خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
سفره های بدون لبنیات!
طبق سند چشم انداز ۱۴۰۴ و مطابق استانداردها باید مصرف سرانه لبنیات در ایران به ۱۳۰ تا ۱۵۰ کیلو می رسید، اما در شرایط کنونی تقریبا سرانه به ۷۰ کیلوگرم رسیده، زیرا قیمت لبنیات میانگین بیش از تورم عمومی گران شده اند.
، شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک ۱۰ مرداد ماه مصوبهای مبنی بر افزایش قیمت شیر و آزادسازی صادرات محصولات دامی داشت تا به نوعی افزایش هزینه های دامداران و... را جبران شود، زیرا به گفته سخنگوی صنایع شیر ایران در یک سال گذشته با افزایش قیمت نهاده های دامی هزینه تمام شدهی قیمت شیر از قیمت مصوب آن در آبان ۹۹ بالاتر رفته بود، به همین دلیل افزایش قیمت شیر اجتناب ناپذیر بود.
سید محمدرضا بنی طبا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در سال های اخیر سرانه مصرف شیر در ایران کاهش یافته است، افزود: طبق سند چشم انداز ۱۴۰۴ و مطابق استانداردها باید مصرف سرانه لبنیات در ایران به ۱۳۰ تا ۱۵۰ کیلو می رسید اما در شرایط کنونی تقریبا سرانه به ۷۰ کیلوگرم رسیده است.
او با تاکید بر اینکه میزان تولید به دلیل پایین آمدن مصرف سرانه با میزان تقاضای موجود هماهنگ شده است، تصریح کرد: اگر میزان تقاضا برای مصرف شیر در ایران مطابق با استانداردها بود اگر تمام صنایع لبنی کشور تولید می کردند بازهم تولید برای پاسخگوی به تقاضا نسبت به جمعیت کشور کافی نبود.
در حالی مرکز آمار تورم سالانه ایران را حدود ۴۵ درصد اعلام کرده است که در یک سال گذشته قیمت لبنیات در ایران بیش از ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است، برای نمونه قیمت شیر از سال گذشته تا کنون از ۷ هزار و ۵۰۰ تومان به قیمت میانگین ۱۳ هزار تومان رسیده و در برخی برندها حداقل ۱۲ هزار تومان و برخی دیگر دیگر برای یک لیتر شیر حداقل ۱۵ هزار تومان دریافت می کنند، درباره کره افزایش قیمت بسیار شدید تر است به طوری که این محصول در یک سال گذشته از ۴۵۰۰ تومان به حدود میانگین ۱۱ هزار تومان رسیده است.
همچنین قیمت ماست در یک سال گذشته حدود ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است، چراکه در شرایط کنونی قیمت هر کیلو ماست گاوی پاستورریزه حداقل ۲۵ هزار تومان است و و در برخی برندها به کیلویی ۳۰ هزار تومان هم می رسد، قیمت ماست گوسفندی هم کیلویی بیش از ۴۰ هزار تومان به فروش می رسد.
قیمت پنیر هم از آن دسته از محصولات لبنی است که در یک سال گذشته حدود ۷۰ درصد افزایش یافته است به طوری که برای نیم کیلو از حدود ۱۴ هزار تومان به طور میانگین به حدود ۲۴ هزار تومان رسیده است و این رشد قیمت ها هرچند گفته می شود تحت تاثیر گرانی شیر است اما بیشتر از افزایش قیمت شیر تورم را تجربه کرده اند و به نوعی شرکت ها هر محصول لبنی را که جزو گروه اول لبنیات نیست و قیمت مصوب ندارد را بیشتر گران کرده اند و دولت هم دریغ از سیاست گذاری برای تخصیص یارانه به مصرف کنند و ...
در شرایط کنونی پیش بینی می شود تبعات استفاده کم دهک های پایین، گریبان جامعه را بگیرد و علاوه بر تحمیل هزینه های درمانی و ... منجر به بروز مشکلاتی برای فرزندان و .... شود.
ارسال نظر