واقعیت مجازی چطور کار میکند؟
امروزه واقعیت مجازی با استفاده از تکنولوژیهای کامپیوتری اجرا میشود و در این راستا ابزارهای گوناگونی وجود دارند که از آنها برای اجرای واقعیت مجازی استفاده میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، دنیای اطراف ما و بنوعی دنیای ما تلفیق شده است با فناوریهای گوناگون و پیشرفته و حیرت انگیز که روز به روز پیشرفت می کند و حتی به جایی می رسد که یک دنیای دیگر را برای انسانها خلق کند و بطور کلی ما را از این زندگی سنتی و شاید مدرن به یک زندگی کاملا دیجیتال و صفر و یک سوق دهد.
در این میان موضوع واقعیت مجازی بسیار مطرح می شود که هم می تواند به تنوع سرگرمیهای ما کمک کند و هم میتواند با ورود به مقوله آموزش زندگی و آموزش افراد را لذت بخش تر و ساده تر و ایمن تر کند.
اما واقعیت مجازی چطور کار می کند؟
معرفی واقعیت مجازی
واقعیت مجازی (Virtual Reality) که آنرا به نام (VR) میشناسند، در واقع یک تجربه شبیهسازی شده محسوب میشود که میتواند مشابه یا کاملاً متفاوت از دنیای واقعی باشد.
در حال حاضر، سیستمهای واقعیت مجازی استاندارد از هدستهای واقعیت مجازی یا محیطهای چندگانه بمنظور تولید تصاویر، صداها و سایر احساسات واقعی استفاده میکنند که حضور فیزیکی کاربر را در یک محیط مجازی شبیهسازی میکنند.
در واقع فردی که از تجهیزات واقعیت مجازی استفاده میکند میتواند به اطراف دنیای مصنوعی نگاه کند، در آن حرکت کند و با ویژگیها یا آیتمهای مجازی تعامل داشته باشد.
این افکت معمولاً توسط هدستهای واقعیت مجازی متشکل از یک نمایشگر روی سر با یک صفحه نمایش کوچک در جلوی چشم ایجاد میشود، اما میتواند از طریق اتاقهایی با طراحی خاص با چندین صفحه نمایش بزرگ نیز ایجاد شود.
بطور معمول واقعیت مجازی بازخورد شنیداری و تصویری را به همراه دارد، اما این امکان وجود دارد که انواع دیگر بازخورد حسی و نیرویی را از طریق فناوری لمسی امکانپذیر کند.
کاربرد واقعیت مجازی
کاربردهای واقعیت مجازی را میتوان شامل سرگرمی (بازیهای ویدیویی)، آموزش (آموزش پزشکی یا نظامی) و تجارت (جلسات مجازی) و ... است.
البته انواع متمایز دیگر فناوری به سبک ویآر شامل واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی است که گاهی به عنوان واقعیت توسعه یافته یا XR شناخته میشود.
نحوه کار واقعیت مجازی به چه صورت است؟
امروزه میتوان واقعیت مجازی را با استفاده از تکنولوژیهای کامپیوتری اجرا کرد و در این راستا ابزارهای گوناگونی وجود دارند که از آنها برای اجرای واقعیت مجازی استفاده میشود.
مثلا ابزارهایی مثل؛ هدستها، تردمیلهای چندجهته و دستکشهای مخصوص که تمامی این ابزارها به منظور تحریک حواس ما استفاده میشوند تا با گول زدن چشمها و ذهن، توهمی از واقعیت را به وجود آورند.
در واقع اجرایی شدن واقعیت مجازی چندان ساده نیست زیرا حسها و ذهن ما طوری تکامل یافته است که تجربهای هماهنگ از فضای اطراف برای ما بیافرینند و در صورتی که اگر موضوعی ذرهای با واقعیت مطابقت نداشته نباشد میتوانیم آن را تشخیص دهیم، بنابراین واقعیت مجازی باید بگونهای باشد که بتواند تجربیات متقاعدکنندهای برای ما خلق کند.
مزایا و کاربردهای واقعیت مجازی
اگر بخواهیم سادهترین نمونه واقعیت مجازی را معرفی کنیم میتوانیم به سراغ فیلم سهبُعدی برویم.
در واقع کاربران با استفاده از عینکهای سهبعدی میتوانند تجربه غوطهور شدن در بخشی از فیلم را با حضور در همان فیلم به دست آورند.
مثلا در زمان استفاده از یک عینک سهبعدی به نظر میرسد برگ در حال سقوط از یک درخت درست در مقابل بیننده شناور است یا پرت شدن یک ماشین از بالای صخره ممکن است سبب ایجاد حس هیجان در بیننده شود و یا اینکه احساس سقوط را در برخی از بینندگان تداعی کند.
اساساً، نور و جلوههای صوتی یک فیلم سهبعدی سبب میشود تا بینایی و شنوایی انسان این باور را داشته باشد که همه چیز درست در مقابل او اتفاق میافتد، هر چند که در واقعیت فیزیکی چنین چیزی وجود ندارد.
اما این روزها فناوری آنقدر پیشرفت کرده است که انسانها میتوانند با استفاده از هدست تعبیه شده برای فناوری واقعیت مجازی، تنیس یا سایر ورزشها و بازیها را در اتاق نشیمن خانه خود با نگه داشتن راکتهای نصب شده برای بازی در یک محیط شبیهساز، تحت کنترل کامپیوتر، انجام دهند.
در حقیقت، در زمانی که فرد هدست تعبیه شده برای این فناوری را بر چشمان خود میگذارد، توهم بودن در زمین بازی برای او ایجاد میشود و باقی ماجرا.
بیشتر بخوانید:
واقعیت مجازی حواس بیماران سرطانی را پرت می کند
چرا نباید به آینده واقعیت مجازی بدبین بود؟
دستکش هایی که دنیای واقعیت مجازی را حس می کنند
برنامه هایی که گوگل برای گسترش واقعیت مجازی دارد
ارسال نظر