English

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد؛

مصرف سالانه ۳۵ هزار تن آفت‌کش در کشور/ مشکلی در تأمین سموم تا شهریور ۱۴۰۱ نداریم

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سمی که سالانه برای مبارزه با عوامل زیان رسان مصرف می‌شود حدود ۳۵ هزار تن بوده و تا شهریورماه ۱۴۰۱ کلیه سموم مورد نیاز بخش کشاورزی به لحاظ کمی و تنوع در فروشگاه‌ها و انواع شرکت‌های وارد کننده موجود است و مشکلی از نظر آفت کش ها تا پایان شهریور ۱۴۰۱ نخواهیم داشت حتی اگر سمی وارد کشور نشود.

مصرف سالانه ۳۵ هزار تن آفت‌کش در کشور/ مشکلی در تأمین سموم تا  شهریور ۱۴۰۱ نداریم

به گزارش خبرگزاری موج؛ کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در نشست خبری با خبرنگاران به تشریح برنامه های این سازمان برای مبارزه با آفت کش های تقلبی و غیرمجاز پرداخت و گفت: سالانه به طور متوسط حدود ۲۰ میلیون هکتار مبارزه با آفت‌ها انجام می‌شود که سال گذشته حدود ۲۱ میلیون هکتار سطح مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز را داشتیم.

وی افزود: سمی که سالانه برای مبارزه با عوامل زیان رسان مصرف می‌شود حدود ۳۵ هزار تن بوده و تا شهریورماه ۱۴۰۱ کلیه سموم مورد نیاز بخش کشاورزی به لحاظ کمی و تنوع در فروشگاه‌ها و انواع شرکت‌های وارد کننده موجود است و مشکلی از نظر آفت کش ها تا پایان شهریور ۱۴۰۱ نخواهیم داشت حتی اگر سمی وارد کشور نشود.
 
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور بیان کرد: رویکرد اصلی سازمان حفظ نباتات این است که سایر روش‌های مبارزه از جمله بیولوژیک، فیزیکی و مکانیکی را در دستور کار خود قرار دهد و فقط زمانی که ناچار باشیم، مبارزه شیمیایی را انجام می‌دهیم.

وی تأکید کرد: توسعه برنامه بیولوژیک در دستور کار سازمان حفظ نباتات است تا سموم پرخطر را از چرخه مصرف خارج کنیم.

چنگلوایی اظهار کرد: طی چند سال اخیر حدود یکصد قلم سم پرخطر را از فهرست سموم مجاز خارج کرده‌ایم در سال ۱۳۷۵، ۲۹ درصد سبد آفتکش‌ها را سموم پرخطر تشکیل می‌داد و فقط ۲۱ درصد سموم کم‌خطر داشتیم و بقیه سموم خطر متوسط داشتند که در سال ۱۳۹۲ سموم پرخطر از ۲۹ درصد به ۹ درصد و سموم کم‌خطر به ۶۴ درصد رسید.

رئیس سازمان حفظ نباتات در ادامه گفت: در حال حاضر کلیه سموم پرخطری که در سبد آفتکش‌ها وجود دارد ۵ درصد است و ۸۱ درصد از سموم، کم‌خطر هستند و بقیه سموم نیز خطر متوسط دارند.

وی بیان کرد: برنامه ما این است که سموم پرخطر را به حداقل ممکن و حتی به صفر برسانیم و زمانی این برنامه محقق می‌شود که جایگزین مناسبی برای سموم پرخطر پیدا کنیم که احتمالاً ظرف حداکثر دو سال آینده کلیه سموم یا کم‌خطر و یا متوسط خطر باشند.

 
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه