تحلیل نرخ دلار در ماه های آتی
برای پیشبینی ارزش ریال/دلار، لازم است عوامل مختلف و گاه متضاد را مورد بررسی قرار داد.
مهدی آزادواری کارشناس مسائل اقتصادی- خبرگزاری موج؛ برای پیشبینی ارزش ریال/دلار، لازم است عوامل مختلف و گاه متضاد را مورد بررسی قرار داد. این بررسیها عمدتا به دو صورت کمٌی و غیر کمٌی هستند، منظور از کمی، عوامل قابل اندازه گیری همچون ترازتجاری، شرایط بودجه و ... منظور از غیر کمی، مواردی همچون میزان دسترسی به ارز و هیجانات بازار و ... می باشد.
با در دست داشتن موارد کمی میتوان بر مبنای انواع مدلهای اقتصادی ارزش ارز را بدست آورد اما این ارزش همواره بصورت شدیدی تحت تاثیر چشم اندازهای تورمی قرار میگیرد. در چارت زیر مشاهده میشود که پس از مشخص شدن نتایج انتخابات امریکا و باخت ترامپ، چشم انداز تورمی موجود بشدت افت کرد و قیمت وارد روند نزولی گردید. این چشم انداز تا ۱۵ روز قبل از انتخابات در شرایطی بود که پول تبدیل به "پول داغ" شده بود و نبود ضربه گیر بورس بواسطه شرایط پیش آمده از مرداد ماه ، عملا نرخ دارایی های ضد تورمی و نرخ ارز را به سمت بالا پرتاب کرده بود. پس از روی کار آمدن بایدن، قیمت شروع به افت کرد که باعث شد قیمت در کانال ۲۱.۶۰۰ الی ۲۶۰۰۰ هزار تومان در نوسان باشد.
قیمت دلار تقریبا در حدود ۸ ماه است در این محدوده در حال نوسان است و هیچکدام از اخبار و اطلاعات نتوانسته باعث شکستن این سقف گردد. در نتیجه با توجه به نوع کانال برای پیش بینی حرکت در وهله اول باید تکلیف این کانال مشخص گردد و پس از آن در مورد ادامه روند قیمتی پیش بینی نمود.
مکان فعلی قیمت در چارت مشخص شده است. قیمت با شیب بسیار کمی در حال حرکت به سمت خط مقاومتی ضلع بالای مثلث در محدوده 2486 تومان می باشد. از طرفی نیز توانسته خود را بالای خط مقاومت 2418 تومان تثبیت کند. این اتفاق نشان میدهد قیمت فعلا برای حرکت در مسیر رشد و خارج شدن از مثلث احتیاج به زمان دارد و در صورت گذر از این منطقه اقدام به تست دوباره عدد 26 هزار تومان خواهد کرد.
شکست مقاومت مثلث یا ریزش قیمت، دوباره بحث چشم انداز تورمی را پیش میکشد، اتفاق مهم در هفته های پیش رو امکان بازگشت دوباره آمریکا به برجام است که اثر کاهشی بر روی چشم انداز تورمی دارد، در صورت بروز این اتفاق قطعا حمایت 2418 تومان شکسته شده و قیمت را به سمت پایین پرتاب میکند. از لحاظ کف قیمتی نیز پایین ترین قیمت در حدود 20،350 تومان است که بصورت سایه بوده و نشان میدهد تقاضا در آن نقطه بشدت قدرتمند بوده است.
بنابراین در خصوص رفتار نرخ ارز دو سناریو شکل میگیرد:
- توافق: منجر به کاهش نرخ نهایتا تا محدوده نزدیک به ۲۰ هزار تومان می شود.
- عدم توافق: در گام اول نرخ ارز تا ۲۶ هزار تومان افزایش یافته و در صورت شکستن این مقاومت به سرعت به ۲۹ هزار تومان و پس از آن به ۳۲ هزار تومان خواهد رسید.
ارسال نظر