حرکت بورس در آبان ماه صعودی می شود؟
با توجه به شرایط بازار سرمایه دو استراتژی برای شاخص کل وجود دارد که هر دو در ادامه صعود شاخص کل تا محدوده یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی را تایید می کنند اما تفاوت آنها در بازه زمانی اصلاح و سطح حمایتی است.
به گزارش خبرگزاری موج؛ در حال حاضر دو مسیر برای شاخص کل بورس متصور است که بر پایه استراتژی نخست شاخص کل تا محدوده ای یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد افت می کند و بعد روند صعودی تا یک میلیون ۸۰۰ هزار واحد را آغاز می کند و در استراتژی دوم شاخص به خط روند و محدوده یک میلیون و ۳۸۰ هزار واحد روند رشد خود را آغاز می کند.
استراتژی اول حکایت از شکستن موقت کف کنونی و سپس رشد مجدد و تشکیل الگوی سر و شانه معکوس و رشد تا حوالی ۱.۸ تا ۲ میلیون واحد دارد. استراتژی دوم تاکید بر حرکت نوسانی در همین محدوده کف و سقف مینور کنونی و سپس شکست سقف مستطیل به سمت بالا یا شکست داخلی کف پایینی و سپس حرکت به سمت بالا تا همان محدوده یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی وجود داد.
اما آغاز این مسیر نیازمند درجا زدن سهام و دست به دست شدن آن است تا سهامدارانی که با هدف نوسانگیری وارد نماد شدند، خارج شوند و سهام روند صعودی خود را آغاز کند، بنابراین آغاز این حرکت می تواند از میانه آبان ماه آغاز شود و تا آن زمان ممکن است شاخص کل محدوده ای یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد را در بدترین حالت ببیند و در حالت خوشبینانه ممکن است شاخص در محدوده ای یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی تا یک میلیون ۴۰۰ هزار واحد کف سازی کند.
وضعیت تکنیکال شاخص کل
در شرایط کنونی شاخص کل نخستین حمایت خط روند را در محدوده ای یک میلیون و 380 هزار واحد دارد، اما با توجه به وضعیت حجم معاملات و ارزش معاملات خرد که در محدوده 5 هزار میلیارد تومان در هفته گذشته تثبیت شده به نظر نمی رسد واکنشی به خط روند بلندمدتی داشته باشد
مشخصه مهم و معتبر برای خط روند صعودی این است که سقف جدیدی که بعد از برخورد به خط روند صعودی تشکیل شده بالاتر از سقف قبلی باشد، اما کندل اخیر شاخص زیر سقف کندل قبلی شکل گرفته است یعنی در این چارت اگه سقفی که اخیرا شکل گرفته به جای محدوده یک میالیون و 440 هزار واحدی بالاتر از یک میلیون و 484 هزار واحدی بود در آن صورت می توان تایید کرد که واکنش به این خط روند معتبر است.
از طرف دیگر اتفاقات اخیر هم نشانه داده که عملا بورس ایران بیشتر از اینکه تکنیکال رفتار کرده باشد به خبرهای سیاسی واکنش نشان داده است و در دو ماه گذشته هم سیاست دولت مبنی بر فروش اوراق در بازار بدهی باعث شده که بیش از 80 درصد از نقدینگی از بازار سهام خارج شود و این موضوع به زنگ خطری برای بازار تبدیل شده است، زیرا تجربه سال گذشته نشان می دهد که وقتی بازار بدهی رونق می گیرد حداقل یکی دو ماه بازار سهام قفل صف قروش خواهد بود.
بنابراین در حالتی که سقف دوم از سقف اول پایین تر است احتمال شکسته شدن حمایت خط روند حدود ۷۰ درصد و احتمال واکنش به حمایت خط روند و صعود شاخص تا بالاتر از سقف قبلی کمی بیش از ۳۰ درصد است.
بنابراین اینکه انتظار داشته باشیم بازار در هفته جاری بتواند چند روز پیاپی مثبت باشد کمی دور از انتظار و 30 به 70 درصد است.
به عبارت دیگر حمایت نزدیک به خط روند به احتمال ۷۰ درصد از دست می رود و به احتمال ۳۰ درصد حفظ می شود.
ارسال نظر