English

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در پاسخ به خبرگزاری موج :

نیروگاه های راندمان پایین در زمستان عملیاتی نمی شوند/ آلودگی هوا ناشی از حمل و نقل است

عبدالرسول پیشاهنگ گفت:برخی واحد‌های نیروگاهی بیش از ۶۰ سال سن دارد، اما به دلیل اینکه میزان مصرف برق در زمستان کاهش می یابد ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه های با راندمان پایین از مهرماه از چرخه خارج می شوند و بعد در پایان اردیبهشت به شبکه بر می گردند.

نیروگاه های راندمان پایین در زمستان عملیاتی نمی شوند/ آلودگی هوا ناشی از حمل و نقل است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در حاشیه بیست دومین نمایشگاه صنعت برق ایران با بیان اینکه برخی از نیروگاه های کشور در سال باید دو بار اورهال شوند، گفت: اینکه چه زمانی نیروگاه ها از شبکه برای تعمیرات خارج شوند تا تامین برق شبکه کشور دچار اختلال نشود و... جزو برنامه های اصلی نیروگاهی بوده است.

عبدالرسول پیشاهنگ با بیان اینکه ۹۸ درصد آمادگی نیروگاه کشور در تابستان ثبت شده است، گفت: نصب و راه اندازی واحد‌های نیروگاهی حدود ۳۸ ماه است اما سال گذشته در ۸ ماه یک واحد راه اندازی شد و ۴۴۰۰ مگاوات به برق کشور اضافه شد و با در نظر گرفتن بخش تجدید پذیر و تعمیرات نیروگاهی ۶۶۰۰ مگاوات به ظرفیت کشور اضافه شد.

او با تاکید بر اینکه در سال آینده ۳۰۲۵ مگاوات نیروگاه جدید برنامه ریزی شده  وارد مدار می شود، گفت: صنایع هم قرار است ۱۴۰۰ مگاوات برق جدید وارد مدار کنند و در مجموع ۵ هزار مگاوات برق جدید وارد مدار تولید خواهد شد.

 پیشاهنگ در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری موج درباره تاثیر مشکل سوخت در نیروگاه های قدیمی گفت: برخی واحد‌های نیروگاهی بیش از ۶۰ سال سن دارند، اما به دلیل اینکه میزان مصرف برق در زمستان کاهش می یابد ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه های با راندمان پایین از مهرماه از چرخه خارج می شوند و بعد در پایان اردیبهشت به شبکه بر می گردند. همچنین توافقی با وزارت نفت رسیده ایم که ۲۰۰ میلیون متر مکعب سوخت در زمستان باید تامین شود و تمایل داریم که بیشتر از گاز تامین شود و مابقی از سوخت مایع استفاده کنند.

او افزود: در شرایط کنونی ۱۴ نیروگاه مازوت استفاده می کنند و مابقی از گازوئیل استفاده می کنند که معادل ۱۰ درصد از نیروگاه های کشور مازوت به عنوان سوخت دوم استفاده می کنند و مابقی نیروگاه ها با گاز فعالیت دارند و سوخت دوم گازوئیلی دارند. وقتی نیروگاه از گاز استفاده می کنند آلودگی کمتر و هزینه نگهداری پایین تر دارد.

او افزود: در شرایط کنونی ذخیره گازوئیل کشور معادل سال گذشته است و نسبت مصرف گاز نیروگاه های امسال نسبت به سال گذشته بیشتر است.

پیشاهنگی درباره سهم نیروگاه ها از آلودگی هوا گفت: در حال حاضر براساس مستندات در ده سال گذشته شاخص ذرت در هوا بالا می رود، اما از طریق نیروگاه ها اکسید گوگرد است و اگر در شهری ترکیب شاخص آلودگی ناشی از سهم اکسید گوگرد بالا باشد متاثر از نیروگاه ایت اما ترازنامه نشان می دهد که بیشترین آلودگی ناشی از سوخت حمل و نقل است.

او افزود: وقتی مازوت زدایی از سوخت در پالایشگاه ها انجام شود دیگر به نیروگاه ها هم آسیب وارد نمی شود، براساس ماده ۱۸ قانون هوای پاک وظیفه وزارت نفت است که این عملیات را انجام دهد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه