English

معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با موج مطرح کرد؛

نوسازی ۱۶۷ هزار کامیون از محل صرفه جویی سوخت / قیمت کرایه حمل متناسب با تورم است

داریوش امانی گفت: برنامه نوسازی ۱۶۷ هزار کامیون را از محل صرفه جویی سوخت در دست اجرا داریم که بر مبنای تفاهمنامه سه وزارتخانه راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و نیز وزارت نفت انجام می شود.

نوسازی ۱۶۷ هزار کامیون از محل صرفه جویی سوخت / قیمت کرایه حمل متناسب با تورم است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، داریوش امانی معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در بازدیدی که از خبرگزاری موج داشت به تشریح برنامه و اقدامات سازمان راهداری در یک سال گذشته پرداخت و تاکید کرد که صنعت حمل و نقل جاده ای به دلیل اینکه حدود ۹۰ درصد از حجم مبادلات بار و مسافر را به خود اختصاص داده، نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد، از این رو برنامه نوسازی ۱۶۷ هزار کامیون را از محل صرفه جویی سوخت در دست اجرا داریم که بر مبنای تفاهمنامه سه وزارتخانه راه و شهرسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزارت نفت انجام می شود.

در ادامه متن کامل این گفتگو را می خوانید؛

در ماه های گذشته موضوع ترخیص کامیون های وارداتی با چالش های مواجه شده بود و چندباری هم گمرک اعلام کرده بود که این خودروها باید ترخیص شوند، اما فرایند اجرا کُند است، بلاخره این موضوع به کجا رسید؟

مساله ترخیص کامیون های وارداتی با سن کمتر از سه سال برطرف شده است و علت تعویق در ترخیص این بود که کار فرابخشی بود و دستگاه های دیگر هم علاوه بر وزارت راه و شهرسازی در ترخیص این کامیون ها نقش داشتند و هماهنگی لازم باید انجام می شد، از این رو بعد از دو ماه دوندگی که برای ترخیص این کامیون ها انجام دادیم با ورود دستگاه قضائی فرایند ترخیص تسهیل شد، زیرا قبل از ورود دستگاه قضائی به این مساله حدود ۴۰۰ دستگاه کامیون شماره گذاری شده بود.

برای ترخیص کامیون ها از گمرک، هماهنگی در چه زمینه هایی نیاز بود؟

برای نمونه منشا ارز واردات این کامیون ها باید مشخص باشد و بانک مرکزی تایید کند، گواهی استاندارد، گواهی محیط زیست، وضعیت خدمات پس از فروش و کامیون اسقاطی باید داده می شد تا این کامیون ها از گمرک ترخیص می‌شدند. در حال حاضر هم از ۷ هزار کامیون ثبت سفارش شده ۳ هزار کامیون ترخیص شده و ۱۲۰۰ کامیون هم شماره گذاری شده اند.

در حال حاضر شرایط واردات کامیون های کارکرده چیست و باید چه روالی را طی کنند؟

در حال حاضر وقتی کامیونی به سن ۲۵ سالگی می رسد باید اسقاط شود؛ حال با توجه به تحریم ها امکان راحت اسقاط کامیون ها وجود نداشت و ما تلاش کردیم که کورسوی نوسازی خاموش نشود از این روی هر ساله قراردادهای را با شرکت های داخلی و واردکننده برای نوسازی کامیون ها منعقد کرده ایم؛ زیرا در ماده ۳ بندی احکام دائمی این اجازه را داده که امکان واردات کامیون های با کمتر از سه سال کارکرد وجود داشته باشد. پیش از این آیین نامه، سن فرسودگی در دیوان عدالت اداری رد شده بود و چون قانون بود، زمینه اجرای آن هم وجود نداشت و از طرف دیگر اسقاط کامیون ها در قانون نیامده است، اما در آیین نامه دولت آمده است.

در شرایط کنونی سیاست هایی که برای نوسازی کامیون ها تعیین شده سهم واردات برای اجرای این برنامه چقدر تعیین شده است؟

طبق برنامه باید حدود ۲۰ درصد از کامیون های مورد نیاز برای اجرای طرح نوسازی از طریق واردات انجام شود، همچنین تاکنون قراردادهایی با خودروسازان داخلی انجام شده که بر مبنای آن ۱۰۰۰ دستگاه فوتون توسط ایران خودرو دیزل تحویل خواهد شد که البته هنوز منابع بانکی آن تامین نشده است و قرارداد ۵۰۰۰ هزار دستگاه کامیون هم با شرکت ماموت و تحویل حدود ۷۰۰ دستگاه کامیون دیگر با دو شرکت شایان دیزل و بهمن دیزل از شرکت های خصوصی منعقد شده است.

در سطح کلان چه برنامه ای برای نوسازی ناوگان حمل و نقلی وجود دارد؟

طبق تفاهمنامه ای که بین وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نفت منعقد شده قرار است از محل صرفه جویی سوخت نوسازی ناوگان حمل و نقلی انجام شود.

بسیاری از  اصناف و واحدی تولید در حال حاضر نسبت به هزینه حمل معترض هستند و معتقدند برخی از راننده ها هزینه حملی را علاوه بر بارنامه دریافت می کنند و این مبلغ در پشت بارنامه درج می شود و هزینه سربار را بالا می برد، نظر شما در این باره چیست؟

در شرایط کنونی نرخ حمل و نقل که براساس تن بر کیلومتر محاسبه شده منطقی است و هر ساله براساس آمار تورم مورد بازبینی قرار می گیرد، البته در برخی موارد با توجه به تورمی که به وجود می آید ممکن است در یک سال سه بار شاخص تن بر کیلومتر تغییر کند و این مساله کاملا به شرایط اقتصادی کشور مربوط است. حالا در برخی مواقع راننده ها اعلام می کنند که نرخ کرایه به صرفه نیست یا مسیر حمل بد است، به همین دلیل خواستار هزینه بالاتر هستند، با این حال ما سامانه ۱۴۱ را راه اندازی کرده ایم که بر مبنای آن مردم می توانند تخلف راننده ها را درباره کرایه اعلام کنند و بعد از ثبت شکایت، کد رهگیری صادر می شود و در دفتر تخصصی مورد ارزیابی قرار می گیرد و اگر تخلف ثابت شود با متخلف برخورد می شود و حتی ممکن است پروانه هوشمند شرکت حمل و نقلی یا حتی مدارک راننده متخلف باطل شود.

یکی از مشکلاتی که درسال های گذشته راننده ها با آن مواجه بودند تامین لاستیک بود، در شرایط کنونی آیا این مساله برطرف شده است؟

تامین لاستیک جزو وظایف وزارت صنعت است، در شرایط کنونی هم نمی توانیم بگویم مشکلی اصلا نداریم اما به عنوان متولی همواره این مساله را پیگیری کرده ایم و حتی در شرایطی که بازار خوب نبوده خودمان توزیع را انجام داده ایم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه