اگر بلیت هواپیما ارزان فروخته شود، سازمان هواپیمایی نظارتش را کمتر می کند؟!
کارشناس گردشگری در یادداشتی آورده است: اگر بلیت هواپیما ارزان فروخته شود، سازمان هواپیمایی نظارتش را کمتر می کند؟!
به گزارش خبرگزاری موج، عطا احمیراری کارشناس گردشگری در یادداشتی آورد: مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتگو با خبرگزاری صداسیما با تعیین قیمت حدودا ۴۰ دلاری هزینه های جاری هر ساعت صندلی-پرواز گفت: اگر کسی پایینتر از این قیمت بلیت بفروشد، یا از الزامات ایمنی ضروری صنعت کاسته و یا از جای دیگری کم میگذارد.
اولا: نرخ جهانی هر ساعت صندلی-پرواز حدود ۲۰تا۲۵ دلار است. براساس گزارش های منتشر شده در ژورنال شرکت های هوایی آمریکا، جزییات هزینه های عملیاتی پروازهای مسافری در سال ۲۰۱۹ این گونه بوده است:
سوخت : ۱۷.۷ درصد
نیروی انسانی: ۳/۳۲ درصد
هزینه اجاره یا مالکیت هواپیما: ۱/۷ درصد
اجاره یا مالکیت غیر از هواپیما: ۵/۴ درصد
خدمات فنی و نگهداری: ۸/۷ درصد
پذیرایی: ۷/۱ درصد
هزینه نشست و برخاست: ۹/۱ درصد
قطعات: ۴/۱ درصد
هزینه های حمل نقل و هندلینگ: ۱/۱۳ درصد
سایر هزینه ها: ۷/۱۱ درصد
مطالعات زیادی وجود دارد که نشان می دهد این هزینه ها تقریبا در همه جای دنیا ثابت است اما در کشورمان با توجه به شرایط تحریم و تبعات آن سهم هزینه تامین قطعات بین ۹ تا ۱۱ درصد و خدمات فنی هم حدود ۱۵درصد و جمعا حدود ۲۵ درصد افزایش پیدا می کند، در مقابل تمامی سایر هزینه ها از جمله هزینه ی بالای سوخت و نیروی انسانی به ریال پرداخت می شود. به عبارت ساده تر حداکثر سهم ارزبری صنعت هوایی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است و ۷۵ تا ۸۰درصد از هزینه ها ریالی هستند؛ چیزی حدود ۵ دلار هزینه ی ارزی!
ثانیا: خوب است آقای سامانی به این سوال پاسخ دهند اگر بلیتی زیر قیمت مصوب و ارزان تر فروخته شد، سازمان هواپیمایی نظارتش بر آن هواپیما را زیر سیبلی رد می کند؟ به نظرم دبیر انجمن صنفی ایرلاین ها متوجه نیست که حرفش به تشویش اذهان عمومی دامن می زند والا فرایند فروش بلیت را به ایمنی پرواز گره نمی زد. خوب است مراجع نظارتی این اظهارات را به دقت دنبال کنند.
ثالثاً: ایرلاینهایی که خدمات چارتری انجام میدهند، هزینه هر ساعت صندلی پروازی را با احتساب ۲۰٪ سود متعارف بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان محاسبه میکنند، که بر مبنای قیمت گذاری ۴۰دلاری آقای سامانی، ایرلاینهای مهربان با ضرر بلیت می فروشند! و حساب کتاب آن جور در نمیآید.
رابعاً: بر اساس قانون، ایرلاینها مجاز به فروش چارتری تنها به مسیرهای توریستی مانند کیش و قشم هستند، اگر در سایر مسیرها بلیت چارتری فروخته میشود، روشن است ایرلاین سرویس دهنده تخلف کرده هم سازمان هواپیمایی کشوری که به وظیفه ی نظارتی خود عمل نکرده.
ارسال نظر