English

نقش ایران زمین در توسعه تجارت الکترونیک

در طول این سال‌ها خدمات الکترونیک بانک‌ها پیشرفت کرده و بانک ایران زمین یکی از اولین بانک‌هایی بود که پیش از آنکه ویروس کرونا شیوع پیدا کند، خدمات بانکداری الکترونیک را به صورت گسترده پیاده‌سازی کرد.

نقش ایران زمین در توسعه تجارت الکترونیک

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، سابقه فعالیت‌های بانکداری الکترونیک در ایران به پیش از انقلاب بازمی‌گردد. توسعه شگفت انگیز فناوری اطلاعات و گسترش آن به بازارهای پولی و بانکی جهان علاوه بر تسهیل امور مشتریان بانکها، روش های جاری بانکداری را متحول و دگرگون ساخته است. با رشد روزافزون معامالت تجارت الکترونیک در سطح جهان و نیاز تجارت به حضور بانک جهت نقل و انتقال منابع مالی، بانکداری الکترونیک به عنوان بخشی تفکیک ناپذیر از تجارت الکترونیک و داراس نقش اساسی در اجرای آن است. به جرأت می توان گفت: بدون بانکداری الکترونیک، تجارت الکترونیک نیز محقق نخواهد شد.

 سرعت توسعه صنعت انفورماتیک، باعث ایجاد تغییرات عمدهای در شکل پول و سیستمهای انتقال منابع در عرصه بانکداری گردیده و مفاهیم جدیدی را به عنوان پول الکترونیک و انتقال الکترونیکی آن ارائه نموده است. این دو مفهوم ایجاد کننده نوع جدیدی از بانکداری، تحت عنوان بانکداری الکترونیک می باشند.

به صورت کلی بانکداری الکترونیک یا همان اینترنتی فراهم آوردن شرایطی است که کارکنان بانک بتوانند در راستای بالا بردن سرعت و کارائی در ارائه خدمت بانکی در شبعه یا فرایندهای بین شعبه‌ای و حتی بین بانکی از آن استفاده کنند. جنبه دیگر بانکداری الکترونیک به گونه‌ای است که در آن مشتریان بانک‌ها بتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری در بانک، در هر ساعت از شبانه‌روز از طریق کانال‌های ارتباطی امن با خیال راحت عملیات بانک مورد نظر خود را انجام دهند.

در ایران بانک‌ها از اوایل سال ۱۳۷۰ رفته رفته به سمت ارائه خدمات در حوزه بانکداری الکترونیک روی آوردند. در این سال‌ها استفاده دستگاه‌های خودپرداز و کارت‌های اعتباری و ... بیشتر شده و بانک‌ها یکی پس از دیگری ارائه خدمات اینترنتی را آغاز کردند. در سال ۱۳۸۱ شبکه شتاب، یا همان شبکه تبادل اطلاعات بین بانکی آغاز به کار کرد. راه‌اندازی شبکه شتاب به نوعی آغاز دیجیتالی شدن خدمات بانکی در مقیاس گسترده شد.

در طول این سال‌ها خدمات الکترونیک بانک‌ها پیشرفت کرد و آنها یکی پس از دیگر ارائه خدمات آنلاین و دیجیتالی خود را بیشتر و بهتر کردند.

بانک ایران زمین یکی از اولین بانک‌هایی بود که پیش از آنکه ویروس کرونا شیوع پیدا کند، خدمات بانکداری الکترونیک را به صورت گسترده پیاده‌سازی کرده بود تا برای مشتریان دارای ارتباط اینترنتی این امکان فراهم شود که در هر زمان به کلیه خدمات بانکی مورد نیاز دسترسی داشته و برای خود یک شعبه خانگی ایجاد نمایند و توانست با آماده کردن زیرساخت‌های لازم خدمات الکترونیکی را به سرعت بالا و دسترسی آسان برای مشتریان خود فراهم کند تا نه تنها نیاز به مراجعه حضوری مشتریان به بانک و خطر ابتلا به کرونا در طول این فرآیند را برطرف کند، بلکه سلامت کارکنان خود را نیز از این طریق تأمین کرده و ریسک ابتلا به کرونا را برای آنها نیز کاهش دهد.

همچنین مشتریان بانک ایران زمین می توانند امکان استفاده از خدمات اینترنتی فراوانی به صورت حضوری و  غیرحضوری، بدون اتلاف وقت و ریسک ابتلا به بیماری دسترسی داشته باشند. علاوه‌ براین بانک ایران زمین خدمات دیگری مانند دستگاه‌های خودگردان، اپلیکیشن همراه بانک و دستگاه‌های  VTM را هم ارائه می‌کند تا مشتریان بتوانند به معنای واقعی تجربه بانکداری الکترونیکی و غیرحضوری را بچشند.

نکات مهم به هنگام استفاده از سیستم بانکداری اینترنتی

دستگاه رمزیاب وسیله ایست برای ورود به سیستم که توسط بانک برای هر مشتری بصورت جداگانه، شخصی سازی شده و صرفا پس از احراز هویت حضوری مشتری در شعبه در اختیار او قرار می‌گیرد.

مشتریان موظف هستند بلافاصله پس از اخذ دستگاه رمزیاب خود‌، ابتدا نسبت به تغییررمز آن اقدام و در حفظ و محرمانه نگهداشتن آن اهتمام نمایند. در غیر اینصورت بانک هیچ گونه مسئولیتی در قبال خسارت و زیان‌های وارده به مشتریان در اثرسوء استفاده های احتمالی ناشی از دسترسی های غیر مجاز، مفقود شدن و یا به سرقت رفتن دستگاه رمزیاب را بعهده نخواهد داشت.

چنانچه رمزعبورمکررا ۳ بار بصورت اشتباه وارد گردد، سیستم شناسه کاربری شخص را به صورت خودکار غیر فعال می کند و شخص برای فعال سازی مجدد باید از طریق روال درخواست فعال سازی اقدام نماید.

در صورتی که بانک کتبا از فوت، حجر و ورشکستگی مشتری مطلع گردد و همچنین در مواردی که بازداشت نامه‌‌ای از مراجع ذیصلاح قانونی که حق بازداشت اموال اشخاص را دارند دریافت نماید، کد کاربری را غیرفعال و در مورد مانده حساب‌های مرتبط با آن طبق شرایط و مقررات حساب‌های مذکور عمل خواهد نمود.

همچنین بانک می‌تواند کلیه موضوعات مشکوک و اطلاعات مربوط به اشخاص مظنون را در ارتباط با خدمات سیستم بانکداری اینترنتی به مقامات قضائی اعلام دارد تا تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه