جمع آوری ماکارونی در فروشگاه زنجیره ای کوثر جلوی چشم مشتری!/ دست دلال ها در بی خیالی دستگاه های نظارتی باز شد
با وجود اینکه ماکارونی سه برابر شده بازهم در بازار نیست!؟ جواب این سوال ساده است جمع آوری و احتکار ماکارونی توسط عده ای باعث شده الان در بازار هیچ ماکارونی وجود نداشته باشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، دولت رسما با پرداخت یارانه دو ماه که در حساب خانوارها بلوکه شده بازار را رها کرده است؛ آنهم در شرایطی که بحران در بازار ماکارونی در یک هفته اخیر باعث شده تا دلال ها دست بکار شوند. در فروشگاه زنجیره ای کوثر در فیلمی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده، فروشنده جلوی چشم مشتری ماکارونی ها را جمع آوری می کند و دستگاه های نظارتی نیز گویا خواب هستند!
فروشنده بعد از اعتراض مشتری به این کار، علت این مساله را گرانی ماکارونی و اختلاف قیمت آن با بازار عنوان می کنند. حالا با توجه به اینکه سال گذشته در فروشگاه زنجیره ای شهروند هم برنج های مختلف قاطی می شد و به اسم برند دست مردم می دادند امید میرود تعزیرات وظایف خود را فراموش نکرده باشد.
از طرف دیگر سازمان حمایت که یکی از متولیان نظارت بر قیمت ها و عرضه محصولات است به تازگی با تغییر و تحول مواجه شده و رئیس قبلی که مدعی تسلط بر بازار بود کنار رفته و حالا مدیری جدید قرار است این بازار را کنترل کند در حالی که اطلاعات دقیقی از اهمیت نقش این سازمان در تعادل بخشی به بازار ندارد.
سازمان تعزیرات به عنوان دیگر متولی نظارت بر بازار چند وقتی هست که کاملا منفعل بوده و گزارشی خاصی درباره چگونگی نظارت بر بازار ارائه نداده، در حالی که این وظیفه تعزیرات است که بازار را تا زمانی که حرف از گرانی هست رصد کند ولی هنوز ابلاغیه ای محکم و نظارتی محکمتر اجرا نشده که مغازه ها اجناس را گران به مردم نفروشند و اگر چند مغازه و فروشگاه پلمب شود و جریمه های سنگینی برای آنها وضع شود حساب کار دست بقیه نیز می آید.
در حال حاضر خبرها حکایت از این دارد که وزارت جهاد کشاورزی با افزایش قیمت ۱۰۰ درصدی شیر خام موافقت کرده اما هنوز تاییدیه سازمان حمایت را ندارد، بنابراین اگر مغازه ای یا تولیدکننده ای نرخ جدیدی برای عرضه محصول خود تعیین کند تخلف مرتکب شده است، زیرا دولت نهاده ها را در بازرگام تا پایان فروردین ماه با نرخ دولتی به تولیدکننده ها ارائه کرده است و هر زمان که آنها نهاده را آزاد خریداری کردند آنگاه می توانند قیمت محصولات خود را به تناسب نرخ نهاده ها تعیین کنند.
در شرایط کنونی دولت باید سیاست های متفاوت و متنوعی را در بازار دنبال کند، برای نمونه افرادی که ماکارونی های موجود در بازار را احتکار کرده اند، باید معرفی و محصول آنها را با قیمتی پایین تر از نرخ مصوب در بازار عرضه کند تا علاوه بر اینکه تقاضا به حالت تعادل برسد، این تب گرانی ماکارونی نیز بخوابد، زیرا بسیاری از همین احتکار کننده ها منتظر هستند این محصول را با قیمت بسیار بالا عرضه کنند. به همین دلیل است که هیچ ماکارونی در بازار پیدا نمی شود.
اتفاقات عجیب در بازار!
دولت قیمت ماکارونی که قبلا برای ۵۰۰ گرمی، ۷۰۰ گرمی و ۱۰۰۰ گرمی به ترتیب ۶۳۰۰، ۸۶۰۰ و ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بوده را قیمت های جدیدی اعلام کرده و باید فروشگاه ها برای ماکارونی ۵۰۰ گرمی قیمت ۱۷ هزار تومان، برای ۷۰۰ گرمی ۲۴ هزار تومان و برای ۱۰۰۰ گرمی ۳۴ هزار تومان از مشتری دریافت کنند، اما آیا ماکارونی با این قیمت ها هم در بازار وجود دارد؟ دلیل این مساله چیست؟ با وجود اینکه ماکارونی سه برابر شده بازهم در بازار نیست!؟
جواب این سوال ساده است جمع آوری و احتکار ماکارونی توسط عده ای باعث شده الان در بازار هیچ ماکارونی وجود نداشته باشد و در انبار تولیدکننده ها هم ماکارونی با قیمت های قبلی وجود دارد؛ بنابراین تا زمانی که تولیدکننده ها با نرخ های جدید تولید نکنند در بازار کمبود وجود دارد.
پلیس امنیت به تازگی ۶۷۰ تن محصول ماکارونی احتکار شده را توقیف و در بازار توزیع کرده است و این مساله باید تداوم داشته باشد، زیرا به طور قطع دلالی در این بازه زمانی به یک شغل تبدیل شده و دیگر ناهنجاری نیست، مگر اینکه با متخلفان چنان برخوردی شود که دیگر مشکل اینچنینی در بازار بروز نکند! زیرا اگر قرار باشد که هر کس هر جور دوست دارد محصول خود را بفروشد دیگر دهک های پایین جامعه باید با زندگی وداع کنند؛ چرا که سرانه مصرف ماکارونی در ایران به ازای هر نفر ۸ کیلو است و برای دهک های پایین که امکان خرید گوشت ندارند این سرانه بیشتر است. حالا گزارش ها حکایت از این دارد که روند گرانی ها منجر می شود سرانه مصرف ماکارونی در ایران حتی به نصف برسد در حالی که میانگین مصرف ماکارونی در ایران خیلی پایین تر از کشورهای توسعه یافته است.
ارسال نظر