.

ثبت سایر ملک‌ ها

پس از ثبت منزلی که در آن زندگی می‌کنید، بایستی سایر ملک‌هایی که به نام شما هستند را نیز در سامانه ثبت کنید.

در صفحه اصلی کارتابل مربوط به خود در سامانه ملی املاک و اسکان کشور، گزینه ثبت ملک جدید را بزنید و اطلاعات مالکیت را تکمیل کنید.

مرحله بعدی به اطلاعات ملک از قبیل استان و شهر، نوع، متراژ، کد پستی و ... اختصاص دارد که باید اطلاعات خواسته شده را طبق سند تکمیل کنید.

سپس نوبت به انتخاب نوع اقامت ملک مورد نظر از بین سه گزینه «بدون ساکن»، «خودم ساکن هستم» و «شخص دیگری ساکن است» می‌رسد.

ثبت املاک دیگر

در صورتی که گزینه «شخص دیگری ساکن است» انتخاب شود، بایستی اطلاعات ساکن و زمان شروع سکونت وی را اعلام نمایید. در صورتی که کدرهگیری معامله اجاره را اخذ یا اجاره‌نامه را در دفتر اسناد رسمی ثبت کرده‌اید، اطلاعات آن را در سامانه وارد کنید تا فرآیند احراز ساکن سریع‌تر انجام شود.

اطلاعات ساکنین

در مرحله بعد اطلاعات قبوض و شماره تلفن ملک را همان طور که پیش از این ذکر شد را باید وارد کنید و با انتخاب گزینه «پیش‌نمایش»، می‌توانید در صورت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده آن را ثبت کنید یا با انتخاب گزینه «مرحله قبل» به اصلاح موارد اشتباه بپردازید.

اپلیکیشن املاک و اسکان

 

جهت ایجاد سهولت در خوداظهاری افراد در سامانه ملی املاک و اسکان کشور، اپلیکیشن (برنامه کاربردی) این سامانه به آدرس https://amlak.mrud.ir/amlak.apk برای گوشی‌ های دارای سیستم عامل اندروید در دسترس عموم قرار داده است و افراد می‌توانند برای استفاده، برنامه را دانلود کرده و در تلفن همراه خود نصب کنند.

دانلود اپلیکیشن ( نسخه اندروید )

همچنین دارندگان سیستم عامل ios می توانند از طریق مرورگر سافاری خود به سایت املاک و اسکان به نشانی https://amlak.mrud.ir/authenticate مراجعه و از طریق گزینه Add to Homescreen نسخه وب اپلیکیشن سامانه را بر روی گوشی خود نصب نمایند.

 

به گزارش خبرگزاری موج،  هدف از اجرایی شدن این سامانه بهبود وضعیت بازار مسکن و بازار اجاره است در واقع در مرحله اول شناسایی واحدهای خالی از سکنه جهت اجرای قانون مالیات بر خانه‌ های خالی و هدف دوم هم شناسایی محل سکونت خانوارهای شهری و روستایی و به نوعی اتصال کد ملی سرپرست خانوار و اعضای خانواده به کد پستی محل سکونت است.

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در خصوص ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی خانوارها در سامانه املاک و اسکان گفت: الزام سرپرستان خانوار به ثبت اطلاعات سکونتی و ملکی در سامانه ملی املاک و اسکان این شرایط را ایجاد می‌کند تا بتوانیم وضعیت سکونت سرپرستان خانوار را شناسایی کرده، مالک یا مستاجر بودن را به دست بیاوریم. سپس بر اساس رشد جمعیت و ثبت ازدواج‌ ها، بتوانیم تولید و عرضه مسکن را به جریان پایدار تبدیل کنیم.

به گفته اسلامی، رفع التهاب از بازار مسکن از طریق جلوگیری از احتکار مسکن با ابزار جرایم مالیاتی یکی دیگر از اهداف راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان است.

وی گفت: بر اساس قانون منابع حاصل از مالیات مسکن به "صندوق مسکن" واریز می‌شود. با این‌کار مالیات‌ها در خدمت مسکن و مردم قرار می‌گیرد. امیدواریم بتوانیم از این طریق، کاری کنیم که مسکن از کالای سرمایه‌ای خارج شود و به عنوان کالای مصرفی قلمداد شود.

اسلامی همچنین ابراز امیدواری کرد مردم همکاری و مشارکت لازم را برای ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی در سامانه املاک و اسکان داشته باشند، چون منافع عمومی در آن نهفته است.

طبق بند ۷ از تبصره ۸ این قانون پس از پایان مهلت خوداظهاری موضوع تبصره (۱) این ماده، دستگاه های اجرایی مکلفند خدمات خود از قبیل افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، خدمات ناشی از اعمال سیاست های حمایتی، یارانه ای و کمک معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، تلفن و گاز طبیعی، ارسال اسناد و مدارک مانند گواهینامه رانندگی، گذرنامه، مدارک خودرو، اخطاریه، ابلاغیه، ثبت نام مدارس در منطقه محل اقامت، استحقاق دریافت خوابگاه دانشجویی و امثال آن را صرفا با اخذ کد ملی و بر اساس کد پستی یا شرح نشانی یکتای درج شده مربوط به اقامتگاه اصلی آنان در سامانه املاک و اسکان کشور ارایه کنند.

همچنین حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این تبصره، کلیه ارایه دهندگان خدمات عمومی از قبیل آب و فاضلاب، برق، گاز و تلفن مکلفند قبوض مصرفی را بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه املاک و اسکان کشور، مطابق با کد پستی یا نشانی یکتا و به نام مالک یا بهره بردار صادر نمایند».

به عبارت ساده تر، مفهوم این بند از قانون این است که در صورت عدم ثبت اطلاعات ملکی خود از یارانه، پلاک خودرو، خدمات بانکی، انشعابات خانگی، گذرنامه و ... محروم خواهید شد. در واقع کسی که اطلاعات ملکی خود را ثبت می کند یک کد یکتا دریافت خواهد کرد که مبنای ارایه خدمات دولتی، این کد یکتا خواهد بود.

 گفتنی است؛ ثبت نام در این سامانه به معنای جریمه مالیاتی نخواهد بود. شما می توانید یک اقامتگاه اصلی و یک اقامتگاه فرعی غیر از شهر محل اقامت خود داشته باشید که مشمول مالیات نخواهند شد و همچنین خانه های واقع در روستاها و شهرهای دارای جمعیت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر در صورت خالی بودن مشمول مالیات نمی شود.

البته واحدهای مسکونی واقع در شهرهای زیر ۱۰۰ نفر جمعیت و روستاها که مالک و بهره بردار آنها هریک جداگانه در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد در حکم خانه خالی تلقی و مشمول جریمه ای معادل ۲۰ درصد مالیات سال اول این قانون خواهد شد.

همچنین واحدهای نوساز نیز پس از ۱۲ ماه و در طرح پروژه های انبوه سازی پس از ۱۸ ماه از زمان صدور گواهی اتمام عملیات ساختمانی مشمول مالیات موضوع این ماده می شوند.

 مطابق با این قانون در صورتی که ملک به مدت ۱۲۰ روز متوالی یا غیر متوالی در طول سال مالیاتی خالی باشد، مشمول مالیات بر خانه خالی خواهد شد که ۶ برابر مالیات متعلقه به خانه‌های اجاره‌ای در سال اول، ۱۲ برابر مالیات متعلقه به خانه‌های اجاره‌ای در سال دوم و ۱۸ برابر مالیات بر خانه‌های اجاره‌ای در سال سوم است.

لازم به ذکر است که مالیات بر اجاره مطابق با قانون بین ۱۵ تا ۳۵ درصد اجاره، بسته به میزان اجاره است در نظر گرفته شده است. در صورتیکه مالک بیش از ۵ واحد مسکونی خالی داشته باشد، مشمول مالیات دو برابری می شود. فرسودگی، ملاک عدم شمولیت در مالیات نیست و به هر حال ملک مشمول مالیات خانه خالی می گردد. پس از تغییر محل سکونت، ظرف مدت حداکثر یک ماه بایستی اطلاعات محل سکونت جدید را در سامانه ثبت شود.

بر همین اساس، مرکز ارتباط مردمی سامانه ملی املاک و اسکان کشور با شماره ۵۹۱۹۸-۰۲۱ وشماره پیامکی ۰۲۱۱۹۳ برای پاسخگویی به صورت ۲۴ ساعته آمادگی دارد.

شهروندان تهرانی با گرفتن شماره ۵۹۱۹۸ و شهروندان دیگر استان‌های کشور با شماره‌گیری ۰۲۱۵۹۱۹۸ می‌توانند در گفت‌وگو با کارشناسان مرکز ارتباط مردمی سامانه ملی املاک و اسکان کشور موضوع‌ها و سوالات خود را مطرح کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه