دبیر انجمن لوازم صوتی و تصویری در گفتگو با خبرگزاری موج
تولید لوازم خانگی با نرخ دلار امروز یعنی گرانی در آینده / فروش تلویزیون در جام جهانی امسال افزایش نیافت
محمدرضا شهیدی با تاکید بر اینکه مردم منتظر ارزانی نباشند و لوازم خانگی مورد نیاز خود را بخرند، گفت: محصولاتی مانند تلویزیون در زمان مسابقات جام جهانی تقاضای بیشتری پیدا می کردند، اما امسال به دلیل کاهش قدرت خرید مردم حتی با وجود تخفیف تقاضای بالای ایجاد نکرد.
دبیر انجمن لوازم صوتی و تصویری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با بیان اینکه بازار لوازم خانگی دچار شبه رکود است، گفت: محصولاتی مانند تلویزیون در زمان مسابقات جام جهانی تقاضای بیشتری پیدا می کردند، اما امسال به دلیل اینکه قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرد حتی با وجود اینکه تخفیف در عرضه تلویزیون هم اتفاق افتاد با این حال تقاضای جدیدی در خرید ایجاد نکرد و این مساله نشان می دهد که واقعا مردم پول ندارند.
محمدرضا شهیدی با اشاره به اینکه حدود ۶۰۰ هزار دستگاه از تلویزیون های مورد تقاضای داخل از طریق قاچاق تامین می شود، افزود: تولیدکننده داخلی ۳۰ درصد از هزینه تمام شده تلویزیون را به دولت پرداخت می کنند و این هزینه مربوط به تعرفه گمرکی، مالیات ارزش افزوده، مالیات فروش و ... است در حالی که کالای قاچاق به طور کامل معاف هستند و همین مساله باعث شده که تقاضا برای کالای قاچاق وجود داشته باشد و اگر دولت روی ۳۰ درصد هزینه ای که به تولیدکننده ها تحمیل می کرد کاهش می داد، به طور قطع تولید داخل جایگزین قاچاق می شد.
او در پاسخ به این سوال که عده ای تاکنون منتظر کاهش قیمت محصولات بودند و به همین دلیل تقاضای خود در به تعویق انداخته بودند آیا این گروه از افراد تقاضای جدید ایجاد نکرده اند؟ تصریح کرد: در کشور ما چیزی به اسم کاهش قیمت وجود نداشته و نخواهد داشت، از این رو امروز متقاضیان لوازم خانگی نباید منتظر ارزانتر شدن باشند، زیرا محصولی که هم اکنون به بازار عرضه می شود با قیمت دلار زیر ۳۰ هزار تومان مواد اولیه آن تامین شده و سفارش مواد اولیه امروز با نرخ کنونی دلار است به همین دلیل محصولات لوازم خانگی در آینده گرانتر خواهند شد.
او درباره اینکه خبرهایی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده مبنی بر اینکه فروش تلویزیون های لامپی در کشور افزایش یافته است، گفت: ممکن است در انبار برخی افراد تلویزیون های لامپی وجود داشته باشد و در حال حاضر عرضه کرده باشند، اما با توجه به تقاضای ۲.۵ میلیون دستگاهی که در سال وجود دارد خرید و فروش تلویزیون های لامپی قدیمی معنایی ندارد.
ارسال نظر