English

کریمی سنجری:

گرانی خودرو ریشه در تورم و ناکافی بودن عرضه دارد

کریمی سنجری با اشاره به اینکه تورم، فاصله زیاد میان تقاضا و عرضه و همچنین مشکلات در حوزه کلان اقتصادی از دلایل گرانی خودرو هستند، گفت: برای کاهش فاصله عرضه و تقاضا نیازمند افزایش تولید خودرو در کشور هستیم.

گرانی خودرو ریشه در تورم و ناکافی بودن عرضه دارد

به گزارش خبرگزاری موج؛ حسن کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو با اشاره به ادعای خودروسازها مبنی بر اینکه یکی از دلایل افزایش قیمت تمام شده، قیمت بالای مواد اولیه است، گفت: در حال حاضر قیمت فروش کارخانه ای زیر قیمت تمام شده است و شرکت های خودروساز فروش همراه با زیان انجام می دهند و دلیل این زیان را بالا بودن قیمت مواد اولیه می دانند. به عنوان مثال آن‌ ها می گویند قیمت فولاد بر اساس تورم و قیمت روز ارز محاسبه می شود اما قیمت خودرو به صورت دستوری تعیین می شود.

وی با اشاره به اظهار نظر برخی مسئولین اظهار کرد: برخی مسئولین اعتقاد دارند باید در زنجیره ارزش خودرو و از تعیین مواد اولیه تا فروش قیمت ها کنترل شود و در حقیقت دامنه مداخله گری دولت تا انتهای زنجیره ادامه دهند. این کارشناس صنعت خودرو در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو از عوامل اثرگذار بر قیمت بالای خودرو گفت و بیان کرد: نخستین عامل، تأثیر پذیری قیمت خودرو از شاخص های اقتصادی است. وقتی نتیجه تورم، افزایش نرخ ارز است، می توان انتظار افزایش قیمت خودرو را نیز داشت.  وی تفاوت عرضه و تقاضا را عامل دیگر گرانی خودرو دانست و عنوان کرد: تولید با نیاز واقعی مصرف کننده تفاوت دارد؛ متأسفانه در عین حال که تولید خودرو کافی نیست، از سوی دیگر ممنوعیت واردات نیز داریم. در سال جاری تولیدات خودرو نسبت به پایه سال ۱۳۹۶ حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افت کرده است و همین موضوع باعث می شود رقابت برای خرید خودروی صفر کیلومتر برای مردم زیاد شود و در نتیجه قیمت افزایش یابد. کریمی سنجری قیمت تمام شده بالای خودرو را ریشه در خودورسازان عنوان کرد و گفت: اگر دولت می خواهد کمکی به مردم کند، باید در حوزه شاخص های کلان اقتصادی اقدامات جدی انجام دهد و مسائلی همچون تحریم نیز باید حل شود. به جز این مورد، دو مشکلی پیش تر ذکر شد را می توان در خود خودروسازی حل کرد. وی افزود: این‌که بین عرضه و تقاضا فاصله داریم، یک راه حل ساده دارد و آن هم افزایش تولید است. اگر قیمت دستوری را حذف کنیم، لزوما منجر به افزایش تولید نمی شود. در سال ۱۳۹۶ یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو تولید کردیم که بخش زیادی از آن شامل خودروهایی بودند که مونتاژ می شدند و در حقیقت مربوط به شرکت های خارجی بودند. از سال ۹۷ که تحریم شروع شد و آن شرکت ها ایران را ترک کردند، نتوانستیم تولید کشور را بیش از ۹۰۰ هزار خودرو در سال کنیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه