۸۰ درصد سموم کشاورزی در داخل تولید میشود
رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان سموم کشور گفت: در حال حاضر این انجمن تا ۸۰ درصد سموم مورد نیاز بخش کشاورزی را تولید و تامین میکند.
به گزارش خبرگزاری موج، مسعود گیل آبادی رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم گفت: مشکل بخش خاک بیشتر به مصرف کودها باز میگردد. مصرف کود در کشور باید بهینه شود. اما اگر آفت کشها در بخش کشاورزی استفاده نشوند آفات میتوانند تا ۴۰ درصد به محصولات کشاورزی آسیب بزنند.
وی افزود: در شرایط تحریم قرار داریم و باید بتوانیم آسیبها را با عملکردهای درست خنثی کنیم. صادرات ضمن ارزآوری برای کشور مانع خروج ارز از کشور میشود.
گیل آبادی با بیان اینکه در حال حاضر بین ۸ تا ۹ میلیون تن محصول کشاورزی صادر میشود، عنوان کرد: این امر کمک زیادی به اقتصاد در شرایط تحریم کرده است. اما به طور قطع باید در مصرف سموم استفاده بهینه داشته باشیم. مصرف کود و سموم موجب حفظ محصولات کشاورزی شده و میتوان گفت امروز وضعیت مناسبی در تولیدات کشاورزی داریم.
رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در این باره برنامههای خاصی دارد. گیل آبادی گفت: در حال حاضر انجمن با ۵۶ عضو تا ۸۰ درصد سم مورد نیاز بخش کشاورزی کشور را تولید و تأمین میکند. به این ترتیب با کمک تولیدکنندگان این بخش توانسته ایم مشکلات کشاورزان را در دوران تحریم حل کنیم. حرکت از سموم پرخطر به کم خطر چند سالی است که کشور مواجه با برگشت محصولات کشاورزی صادر شده به دلیل سموم بالای آن است.
این فعال بخش کشاورزی عنوان کرد: این موضوع ارتباطی به کیفیت سموم داشته و به باقی ماندن آن در محصولات بازمی گردد.
وی اظهار کرد: این معضل به موضوع ترویج مرتبط است، زیرا هر سمی یک دوره کارنسی دارد. گیل آبادی افزود: برخی کشاورزان هنگام استفاده از سموم اجازه نمیدهند دوره کارنس آن طی شود. این امر موجب میشود سموم در محصولات کشاورزی باقی بماند و در نهایت منجر به برگشت محصولات میشود.
رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان سموم با بیان اینکه هدف کلان تجمیع تمام بخشهای سموم، آبیاری، کودها و… در یک مکان است، گفت: امیدواریم در سالهای آینده این امر محقق شود، زیرا چنین نمایشگاهی میتواند نقش مؤثری در صادرات و ارزآوری داشته باشد.
رفع ممنوعیت صادرات سموم
گیل آبادی در ادامه نشست با اشاره به رفع ممنوعیت صادرات سموم کشاورزی عنوان کرد: ابتدای سال ۹۷ صادرات سموم و آفت کشهای کشاورزی ممنوع شد. این محدودیت تا شهریور ادامه داشت. با رفع ممنوعیت، طی ۴ ماه گذشته تولیدکنندگان این بخش موفق شدند ۱۳۰۰ تن آفت کش صادر کنند.
این فعال بخش سموم و آفت کشهای کشاورزی تصریح کرد: ظرفیت تولید در کشور سالانه ۴۰۰ هزار تن بوده که از این آمار فقط ۱۰ درصد محقق شده است.
وی گفت: واردات سموم و آفت کشها بر اساس سیاستهای دولت در هر دوره متفاوت بوده، اما عموماً ۵۰ درصد نیازها از داخل تأمین شده و ۵۰ درصد بازار مربوط به سموم خارجی بوده است. پس از تحریم این عدد تفاوت کرد و در حال حاضر ۸۰ درصد نیاز بخش کشاورزی از تولیدات داخل تأمین میشود.
وی اضافه کرد: میزان اشتغالزایی این صنف ۹ هزار نفر به طور مستقیم و ۳۵ هزار نفر به طور غیرمستقیم است.
ارسال نظر