ماجرای مالباختگان صرافی کریپتولند به کجا رسید؟
وضعیت مالباختگان صرافی کریپتولند هنوز در هاله ای از ابهام است در حالی که مسئولان قضائی قول همکاری داده اند، با این حال مدیران این صرافی به بهانه های مختلف کاربران این صرافی را در بلاتکلیفی نگهداشته اند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، بازداشت سینا استوی مدیرعامل صرافی کریپتولند در ۲۷ اردیبهشت ماه سال جاری به جرم کلاهبرداری موجی از نگرانی ایجاد کرده بود در همان زمان عباس آشتیانی رئیس وقت کمیسیون بلاک چین و رمز ارز سازمان نظام صنفی رایانهای گفته بود: «مردم نگران دارایی های دیجیتال خود نباشند. طبق شنیدهها و مذاکرات انجام شده دارایی دیجیتال مردم بعد از بررسی سوابق تراکنشها و صحت تراکنشهای سکوی کریپتولند به آنها باز خواهد گشت.»
پس از دستگیری مدیران مختلف صرافی " کریپتولند " به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور اعلام شد تمامی کاربران باید برای تعیین تکلیف سرمایهشان، اطلاعات و جزییات دارایی خود را در مورد میزان سرمایه موجود در این صرافی به طور کامل در سایت گرداب وارد کنند. در همین راستا مقامات قضایی این پرونده اعلام کرد: کاربران به منظور دریافت داراییهایشان باید با مراجعه به وبسایت کریپتولند، که حالا به «سامانه عودت دارایی کاربران کریپتولند» تبدیل شده، مشخصات و دارایی خود را برای شروع حسابرسی وارد کنند تا بتوانند با مراجعه به این سامانه از وضعیت تایید لیست داراییهای خود مطلع شوند.
با این حال کاربران کریپتولند هنوز دارایی خود را دریافت نکردند و در طول ماههای گذشته چندین بار دست به تجمعات اعتراضی زیادی برای بازپسگیری دارایی خود برگزار کردند و مقامات قضایی نیز بارها برای برگرداندن پول کاربران وعده دادند اما تا کنون هیچ کدام از وعدهها محقق نشد.
شرکت یکتا اکسیر سبز که با نام تجاری کریپتولند از سال ۱۳۹۶ در زمینه بلاکچین و رمزارزها فعالیت داشته و جزو اولین صرافیهای رمز ارز در ایران بود و بیش از ۲۰۰ هزار کاربر داشت که همان زمان با این اتفاق و مسدود شدن صرافی رمزارز کریپتولند، فعالیت این صرافی به حالت تعلیق درآمد و از آن زمان امکان واریز و برداشت پول و دسترسی به داراییهای دیجیتال برای کاربران مسدود شد. در آخرین وضعیت رسیدگی به درخواستهای کاربران صرافی کریپتولند اعلام شد: با دستور قضایی و همراهی و نظارت عوامل انتظامی، آقای سینا استوی نسبت به آماده سازی و فعال نمودن سایت صرافی کریپتولند جهت دسترسی کاربران به دارائیهای خود، مشغول بوده و به زودی پس از رفع موانع فنی سایت جهت دسترسی کاربران بازگشایی خواهد گردید.
ذبیح الله خداییان سخنگوی قوه قضائیه در شهریورماه خبر از توزیع ۱۳۰ میلیارد تومان به زیاندیدگان کرپیتولند داده بود، گفت:« در پرونده کریپتولند حدود هشت نفر بازداشت هستند و افراد زیادی در این پرونده متضرر شدهاند. این شبکه حدود ۲۸۹ هزار نفر کاربر داشته است و میزان مطالبات آنها بیش ۲۰۰ میلیارد تومان است. با کمک سازمان اطلاعات سپاه و دادسرای تهران اقدامات خوبی در جهت شناسایی متهمان و اموال آنها جهت توزیع بین مالباختگان صورت گرفته است.»
در اواخر آبان ماه خبری درباره آزادی سینا استوی مدیر عامل صرافی کریپتولند منتشر شد و او سپس مدعی شد «در حال توسعه زیرساخت صرافی کریپتولند برای پرداخت دارایی کاربران است و کاربران قدیمی نیز میتوانند برای جبران ضرر دو ماه بدون کارمزد از خدمات صرافی استفاده کنند.»
براین اساس تعداد ۶ نفر از نمایندگان کاربران جهت اطلاع از روند کار صرافی و بیان خواسته ها و نظرات کاربران و مشاهده میدانی شرایط ، موفق به دیدار با سینا استوی شدند. نمایندگان کاربران صرافی کریپتولند اعلام کرده اند که « راه اندازی سایت و بازگشایی صرافی به طور کامل و در شرایطی که تمامی ملاحظات امنیتی شبکه جهت دسترسی ایمن و تحت کنترل و پایش برای دسترسی آنان به وجوه ریالی و ارزی حداقل ظرف چند هفته آینده امکان پذیر نخواهد بود، زیرا دفتر و محل سایت اصلی صرافی که زیر ساختهای فیزیکی و سخت افزاری مورد نیاز اولیه استارت کار در آنجا قرار داشته ، طی ماههای گذشته به مالک اصلی تحویل گردیده و مالک نیز اقدام به واگذاری محل به مجموعه ای دیگر نموده، زیر ساختهای فیزیکی و سخت افزاری را واگذار کرده است و تا کنون رایزنی و پیگیریها از طرف آقای استوی در خصوص بازپس گیری محل مورد اشاره ( که در یک قلم فقط بیش از ده کیلومتر کابل کشی جهت سیستمهای موجود در آنجا وجود داشته است) نتیجه بخش نبوده است. همچنین به دلیل مسائل امنیتی که از طرف مقام محترم قضائی عنوان شده تا کنون اجازه دسترسی مستقیم مدیر عامل صرافی کریپتولند به منابع مالی و حسابهای بانکی برای ایشان میسر نشده که این مسأله نیز مستلزم پیگیری جدی است تا ان شاالله با همراهی و مساعدت مسئولین محترم قضائی و دستیابی به راهکاری معقول و قانونی ، نهایتا این مشکل نیز در اسرع وقت رفع شود تا منابع مالی مورد نیاز صرافی تأمین شود. در این خصوص پیشنهاد مدیرعامل صرافی کریپتولند این بود که جهت اطمینان خاطر کاربران و اطلاع میدانی از شرایط صرافی در طول هفته و با هماهنگی قبلی هر سری تعدادی از کاربران در صرافی شخصا حضور یافته و بیننده و شنونده شرایط باشند.
راهکار حل این مشکل چیست؟
یک کارشناس حوزه ارزهای دیجیتالی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج در خصوص راهکار حل این مشکل گفت: باید توجه داشت که اپلیکیشن های صرافی داخلی همه بصورت اوپن سورس یا با گرفتن یک API از خارج کار می کنند و قابلیت جایگزینی توسط سایر صرافی های دیگه را دارند. البته نباید فراموش کرد که این صرافی حتی با وجود چندین سرور نیز می تواند به فعالیت قبلی خود بازگردد، در واقع ابتدای کار می تواند با ایجاد کیف پول از سرمایه کاربران صیانت کرده و مشخص شود هر کدام از آنها چقدر دارایی دارند و بعد بحث انتقال دارایی رمزارزی به کیف پول های خارج از این صرافی اجرا شود، این روند می تواند بدون انجام هرگونه معامله یا واگذاری دارایی ها باشد تا از این طریق تراکنش قابل کنترل باشد از طرف دیگر این صرافی هنوز زیرساخت های لازم برای انجام صدها تراکنش در ثانیه را ندارد. حال باید دید که اگر مسئولان دغدغه حل مشکل مردم را دارند آیا زیرساخت های حقوقی لازم برای اجرای این عمل را فراهم می کنند یا خیر!؟
ارسال نظر