English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

راهکارهایی برای کاهش مصرف گاز در خانه ها

شاید اگر کمی فکر کنید راهکارهای زیادی به منظور صرفه جویی در مصرف گاز به یاد آورید و با رعایت آن‌ها می‌توانید مصرف گاز خود را کاهش دهید.

راهکارهایی برای کاهش مصرف گاز در خانه ها
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، با توجه به‌شدت سرمای هوا در بیشتر استان‌های کشور و همچنین دمای منفی چندین درجه در برخی استان‌ها و همچنین کمبود گاز در کشور به نظر می رسد که در صورت توجه نکردن مصرف کنندگان خانگی بر صرفه جویی هر چه بیشتر در مصرف گاز، در برخی از نقاط با کمبود گاز مواجه شویم.

به همین دلیل رعایت برخی از نکات برای صرفه جویی هر چه بیشتر در مصرف گاز ضروری است.

 

کمی بیشتر لباس بپوشید!

بهتر است صرفه جویی را از ساده ترین راه ها شروع کنید. از تغییرات کوچکی که تاثیرات قابل توجهی دارند متاسفانه در مواجهه با سرما عادتی در ما شکل گرفته است که به جای آن که لباس گرم تری بپوشیم اتاق را بیشتر گرم  می کنیم و در واقع پوشش  ما در خانه در فصل تابستان و زمستان چندان فرقی با هم ندارد.از لحاظ علمی اثبات شده است که اگر به صورت «خطی» دمای خانه را کمی کاهش دهیم، تاثیر آن در کم شدن انرژی هدر رفته «غیرخطی» و بسیار بیشتر خواهد بود. بر این اساس با کم کردن دمای خانه و پوشیدن لباس گرم می توانید در مصرف گاز صرفه جویی قابل توجهی کنید؛ یعنی با کم کردن فقط یک درجه از دمای خانه، می توانید هزینه هایی را که صرف گرمایش منزل می شود تا پنج درصد کاهش دهید.

 

اجاق گاز را بیهوده روشن نگذارید

بسیاری از خانم ها بر این باورند که غذا با دمای بالا سریع تر پخته می شود. جالب است بدانید بعد از رسیدن به نقطه جوش، دمای بالاتر فقط صرف تبخیر آب غذا می شود و تاثیری در سرعت پخت آن ندارد. پس سعی کنید با شعله ملایم غذای خود را طبخ کنید. همچنین ظرف های کوچک را روی شعله های کوچک و ظرف های بزرگ را روی شعله های بزرگ قرار دهید.

 

عایق‌های ویژه پنجره

این عایق ها را که به شکل برچسبهای شفاف ساخته می‌شوند به راحتی می‌توان بر روی شیشه پنجره‌ها چسباند و بخشی از خواص پنجره‌های دو جداره را در آنها به وجود آورد. این برچسبها موجب می‌شوند ورود گرما در تابستان تا 80% کاهش پیدا کند. علاوه بر این انواع کم تابش این محصولات (Low-E) قادرند تلفات حرارتی و زمستانی را نیز تا 30% کاهش دهند.

راه دیگر برای بالا بردن کارآیی پنجره‌های موجود، نصب ورقه‌های پلاستیکی شفاف بر روی پنجره‌ها است. این ورقه‌های شفاف را می‌‌توان توسط چسبهای دوطرفه طوری به شیشه چسباند که چند میلیمتر با آن فاصله داشته باشند.

کار ساده‌تری که می‌توان انجام داد این است که در چند هفته از سال که هوا خیلی سرد است بر روی پنجره‌ها نایلون کشید و دور تا دور آن را با چسب نواری پهن چسباند. با این کار در درجه اول شرایط آسایش بالاتری برای ساکنین ایجاد می‌شود و در کنار آن در مصرف سوخت نیز صرفه‌جویی می‌شود.

 

پرده‌ها

نصب پرده‌های کاملاً چین‌دار که پنجره را کاملاً بپوشاند می‌تواند جلوی اتلاف حرارت را به مقدار زیادی بگیرد. این پرده‌ها در فصل تابستان نیز جلوی تابش خورشید را می‌گیرند و به خنک نگه داشتن داخل ساختمان کمک شایانی می‌کنند بویژه اگر آستر براق داشته باشند.

به اندازه بودن و نصب صحیح پرده بسیار مهم است. پرده باید طوری باشد که هوا نتواند پشت آن آزادانه حرکت کند. برای این کار می‌توان فاصله ریل پرده تا دیوار را با چیزی مانند تخته پرکرد یا گیره‌ها را طوری به پرده زد که خود پرده تا دیوار ادامه پیدا کند. همچنین می‌توان پایین پرده را با وسیله‌ای بر روی دیوار ثابت کرد.

گاز1

حمام

در حمام به جای باز گذاشتن یک‌سره دوش آب، مقداری آب گرم در وان بریزید و پس از شستشوی کامل ، فقط برای آب‌کشی نهایی از دوش استفاده کنید.

 

درها

یکی از راه‌های صرفه‌جویی سوخت در فصل زمستان، بستن کامل درهای منزل و حتی اتاق‌هاست. اگر اتاق سردی دارید که داخل آن بخاری یا هیچ وسیله گرمازایی روشن نیست، باید در طول زمستان در آن را ببندید تا از ورود سرما به داخل خانه‌تان جلوگیری کنید.

 

دودکش

وجود هرگونه ترک در دودکش می‌تواند منجر به هدر رفتن مقدار زیادی از انرژی گرمایشی شود. پس دودکش‌هایتان را سالی یک بار مورد بررسی قرار دهید و اگر دیدید که شکسته‌اند یا ترک ‌خورده‌اند، از یک تعمیرکار بخواهید که آنها را برایتان تعویض کند.

 

آبگرمکن

برای صرفه‌جویی بیشتر در مصرف سوخت باید دمای آبگرمکن‌تان را روی 60 درجه سانتی‌‌گراد و حتی کمتر، تنظیم کنید. اگر درجه آبگرمکن شما بیشتر از 75 درجه سانتی‌گراد باشد، یعنی شما دارید سوخت زیادی را هدر می‌دهید. آبگرمکن‌های قدیمی و آنهایی که برچسب مصرف انرژی‌شان در رده C یا پایین‌تر است، سوخت زیادی را هدر می‌دهند.

 

رادیاتور

برای جلوگیری از به هدر رفتن سوخت و انرژی گرمایشی، لوله‌های‌ آب گرم و رادیاتور مرکزی را عایق‌بندی کنید و هرچند وقت یک بار به شوفاژخانه سر بزنید تا از نبود هرگونه ترکیدگی یا شکاف در لوله‌ها مطمئن شوید. درجه رادیاتور مرکزی را هم خیلی زیاد نکنید و آن را بنابر سرما یا گرمای هوا تنظیم نمایید.

 

کانال‌ کولر و پنجره

تا جایی که برایتان امکان دارد منافذ خروج هوا را ببندید از درزگیری پنجره ها گرفته تا پوشاندن کانال کولر که یکی از شاهراه های نفوذ هوای سرد به داخل خانه است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه