عضو کمیسیون صنایع و معادن در گفتگو با موج:
قانون تسهیل کسب و کار، مشاغل را ثبت محور کرده است
البرز حسینی گفت: بر اساس قانون تسهیل کسب و کار اگر در موعد مقرر دستگاه ها بدون عذر قانونی اقدام به صدور مجوز نکنند، مجوز خود به خود صادر می شود. در این شرایط بخش عظیمی از مشکلات حل می شود.
یک نماینده مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با اشاره به اینکه قانون تسهیل صدور مجوزها رفت و آمدها را کوتاه و کار و اشتغال را تسهیل می کند، گفت: علاوه بر این مدیران اجرایی کشور با توجه به مشکلاتی که در حوزه کسب و کار داریم باید در جهت تسهیل گری قوانین گام بردارند. مدیران اجرایی باید در این زمینه به حدی تسهیلگر باشند که کار سه روزه را سه ساعت انجام دهند، تا ارباب رجوع پشت دم در اتاق مسئولان منتظر واقعی نماند.
البرز حسینی، درباره دلیل عدم اجرایی شدن قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار افزود: برخی از قوانین از زمان تصویب و ابلاغ تا زمان اجرا چندین ماه به طول می انجامد، که طبیعی است و این تاخیر در فرآیند اجرای این قانون هم طبیعی است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه بیان کرد: روند اجرای پنجره واحد صدور مجوزهای کسب و کار به صورت ۶۰ الی ۷۰ درصد در سال های گذشته در حال انجام بود اما چون طرح پخته ای نبود قادر به حل مشکلات این حوزه نشد و در عین حال مشکلاتی جدیدی نیز ایجاد شد.
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه تاکید کرد: قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اگر به صورت مصرح ابلاغ و به صورت الزام آورباشد، قطعا تأثیرگذار است.
حسینی در ادامه بیان کرد: بر اساس این قانون اگر در موعد مقرر دستگاه ها بدون عذر قانونی اقدام به صدور مجوز نکنند، مجوز خود به خود صادر می شود. در این شرایط بخش عظیمی از مشکلات حل می شود. ما در حال حاضر در بخش ورود افراد به حوزه کسب و کار پیچیدگی قوانین بسیار زیادی داریم، ضمن اینکه سیستم دولتی نیز کند است و به طور میانگین ۱۵ تا ۱۶ ماه طول میکشد که متقاضی دریافت مجوز در کمیته ها و وزارتخانه های مختلف مجوزی را کسب کند.
۶۰ تا ۷۰ درصد مشاغل ثبت محور شده اند
وی در ادامه اضافه کرد: البته قابل ذکر است که دستگاه های مختلف درگیر با صدور مجوز نیز مقصر نیستند و بر اساس تعریف و وظایفی که برای آنها در نظر گرفته شده عمل می کنند. پنجره واحد صدور کسب و کارها باعث میشود که تمام دستگاه ها در یک مسیر و برای یک هدف حرکت کنند و متولی امر یک وزارتخانه باشد تا به این صورت همه وزارتخانهها و نهادها در تمام مسائل درگیر نشوند و ساختار اداری با استفاده از یک سامانه الکترونیکی همه آنها را به یکدیگر متصل کند.
حسینی در ادامه خاطرنشان کرد: این قانون تسهیل صدور مجوزها رفت و آمدها را کوتاه و کار و اشتغال را تسهیل می کند. علاوه بر این مدیران اجرایی کشور با توجه به مشکلاتی که در حوزه کسب و کار داریم باید در جهت تسهیل گری قوانین گام بردارند. مدیران اجرایی باید در این زمینه به حدی تسهیلگر باشند که کار سه روزه را سه ساعت انجام دهند، تا ارباب رجوع پشت دم در اتاق مسئولان منتظر واقعی نماند.
حسینی در پاسخ به این سوال که با اجرای این قانون چه میزان از مجوزها ثبت محور میشوند گفت: این قانون شرایط را تسهیل کرده و با استفاده از آن می توان ۶۰ تا ۷۰ درصد مشاغل را ثبت محور کرد. پنجره واحد را باید در بستر قانون تسهیل صدور مجوزها به گونهای هماهنگ کنند که حضور فیزیکی افراد بسیار کاهش پیدا کرده و متقاضیان شروع کسب و کار در هر موقعیت جغرافیایی بتوانند به صورت الکترونیکی به این سامانه مراجعه کرده، مدارک خود را بارگذاری و دستگاه مجری هم با توجه به شرایط کاملاً الکترونیکی به متقاضیان جواب را منعکس کند؛ به این صورت مجوز صادر خواهد شد.
حسینی در ادامه افزود: امیدوارم وزارت امور اقتصاد و مجموعه آن این موضوع را پیگیری کنند و نهادها و ارگان هایی که از اجرای این قانون عدول می کند مجازات هایی برایشان در نظر گرفته شود تا این دستگاهها ملزم به اجرای این قانون شوند.
این نماینده مجلس در پایان تاکید کرد: به هر میزان که این ساختار سیستمی بتواند به ایجاد شغل کمک کند از سوی دیگر آورده آن یعنی ایجاد تولید و سرمایه بیشتر برای کشور به صورت تصاعدی بالا می رود.
ارسال نظر