شورای ملی زعفران عامل تضعیف زعفران ایران؟
با وجود رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر رویکرد مدیریت جهادی در سطح ملی و منطقهای با محوریت حمایت از کشاورز و مصرفکننده به تازگی حاشیه های زیادی درباره صنعت زعفران ایران به وجود آمده که به گفته برخی مسئولان این موضوع نشات گرفته از حضور رانتی برخی اعضای تشکل های این صنف است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، نظر به رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها و در راستای فرهنگ اقتصاد مقاومتی، با رویکرد مدیریت جهادی در سطح ملی و منطقهای با محوریت حمایت از کشاورز و مصرفکننده، دولت باید اقدامات عناصر سودجو و مدعی مدافع حقوق کشاورزان را شناسایی کند، هرچند ممکن است این افراد در قالب تشکل ها منافع فردی را پیش برده باشند. برای نمونه به تازگی خبرها حاکی از این است که اعضای شورای ملی زعفران و برخی نمایندگان فعلی اتحادیه صادرکنندگان زعفران که بیش از ۲۰سال با استفاده از رانت بهصورت متمادی سکاندار این حیطه بودهاند و هیچگونه عملکردی برای ارتقای این صنعت و حمایت از کشاورزان نداشته اند، از این رو شورای شهرهای زعفران خیز هم در این بیانیه خواستار رسیدگی دولت در این بخش شده اند.
در همین رابطه رئیس شورای شهرستان تربت حیدریه پیشنهاد داده که شورای جدیدی شامل زعفران کاران، فرآوری کنندگان زعفران، اهالی صنعت زعفران و صادرکنندگانی تشکیل شود. همچنین مهدی جهانشیری با بیان اینکه شورای ملی زعفران در سالهای اخیر دستاوردی برای کشاورزان نداشته، بر ضرورت انتخاب عادلانه و صحیح اعضای شورای ملی زعفران و اتحادیه صادرکنندگان زعفران از نمایندگان منتخب کشاورزان و به طور کلی دست اندرکاران و دلسوزان بخش های زنجیره ارزش زعفران تاکید کرده است.
او با اشاره به اینکه تنها هنر اعضای شورای ملی زعفران مصاحبه های بی پایه و اساس و خبرپراکنی آنها در سطح جامعه که منجر به موج سواری رسانه ای برای تحت تأثیر قرار دادن قیمت زعفران در بازار بوده گفته است: اکنون این شورا با تغییر رویه و شایعه پراکنی و نامه نگاری با سازمان های مختلف کشور، در جهت التهاب بازار زعفران به نفع خود و به ضرر کشاورزان گام بر می دارند.
جهانشیری افزود: در سالهای اخیر خلا بزرگی به وجود آمد و در نبود یک تشکل قوی که کشاورزان در آن مستقیما حضور داشته باشند، عده ای سودجو علیه منافع زعفران کاران از هیچ کوششی دریغ نکرده و سعی در آشفته کردن بازار داشتند تا از آب گل آلود ماهی بگیرند.اکنون همه ما مسئولان شهرهای زعفران خیز به نیابت از کشاورزان وظیفه داریم خیانت این افراد را به زعفران کاران آشکار کنیم و نگذاریم مثل چند سال اخیر پول زعفران به جیب دلالان و عدهای خاص برود.
وی در عینحال بیان کرد: نقش فرآوری کنندگان زعفران به عنوان فعالین بازار زعفران باید پر رنگ تر از قبل باشد.خدمتی که آنها به ارتقای کیفیت زعفران در این سال ها کرده اند ستودنی است و در سال های اخیر با تلاش آنها تعریف جدیدی از کیفیت زعفران ارائه شد و قطعا واژه دلال، برازنده این قشر پر تلاش نیست.
ارسال نظر