مدیرعامل سابق سایپا در گفتگو با خبرگزاری موج مطرح کرد؛
سیاست های دولتی همچنان مخرب صنعت خودرو
سعید مدنی گفت: در حال حاضر به دلیل اینکه دولت در خودروسازی ها به دلیل مسائل سیاسی قیمت گذاری می کند یا مدیران عامل را تغییر می دهد باعث شده این خودروسازی ها نتوانند برنامه استراتژیک برای آینده داشته باشند.
مدیرعامل سابق سایپا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به مشکلاتی که امروز در صنعت و بازار خودروی کشور وجود دارد، گفت: تا زمانی که تحولی در زیرساخت خودروسازها ایجاد نشود، نمی توانیم شاهد تغییری در ساماندهی بازار خودرو هم باشیم. در واقع در حال حاضر اساسی ترین مشکلی که در صنعت خودروی ایران وجود دارد دولتی بودن این شرکت هاست. در سال های گذشته تورم زیادی به کشور تحمیل شده، اما این میزان تورم به قیمت محصولات خودروسازی ها منتقل نشده در شرایطی که بازار آزاد خودرو رشد قیمت خیلی زیادی داشته است و همین مساله زیان هایی را برای صنعت خودرو به وجود آورده است.
سعید مدنی با نگاهی به تناقض هایی که در صنایع دولتی کشور وجود دارد، افزود: در این شرایط پتروشیمی ها خوراک ارزان دریافت می کنند اما محصولات خود را با قیمت جهانی به بازار داخلی عرضه می کنند در حالی که این مساله در صنعت خودروی کشور وجود ندارد و با وجود اینکه خودروسازی ها مواد اولیه گران و با قیمت های روز دریافت می کنند محصولات آنها با تورم کشور عرضه نمی شوند و این یک سیاست متناقض دولت است.
او با اشاره به اینکه هم اکنون شرکت های خودروسازی علاوه بر اینکه مشکلات درون بنگاهی دارند در بیرون بنگاه هم مشکلات زیادی دارند، تصریح کرد: برای نمونه در بخش درون بنگاهی وقتی خودروسازی سالها زیان ده است نمی توانند برنامه ریزی کنند و برنامه استراتژیک برای آینده ندارند این موضوع در سیاست های کلان هم تاثیر منفی می گذارد، به طوری که وزارت صنعت تولید ۳ میلیون خودرو تا سال ۱۴۰۴ برنامه را تعیین کرده که نیاز به زیرساخت دارد، اما در شرایط کنونی زیرساخت برای ساخت ۲ میلیون خودرو بیشتر در کشور نداریم و برای تولید یک میلیون خودرو دیگر به یک میلیارد دلار سرمایه گذاری برای ایجاد نیاز داریم.
او افزود: از طرف دیگر برنامه ریزی شده در آن سال ۹۰۰ میلیون خودرو از کشور صادرات شود این در حالی است که قبلا ما می خواسیم که ۶۰ هزار خودرو صادرات کنیم باید امکانات لجستیکی برای گمرکات و ... ایجاد می کردیم، زیرا زیرساخت های لازم را ندارند حالا در شرایط کنونی هم هیچگونه زیرساختی برای صادرات این خودرو ایجاد نشده اما برنامه برای صادرات یک میلیون دستگاه هدف گذاری شده است و باید اصلاحات لازم انجام شود.
دلایل نداشتن برنامه استراتژیک در صنعت خودرو
مشاور خودرویی وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت با انتقاد به اینکه در دوران بعد از انقلاب خودروسازی های ایران بیش از ۲۵ مدیرعامل عوض کرده اند، گفت: هر چند وقت یکبار به دلیل ملاحظات سیاسی مدیران این خودروسازی ها عوض می شوند به همین دلیل هیچگاه خودروسازی های ایران به دنبال برنامه استراتژیک نمی روند، زیرا مدیران می دانند که هر چند وقت یکبار قرار است به دلیل همین ملاحظات سیاسی عوض شوند.
مدنی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی خودروسازان ایران ده ها هزار میلیارد زیان دارند که نفع آن به دلال های حقیقی و حقوقی می رسد، اظهار کرد: مصرف کننده واقعی هم در قرعه کشی شرکت می کنند، اما از هر ده مصرف کننده واقعی یک نفر در قرعه کشی خودرو می برد و برخی از آنها هم این خودروها را در بازار عرضه می کنند.
او درباره تاثیر سیاست های افزایش قیمت خودرو، گفت: در شرایط کنونی ۱۸ درصد افزایش قیمت برای خودروهای پرتیراژ وضع شد و از آنجایی که در برخی خودروها در بازار آزاد تفاوت قیمت بین ۷۰ تا ۸۰ درصد بود، بعد از اینکه مصوبه افزایش قیمت اتفاق افتاد، در بازار آزاد باز افزایش قیمت رخ داد اما این افزایش خیلی نبود چرا که دیگر خیلی ها حاضر نیستند خودرو را با آن قیمت های بالا بخرند به همین دلیل فروش خودرو در حاشیه بازار می تواند سود دلال ها را از بین ببرد.
ارسال نظر