خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
واکنش منفی بازار سرمایه به سیاست های وزارت اقتصاد
در حالی که وزارت اقتصاد چند روز پیش با حقوقی های بورس جلساتی را برگذار کرد و انتظار می رفت بازار به روندی مثبت برگردد اما همچنان بازار در حال نوسان است و عده ای در کنار حقوقی ها و بازارگردان ها سود می برند و سهامدارن خرد زیان می بینند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، در حالی که شاخص کل بورس به کف قیمت رسیده است اما بسیاری از نمادهای بازار تمایلی هم به آغاز یک روند صعودی ندارند، این مساله تحت تاثیر ریسک هایی همچون ابهام در مقررات بودجه ۱۴۰۲ و ... است که هم اکنون بر بازار تحمیل شده و بسیاری از فعالان بازار نگران هستند که دولت در سال آینده برای تامین منابع مورد نیاز خود دست به دریافت مالیات بیشتر، افزایش قیمت سوخت و خوراک پتروشیمی ها و ... بزند، به همین دلیل سهامداران برای فرار از وضعیت آینده از هر نوسان مثبتی برای خروج از بازار استفاده می کنند.
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در حال حاضر بازار سرمایه به بدترین موقعیت رسیده است، به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج گفت: چند وقت اخیر با وجود اینکه بازارگردان ها قرار بود از بازار حمایت کنند اما در عمل منجر به افت بازار سرمایه شدند و حتی حقوقی ها که خود متعهد و مکلف به حمایت از سهام خود هستند برای خرید ارزانتر سهام از مردم تلاش کردند تا ارزش سهام را به حداقل ممکن برسانند و دولت هم در این مدت نه تنها حمایتی از بازار سرمایه نداشته نسبت به عملکرد این سازمان هم منفعل عمل کرده است.
آلبرت بغوزیان با بیان اینکه معاملات الگوریتمی در یک سال گذشته به نفع عده ای خاص بوده است، تصریح کرد: در شرایط کنونی با وجود اینکه سهامدران خرد تا ۸۰ درصد در برخی از نمادها زیان دیده اند اما عده ای با ابزار الگوریتمی توانسته اند سودهای کلانی به جیب بزنند و ناظر بازار هم عملکردی برای جلوگیری از بروز تخلفات در بازار نداشته است.
بازار سرمایه از نظر بنیادی در جایگاه ارزنده ای قرار دارد
بغوزیان با تاکید بر اینکه بازار سرمایه از نظر بنیادی در جایگاه ارزنده ای قرار دارد، تصریح کرد: روند یک سال گذشته نشان داده که بسیاری از نمادها چه سودساز بوده اند و چه در زیان بوده اند روندی نزولی داشته اند و این موضوع حکایت از این دارد که اراده ای از سوی مسئولان برای حمایت از بازار وجود ندارد و حتی تعهداتی که در قبال حذف سیاست های قیمت گذاری دستوری و ... برای بازار داشتند هم اجرا نکرده اند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در موقعیت کنونی بحث کمبود نقدینگی و ... در بازار هم بهانه ای بیش نیست، گفت: وقتی سهام در بورس معامله می شوند یعنی فردی سهامی را عرضه می کند و فرد دیگری می خرد به همین دلیل عملا نقدینگی در بازار همواره جریان دارد و هیچگاه از بازار خارج نمی شود، هرچند در یک مقطع ممکن است عده ای نمادی را در ارزش بالا بفروشند و نقدینگی خود را در پرتفوی حفظ کنند و دوباره سهام را در قیمت های پایین بخرند به همین دلیل هیچگاه سرمایه از بازار خارج نمی شود و نمی توان این مساله را دلیل عدم رشد بازار دانست.
بغوزیان با تاکید بر اینکه سیاست دولت برای حمایت از بازار باید بر مبنای اصلاح دستورالعمل های باشد که در چند سال اخیر منجر به افت بیشتر بازار شده اند، اظهار کرد: یکی از مشکلات بازار این است که قیمت گذاری دستوری اتفاق می افتد و بسیاری به همین بهانه قیمت سهام را پایین می آورند در حالی که میزان سود شرکت از کالای که تولید می کند بسیار بیشتر از قیمت سهامش است و از طرف دیگر بسیاری از همین شرکت ها کالا را با ارزش دلار قیمت گذاری می کنند اما زمانی که به ارزش سهام شرکت گاهمی کنید به شدت ارزان است و نمی توان رابطه منطقی بین ارزش سهام و قیمت کالا در نظر گرفت.
سرمایه گذاران تمایلی به خرید سهام ندارند
همچنین یک کارشناس بورس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با اشاره به اینکه بسیاری از سرمایه گذاران تمایلی به خرید سهام ندارند، گفت: با توجه به موقعیتی که شاخص کل بورس دارد اگر این روند نزولی ادامه پیدا کند وضعیت سهام ها وخیم خواهد شد و جبران سهامداران خرد بسیار سخت تر خواهد شد، از این رو اگر قرار است دولت از بازار حمایتی بکند باید در موقعیت کنونی انجام دهند.
احمد جانجان با تاکید بر اینکه احتمالا در شرایط کنونی ریسک های ناشی از بودجه سال آینده منجر شده بسیاری از سرمایه گذاران نسبت به آینده بازار ناامید باشند، افزود: عملکرد وزارت اقتصاد هم در روند نزولی بازار بی تاثیر نیست، در واقع سیاست این وزارتخانه این است که در مقطع کنونی بازار را سرکوب کند و منجر شود تا نقدینگی به بانک ها سرازیر شود در حالی که این مساله تنها به التهاب بازارهای دیگر منجر می شود و در نهایت دود آن به چشم خود دولت می رود.
ارسال نظر